Szalona Paczka
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 54 razy
- Podziękowano: 82 razy
Re: Szalona Paczka
-
RudaAndzia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 lis 2019 13:01
Już ekipa zmontowana i tylko sygnał i wyjazd w doborowym Towarzystwie zagwarantowany
- violet58
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 14 sty 2012 20:26
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękowano: 10 razy
Od dorosłych, a takich tu zdecydowana większość, wymagałoby się większej odpowiedzialności. Tyle się o tym mówi, ale jak widać trudno się przebić do wszystkich umysłów. Ptaki generalnie potrafią sobie poradzić same nawet w zimie, a dokarmianie ich jest zwykłą, naszą, zachcianką. Pamiętajmy o tym - CHLEB ZABIJA PTAKI. Może obserwowanie rozgardiaszu wśród mew na plaży sprawia nam ogromną frajdę, ale róbmy to odpowiedzialnie. Nie wyświadczajmy im "niedźwiedziej przysługi" i przede wszystkim nie szkodźmy im. Płatki owsiane to niewielki wydatek.zbigniew165 pisze: 21 lut 2021 12:37 ....Podkarmiłem mewy zabranym z domu chlebkiem i wróciłem na obiad.....

Pozdrowienia dla wszystkich
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 44 razy
Ptaszki jak zauważył Violet będę karmiła specjalną dla nich karmą... Pozdrawiam
A tak na marginesie to i ja w zeszłym roku na przełomie stycznia/ lutego opalałam się w Kołobrzegu
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 54 razy
- Podziękowano: 82 razy
- violet58
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 14 sty 2012 20:26
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękowano: 10 razy
Może jednak trzeba było wrzucić do kosza, tylko oznaczonego BIO .Takich brązowych pojemników z pewnością w Świnoujściu nie brakuje.zbigniew165 pisze: 21 lut 2021 17:27 Ja z reguły nie dokarmiam mew, ale zamiast wyrzucić do kosza trzy małe kromki chleba zaniosłem je mewom.![]()
Przepraszam, ale czy to że inni tak robią w jakimś stopniu nas usprawiedliwia?!! Ludzie w odróżnieniu od zwierząt mają rozum, a że rzadko z niego korzystają to już całkiem inna sprawa.ewana pisze: 21 lut 2021 17:58 Violet mnóstwo ludzi tak robi ....A czy żywność dla ludzi jest zawsze ecoWe współczesnym świecie niezdrowych fast -food
![]()