Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Re: Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Post autor: Narewka »

Podejrzewam,żw ma to związek z nowym rokiem.Skierowania na ten rok już zrealizowane,a może jeszcze nie wszystkie sanatoria mają jakieś umowy z Funduszem podpisane.
U mnie dziś "aż" 26 nr spadło od rana,a dopiero jest 11.30,ale ja spokojnie czekam.Powinnam juz od kilku dni być w Szczawnie,ale odmówiłam,znów w kolejkę wskoczyłam i teraz już się nie niecierpliwię.Obym nie dostała w styczniu czy lutym,prosiłam o marzec -kwiecień,nie wiem,co mi dadzą.

:?: A tak przy okazji..czy już na przyszły rok są wysyłane skierowania ,ktoś wie?.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Moja kolejka zmieniła kierunek.Ostatnio,zamiast ubywać,to przybywa przede mną osób.
Trudno w tym wszystkim się połapać. :shock:
Awatar użytkownika
Mirabella
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2012 20:55
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Mirabella »

U mnie też przybywa :shock: .....od rana + 24.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kilka dni temu -14239, dziś -14245.Na prawdę nie wiem, co o tym myśleć. Czy to kara za zwrócenie skierowana?
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Z pewnością nie jest to kara tylko to że kuracjusze hurtem zwracają skierowania. Nikt nie chce jechać w świątecznym okresie i ja całkowicie to rozumiem bo sama za kilka dni wyjeżdżam. Nie powiem abym była zachwycona ale cóż ..... nie dano mi wyboru a na moją prośbę o przesunięcie terminu nie zareagowano. Trzymam kciuki żebyście lepiej trafiły z terminem.
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2011 19:27
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ewa11 »

Komunikat

Mazowiecki Oddział Wojewódzki NFZ informuję, że dysponuje wolnymi miejscami na leczenie uzdrowiskowe w grudniu 2013 r.

Osoby, które otrzymały pismo dotyczące sposobu rozpatrzenia skierowania na leczenie uzdrowiskowe i oczekują na potwierdzenie leczenia uzdrowiskowego mogą starać się o skierowanie w grudniu 2013 r. i w ten sposób skrócić okres oczekiwania na realizacją leczenia uzdrowiskowego.
Świadczeniobiorca ubiegający się o wyjazd z tzw. „zwrotów” w grudniu 2013 r. powinien być przygotowany na wyjazd do sanatorium w terminie krótszym niż 14 dni do rozpoczęcia terminu leczenia.

Informację na temat wolnych miejsc na grudzień 2013 r. można uzyskać telefonicznie pod następującymi numerami tel. 480-43-67, 480-43-68, 480-43-69, 480-43-75 480-45-84, 480-45-85, codziennie po godz. 14-tej..

Osoby ubiegające się o leczenie uzdrowiskowe w w/w okresie informujemy, że Dział Lecznictwa Uzdrowiskowego będzie dokonywał potwierdzenia leczenia biorąc pod uwagę datę wpływu skierowań.

Uwaga: Potwierdzenie leczenia uzdrowiskowego przez NFZ, w przypadku osób zakwalifikowanych na uzdrowiskowe leczenie sanatoryjne dorosłych lub rehabilitację uzdrowiskową dla dorosłych w sanatorium uzdrowiskowym, możliwe jest po upływie 18 m - cy od daty ostatniego zrealizowanego pobytu na leczeniu uzdrowiskowym, które odbyło się na podstawie potwierdzonego skierowania na leczenie uzdrowiskowe.

Warszawa, 22 listopada 2013 roku
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Pospolite ruszenie,numerki spadają jeden po drugim.. :)
wiozi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2012 17:21
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: wiozi »

Najprawdopodobniej podpisane zostały umowy na przyszły rok i dlatego nastąpiło pospolite ruszenie w numerkach. Do tej pory był zastój, niewiele miejsc spadało, może teraz trochę ruszy z górki.
A jeśli chodzi o wolne miejsca w sanatoriach w grudniu, to niestety, nawet jak w grudniu mija 18 miesięcy od poprzedniego pobytu w uzdrowisku, to nie można się załapać na taki wyjazd. Taką informację otrzymałam w NFZ Mazowieckim.
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2011 19:27
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ewa11 »

Wiozi, myślę że w styczniu też będzie dużo zwrotów, więc jeśli ten termin Ci odpowiada próbuj!Wtedy ustawowe warunki będziesz spełniał :)
Awatar użytkownika
Mirabella
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2012 20:55
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Mirabella »

Wczoraj miałam numer 5100....... dziś w przeglądarce mam skierowanie do sanatorium Nida w Busku Zdroju na styczeń.
ODPOWIEDZ