kolejka do sanatorium 2013 rok

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
gorkaa
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lip 2010 10:57
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 5

Re: kolejka do sanatorium 2013 rok

Post autor: gorkaa »

a moje numerki zmieniają się ale w drugą stronę - miałam 13306, 13283, wczoraj 13288 a dzisiaj 13300 :shock:
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

Ja podobnie, ale to koniec roku :roll:
od stycznia przyspieszy :lol: i będziemy pakować walizki :)
Pozdrawiam Bunia.
Awatar użytkownika
hipopotam6
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 maja 2013 11:41
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: hipopotam6 »

Ja mam nadzieje ,że moje skierowanie wróci szybko do kolejki i niedługo będzie przydział :o bo moje stawy mocno dają o sobie znać.Pozdrawiam :kwiat:
marika
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 gru 2011 18:13
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: marika »

Witam moje skierowanie właśnie wróciło do kolejki z numerem 5598.Bardzo się cieszę i czekam na szybki wyjazd,i pomyśleć że jak zaczynałam miałam numer 47000 ;)
Awatar użytkownika
hipopotam6
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

marika mogłabyś napisać po jakim czasie twoje skierowanie wróciło do kolejki,bo moje 20 listopada poszło do weryfikacji (lekarz już zweryfikował).Pozdrawiam :kwiat:
astrid
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2013 11:38
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: astrid »

Kolejka przyspieszła,w ciągu tygodnia spadło 860 numerków,mam teraz nr 12930 (lubelskie)
maadziula
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 lut 2013 14:58
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: maadziula »

nie istnieją administracyjne ograniczenia dotyczące terminu składania kolejnego skierowania na leczenie uzdrowiskowe. Zgodnie z § 3 z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 7 lipca 2011 roku w sprawie kierowania na leczenie uzdrowiskowe albo rehabilitację uzdrowiskową (Dz.U.11.142.835),Tak mi odpisał NFZ Świętokrzyskie :kwiat:
Awatar użytkownika
hipopotam6
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam wróciłam do kolejki po weryfikacji :D z numerkiem 1816 więc chyba niedługo dostanę skierowanie. Pozdrawiam oczekujących na wyjazd. :kwiat:
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Moje numerki najpierw rosły ,,,teraz spadają ,,,, aktualnie 831 ,,,,a ja tak chciałam Maj ,,,,Mam pytanie gdzie z wielkopolski wysyłają ...reumatologie ale ,,,szpitalne leczenie dorosłych ...hm,,,jaka jest różnica jak napiszą rehabilitacja ...wiem ze ta druga to pobyt 28 dni ,,ta pierwsza 21 ale jak to jest pobyt w szpitalu czy na zasadzie sanatorium ?????Może ktoś wie ..... :?:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

-świadczenia uzdrowiskowego leczenia szpitalnego dorosłych - czas turnusu leczniczego to 21 dni, nie mniej niż 3 zabiegi, fizykalne dziennie, w tym jeden zasadniczy zabieg bodźcowy z wykorzystaniem naturalnych surowców, leczniczych i dwa zabiegi fizjoterapeutyczne, wykonywane przez 6 dni w tygodniu.
-świadczenia uzdrowiskowej rehabilitacji dla dorosłych w szpitalu uzdrowiskowym -czas turnusu leczniczego to 28 dni, nie mniej niż 5 zabiegów fizykalnych dziennie, w tym jeden zasadniczy zabieg bodźcowy z wykorzystaniem, naturalnych surowców leczniczych i cztery zabiegi fizjoterapeutyczne, wykonywane przez 5dni w tygodniu, w dwóch cyklach dziennych-przed i popołudniowym oraz w soboty w jednym cyklu. Już tu widać różnicę,między innymi w ilości zabiegów.Pobyt odbywa się w szpitalu uzdrowiskowym,albo w oddziale szpitalnym sanatorium.Uzdrowiskowe leczenie szpitalne osób czynnych zawodowo odbywa się w ramach zwolnienia lekarskiego, które wystawia szpital uzdrowiskowy.Jeśli chodzi o warunki,doprawdy są różne,aczkolwiek najczęściej przypominają oddziały szpitalne.Nie wiem jak jest na leczeniu szpitalnym,ale przebywałam na rehabilitacji i napiszę tylko tyle,sale podobne jak szpitalne,posiłki podawane na salę,ale wyjścia na spacerki dozwolone,z tym tylko że my nie wychodziliśmy już po kolacji bo były obchody pielęgniarskie i trzeba było być na salach.Sale 3-4 osobowe.Z opowiadań pań na sali wiem że wszystko zależy od szpitala bo one przebywały również w takich bardziej przypominających typowe sanatoria i więcej miały swobody.Podsumowanie....zależy do jakiego Cię wyślą,jest różnie ;) :) Pozdrawiam cieplutko i rychłego wyjazdu życzę :D
Zablokowany