Sanatorium miłości
Re: Sanatorium miłości
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 21
Co tu może Ciebie denerwować? ... przecież takie jest prawdziwe życie ludzi szukających miłości, którzy żyją z daleka od salonów i pięknych kurortów. Moim zdaniem program "Chłopaki ..." jest bardziej autentyczny niż choćby tytułowy serial. Marzenia o wielkiej miłości dotyczą każdej grupy społecznej, również dalekiej od "elity". Czekam, aby ktoś teraz nakręcił serial dokumentalny choćby o miłości osób niepełnosprawnych.To_ja_Jowita pisze: 31 sty 2021 20:15 A mnie "chłopaki do wzięcia" denerwują ,takiej głupoty nie da się spokojnie oglądać, w głowie się nie mieści, że tacy ludzie istnieją ...
(....)
A jeśli ten telewizor, który tak denerwuje ma wyłącznik, to warto pamiętać o jego istnieniu
- To_ja_Jowita
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 27 sty 2017 22:02
- Staż sanatoryjny: 4
Oni czekają na to, że przyjdzie dobra wróżka, która sprawi, że ich domy zamienią się w pałace a na progu stanie księżniczka, która z całym dworem powita ich w progu.
Samo życie wygląda tak, że staramy się o swoje wykształcenie, swoje posady i swoje związki. Różnie nam wychodzi ale czasami trzeba zakasać rękawy i w pocie czoła przynajmniej spróbować wypracować sobie lepszy byt .....
- To_ja_Jowita
- Super Kuracjusz

-
RudaAndzia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 lis 2019 13:01
Może i niektórzy czekają..., ale pomyśl sama to są ludzie zagubieni i jest im potrzebne silne wsparcie i motywacja, by mieli dla Kogo żyć, by czuli się kochani, a nie ciągle odrzucani.
A z tymi księżniczkami, a raczej wróżkami to pomyśl sama czy ktoś komu jest dobrze będzie patrzył tylko przez pryzmat miłości
- To_ja_Jowita
- Super Kuracjusz

Z biedą też ludzie sobie radzą. Sama znam człowieka, który jak skończył szkołę zasadniczą to dostał od matki 300 zł ze słowami, że to wszystko co mogła dla niego zrobić i od tej pory ma sobie sam radzić bo w domu jest jeszcze 11 osób rodzeństwa. Dziś ten znajomy ma skończone studia, ma swoje mieszkanie, samochód, rodzinę, ludzie po poradę ustawiają się do niego w kolejkach a on o rodzicach wypowiada się z wielką miłością i szacunkiem.
Obejrzałam kilka odcinków "chłopak do wzięcia", ale żaden odcinek nie pokazywał nic, poza nędzą tych ludzi, więzieniach w których siedzą, gorzałą którą litrach pochłaniają. Nie jest to ani pouczające, ani zabawne.
Nie lubię tego serialu, ale oczywiście jest to tylko moje zdanie ... natomiast "sanatorium miłości" czy "rolnik szuka zony" jest OK i zawsze chętnie obejrzę.
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Staż sanatoryjny: 21
... a jeśli byłby to film o miłości osób niepełnosprawnych intelektualnieTo_ja_Jowita pisze: 01 lut 2021 13:36 O niepełnosprawnych też chętnie obejrzę film, bardzo lubię "Rolnik szuka żony" ale to nie ma nic wspólnego z "chłopaki do wzięcia"
Wiem coś o tym, bo zapraszali mnie na casting do programu
jan19557 pisze: 24 wrz 2018 19:45 Marek zgłoś się do programu "Kawalerowie do wzięcia' albo "Rolnik szuka zony". Powodzenia.
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
Coś się komuś zamarzyło albo po prostu ...zmyśla .