Kto ,lub co powoduje ,że wiele wartościowych ,pomocnych innym osób odchodzi z forum nasze sanatorium?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Zuzza
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 lut 2021 18:40

Re: Kto ,lub co powoduje ,że wiele wartościowych ,pomocnych innym osób odchodzi z forum nasze sanatorium?

Post autor: Zuzza »

jawa 53 pisze: 03 lut 2021 10:31 Żegnajcie znajomi ❤
Drodzy Przyjaciele, ogłaszam moje ostatnie pożegnanie w tym miejscu (...) uważam, że nie należę do tego miejsca.
-Ten list zostawił w celi El Chapo Guzman, a potem uciekł z więzienia.

Pozdrawiam- uśmiechnijcie się i porzućcie spory ;)
nadal siedzi?
Ale w innym miejscu.
Nie wrócił.
Nie należał do tego miejsca.
Nie zostawił klona.
ogrodnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2021 19:47

Re: Kto ,lub co powoduje ,że wiele wartościowych ,pomocnych innym osób odchodzi z forum nasze sanatorium?

Post autor: ogrodnik »

Tylko czy w zapomnienie poszedł, bez powrotu, bez znaczenia...?
Dziś już nikt nie szuka El Chapo Guzmana, osadzony już nigdy nie odzyska wolności...
Bez klona, zostanie i znajomości pomrze?
Kto powie, co po nas tu zostanie? Niezniszczalni, lecz już bez tożsamości...
Zuzza
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Nic nie zostanie. Sieć jest źródłem informacji, znajomości wirtualne, cóż, nie dla każdego mają wartość poprzez swoją anonimowość. Userzy przychodzą i odchodzą, giną w odmętach zapomniena.. Siec zachowa ślad ale czy ktoś będzie go szukał? Wszystko przemija.
ogrodnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zawsze coś zostanie. A wirtualność nie zawsze musi charakteryzować się anonimowością. Tu jest wiele osób, które są tego przykładem. I nic nie musi przemijać. Skąd u Ciebie ten pesymizm, Zuzo? :D
Zuzza
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

a tak jakoś mnie naszło przed południem przy tym padającym śniegu. Ale trochę prawdy jest w tym co napisałam - życie to przemijanie.A wirtualność nie zawsze musi charakteryzować się anonimowością ale może. I nie wszyscy szukają śladów przeszłości.
ogrodnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Może trochę, ale tylko trochę :) A ta zimowa chandra to normalna rzecz. A powrót do przeszłości to nic złego. Czasem trzeba zrobić krok w tył, by móc zrobić później dwa do przodu. :D
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Ja odpowiem trochę przewrotnie na zadane pytanie. Jestem bo otrzymywałam od Was wsparcie, miłe słowo w trudnych chwilach. Informacje przed wyjazdami były zawsze bardzo przydatne. To forum przyczyniło się do poznania osobiście wielu wspaniałych osób. Niektórzy odeszli inni są i zawsze to ich nicki od razu jako pierwsze wpadają mi w oczy i zawsze je czytam gdy tu zaglądam . Myślę, że gdyby więcej osób chciało się poznać w realu mniej byłoby uszczypliwości czy pisanych czasami -sorry- bzdur . Teraz niestety w większości piszemy tu o niczym a poważniejszymi tematami dzielimy się tylko z wybranymi najczęściej telefonicznie bo straciliśmy zaufanie większości i ......może jest to jakiś powód dlaczego ludzie odchodzą. To takie moje przemyślenie. Kochani tych co już znam i tych co mam nadzieję poznać wszystkich serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia w realu :serce:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Przeszłość to już przeszłość, ale możemy i powinniśmy wyciągać wnioski - najlepiej pozytywne. Przecież uczymy się na własnych błędach... chyba najlepiej :oops: .
Czasu nie zatrzymamy jak napisałaś Zuzza, a "rozmowa" nawet ta wirtualna może i powinna uczyć dialogu, a potem może i rozmowa w realu :) .
Życie to wyścig, ale tutaj przecież nie chodzi o to , tylko o współpracę :) .
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Powiedziałabym bardziej o zaufanie :)
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Tak , tylko chodzi o to , że jest coraz mniej tego zaufania Zosiu :serce: .

Andy , z Tobą mogę pogadać szczerze i wiem , że będzie ok.... ale to są wyjątki , rozumiesz ? :serce:
Zablokowany