Szczepionki na korona wirusa

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.

Czy zaszczepisz się przeciwko koronawirusowi SARS-COV2?

TAK
70
72%
NIE
22
23%
NIE WIEM
5
5%

Liczba głosów: 97

Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Szczepionki na korona wirusa

Post autor: dani888 »

Andy , życzyłam im zdrówka aż zaciekawiły się :lol: :lol: :lol: i dziękują . Jedna z nich aż dotąd jest na zwolnienie lekarskim... :(
Ewanko i ja Cię serdecznie pozdrawiam i przyznaję Ci całkowitą rację :serce: .
Majeczko , ja też mam pilniejsze sprawy niż szczepionka , muszę skupić się na czymś innym , to moje być albo nie być .
Pozdrawiam Was wszystkich cieplutko , zdrówka kochani i pozytywów :serce: :kwiat: :D .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Miałem na myśli abyś pożyczyła im moje zdrówko, ale jak złożyłaś życzenia to też dobrze :lol: , trzymajcie się zdrowo :)
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Moja koleżanka dziś miała termin szczepienia jest z grupy 0 medyk....niestety nie ma szczepionek w jej szpitalu.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Atinko też miałam być szczepiona w środę i odwołane nie wiadomo do kiedy. NFZ powiedziało, że do końca stycznia najpewniej nie da rady wyszczepić grupy 0 a termin wyszczepienia 0 kończy się 31.01. Skierowanie ważne do końca lutego a 1 już według ustaleń nie będzie można się szczepić . Pewnie przesuną bo już dziś mówili w telewizji raz do 15 lutego drugi raz do końca ale zapomnieli widać terminu wydłużyć lub w ogóle go znieść... do kiedy i podać do wiadomości, i taka informacja nadal widnieje na stronie szpitala . Taką też informację dziś przekazała nam Pani koordynator szczepień. W naszym szpitalu (węzłowy) szczepionek po prostu nie mają . To co dzieje ..... to brak słów. Myślę, że nawet niektórym z Was trudno zrozumieć co piszę :shock: .
kryzny
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 sty 2015 09:26
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: kryzny »

Zapisałam moją teściową ( 93 lata) na szczepienie Wyznaczyli termin i godzinę 18 styczeń 16,30 ......i dzisiaj rano tel z przychodni Nie dostali szczepionki nie wiadomo kiedy dostaną Powiadomią :( :( :(
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Zosia pisze: 18 sty 2021 21:04 Atinko też miałam być szczepiona w środę i odwołane nie wiadomo do kiedy. NFZ powiedziało, że do końca stycznia najpewniej nie da rady wyszczepić grupy 0 a termin wyszczepienia 0 kończy się 31.01. Skierowanie ważne do końca lutego a 1 już według ustaleń nie będzie można się szczepić . Pewnie przesuną bo już dziś mówili w telewizji raz do 15 lutego drugi raz do końca ale zapomnieli widać terminu wydłużyć lub w ogóle go znieść... do kiedy i podać do wiadomości, i taka informacja nadal widnieje na stronie szpitala . Taką też informację dziś przekazała nam Pani koordynator szczepień. W naszym szpitalu (węzłowy) szczepionek po prostu nie mają . To co dzieje ..... to brak słów. Myślę, że nawet niektórym z Was trudno zrozumieć co piszę :shock: .
Zosiu

Podziwiam TWÓJ SPOKÓJ

Pan Minister cały Czas powtarzał
Otrzymane szczepionki dzielimy na DWA .
Aby były jako kolejna DAWKA
Ok

POJAWIA się PROBLEM że Głowny dostawca obniża produkcję .
ok
Teoretycznie trwają szczepienia ,ale na rynku Pojawiają sie w drugim obrocie 100% Szczepionki ( Już dziś Potwierdzone)
Teoretycznie trwa Akcja Szczepienia Personelu Medycznego
ok
Ale okazuje się ,że Wielu MEDYKÓW pomimo zapisania się Nie znajduje się na Listach Bo Nagle Brak List czy Brak Szpitali ( Tak Brak jednego z miejskich szpitali na Śląsku -wczoraj odkryto że nagle mamy Szpital ,którego nie ma :) )

Na Marginesie Moja Córcia Pracująca w szpitalu Covidowym Zakaźnym Nadal nie jest zaszczepiona bo Brak Szczepionek czy liczba chętnych jest większa.

Dziś dowiedziałem się że sąsiadka Pracująca jako chyba biuro księgowe skorzystało ze szczepień ( Pierwsze szczepienie) jako instytucja powiązana .
Prócz sąsiadki Księgowej - zapisała Męża dwóch synów i synowe - Można Można :)

Kolega Ratownik Medyczny miał dwa Terminy jest przesuwany na Kolejny aż musze sprawdzić jego stan Fejsie.

Wczoraj Pan Minster Ogłasza że stworzono NOWĄ Kolejkę czy Grupę
Do Grupy 1 Mają być dopisani Ludzie ze schorzeniami przewlekłymi ???
Kolejny Pan Doktor w TV Twierdzi że 80% populacji powyżej 50 roku Życia ma Choroby Przewlekłe

Prawdopodobnie wpisano Rodziców wcześniaków
Wykreślono Prokuratorów
Wpisano Nauczycieli szkół podstawowych ? Ale czy na pewno
Wpisano tajniaków bo fajnie bili Panie na strajkach.

Czy KTOŚ Panuje nad tym ????
olka44
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 paź 2019 15:11
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 4 razy

Post autor: olka44 »

Czytałam Wasze posty...i jestem zaskoczona, piszecie, że jest problem do zaszczepienia grupy 0, u mnie nie ma najmniejszego problemu, szczepienia przebiegają bez opóźnień dla całego personelu, nie ma przekładania szczepień, oczywiście rodzina nie może się zaszczepić , tylko personel....
Awatar użytkownika
Jankaa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 wrz 2020 08:19

Post autor: Jankaa »

Zachwyty tylko u mnie w moim mieście problem goni problem ,chaos nigdzie nikt nie odbiera telefonów nie można nic się dowiedzieć a Pan minister mówi :
To nie był błąd. Nie mogliśmy tego przewidzieć, że największe państwo europejskie, które ciągle podkreśla, że trzeba być solidarnym, nagle wyłamie się z tego - powiedział w programie "Newsroom" Witold Waszczykowski. Były szef MSZ skomentował zakup szczepionek na COVID-19 przez Niemcy poza unijną umową .Jak dodał, zdecydowaliśmy się być "solidarni". W jego ocenie jeśli "pojawi się możliwość zakupu szczepionek na wolnym rynku, to trzeba to kupić". Oj oby nie było tak jak z respiratorami .A przecież mówili ,że sobie radzą z pandemią pozamykali stoki ,zakłady mniejsze i większe ,siłownie .
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Olu, miło słyszeć , że są tak dobrze zorganizowane szpitale jak Twój. Dobry menadżer lub dostateczna ilość szczepionek , bądź jedno i drugie. U mnie niestety tak nie ma i w znacznej większości widać też.
Dziś rozpoczęły się zapisy 70+ i co ??? Dziadkowie nocy nie dospali i niestety część odeszła z kwitkiem bo już nie było miejsc . W radio dopiero mówili, że zapisano tych ludzi na jakieś dodatkowe listy .
Dla tych , którym się dziś nie udało jeszcze raz radzę dzwonić do przychodni/punktów - NIE RODZINNYCH. Właśnie dosłownie 20 min. temu udało mi się zarejestrować siostrę 70+ - termin szczepienia połowa lutego- w takim punkcie. Gdyby ktoś zamieszkiwał w moim rejonie mogłabym dać na pw namiar choć wiadomo, że za godz. czy dwie ta informacja może być nieaktualna.

Darku - mój spokój jest pozorny, w środku wrze ale cóż mały człowiek może ?
Co bardziej operatywni jak widać sobie radzą . Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Już dawno temu Urban powiedział że rząd się wyżywi. Nie ważna opcja polityczna, co niedawno z zarejestrowanych pogaduszek stwierdzili z jedynie słusznej opcji . Taka jest prawda i nie zmieni tego kolor partii. Nie mam złudzeń, że która by w obecnym czasie nie rządziła byłoby podobnie.
Niemcy, bo ich stać, szukają na wolnym rynku i nie zabierają z puli wynegocjowanych przez Unię. Przecież nasz kolejny wybraniec losu dumnie zapowiadał, że jak w USA zaczną produkcję szczepionek, to osobiście Trump mu zagwarantował dostawę w pierwszej kolejności. Jedynie taka będzie różnica, że Niemcy będą mieli dodatkowe szczepionki, a my obietnice .
Jak widać Zachód kiwa opcję narodową , a ona nas :roll:
ODPOWIEDZ