Szalona Paczka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 10 razy

Re: Szalona Paczka

Post autor: violet58 »

A mnie jest przykro widząc na plaży, wyrzucone przez morze ptasie truchło, które nie jest ofiarą drapieżników tylko bezmyślności ludzi.
Ja zaś mam wrażenie że zbyt łatwo oceniasz ludzi, tak jak w moim przypadku, na podstawie jednego wpisu w tym wątku. Nie mam zamiaru dalej polemizować, ale gdy choć jeden z czytających zastanowi się nad karmieniem ptaków pieczywem - uważam, że warto było poruszyć ten problem.
A co do rozgrzeszania ... Pozostawiam to urzędnikom Pana B.
Obrazek
Pozdrawiam
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 82 razy

Post autor: zbigniew165 »

Ewana większość ludzi przyjeżdżających nad morze zanosi resztki nie zjedzonego pieczywa mewom, lub łabędziom. Nie widziałem, żeby karmione przez turystów ptaki ginęły i leżały na plażach.
Co do pojemników na odpadki Bio, to ja takich nie widziałem ani w Kołobrzegu, ani też w Świnoujściu, a jak są to na zapleczach posesji, gdzie my nie mamy dostępu jako wczasowicze, czy turyści.
Violet proponuję Ci popracować w ośrodkach wczasowych nad morzem, to zobaczysz, gdzie wyrzuca się całe wory nie zjedzonego pieczywa. Sam to robiłem pracując w Ośrodkach Wczasowych i wyrzucaliśmy nie do odpadów Bio tylko do odpadów mieszanych, bo takich pojemników o których piszesz po prostu nie ma przy tych ilościach. Był to chleb, bułki, ciasto, pączki, aż żal było to wyrzucać.
Takie są realia niestety. Bio to możesz sobie w swoim miejscu zamieszkania segregować.
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2020 07:23
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: ewana »

Zbyszku niech ten Twój szczery wpis i nieoczekiwany komentarz :o ,nie wpłynie na Twój długo oczekiwany wyjazd ! Odpoczywaj i nabieraj sił pełną piersią .Wiemy dokładnie jakie są realia ,ale nie ma co ciągnąć tematu ...Wszystkiego dobrego ! Trzymaj się :)
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 10 razy

Post autor: violet58 »

Prędzej w Bałtyku wyschnie woda, niż zmieni się mentalność niektórych ludzi. Zaś co do pojemników, to każdy szanujący się ośrodek z pewnością takie posiada, wystarczy się rozejrzeć, nie zaglądając na prywatne posesje. Wybacz ale nie skorzystam z Twoich rad dotyczących zmiany pracy, choć przyznam, że lepiej już wyrzucać odpady z pieczywa do odpadów zmieszanych niż karmić nim ptaki.
Obrazek
PAMIĘTAJCIE O TYM - MYŚLENIE NIE BOLI
PS. A i tak zrobicie co będziecie chcieli.... OAO
Miłego wieczoru....
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dzień dobry
Zapraszam do wspólnego wypicia kawy lub herbaty.
W Świnoujściu +2 stopnie i już wstało słoneczko, które podobnie jak wczoraj ma świecić przez cały dzień. :)
gamlog
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 gru 2014 10:46
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: gamlog »

Przysiąde się na kawusie do ciebie . Fajnie ze trafiłeś na piękną pogode do spacerowania miłego wypoczynku aż ci zazdroszcze . No to wracam na ziemię i ide do pracy :roll: :roll:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gamlog dziękuję za towarzystwo :kwiat:
Pogodę trafiłem super, właśnie dostarczono śniadanie do pokoju i zaraz wybywam nad morze. :)
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lis 2019 13:01

Post autor: RudaAndzia »

Dzień dobry Szalona Paczko ☀️
Zbyszku relaks w pełni, słoneczko, temperatury przyzwoite, śniadanie do pokoju i czego więcej chcieć :?: Jedynie spacery w dobrym Towarzystwie i dobry humor a będziesz po powrocie jak skowronek :D Takie wyjazdy dobrze na nas wpływają, zmiana środowiska, dobrze ułożony plan i cały dzień wolny od codziennych obowiązków i szczyt szczęścia osiągnięty 8-) :lol: :lol:
Zbyszku wdychaj jod i wypoczywaj, a słoneczko 🌞 niech cały dzień z Tobą spaceruje, bo ze mną jest od samego rana, aż lżej z łóżka się wyłaziło :lol:
Miłego dnia Wszystkim życzę :serce:
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2020 07:23
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: ewana »

Witam ! U mnie słoneczko świeci ,temperatura ok.zera stopni .Jeszcze śnieg leży ,ciekawe jak długo :?: Wypiję z Wami herbatkę ,bo już po kawce jestem :) Miłego dnia dla całej paczki :kwiat:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 122 razy
Podziękowano: 56 razy

Post autor: Atina »

Witam
Słoneczne Trójmiasto ,aż żyć się chce 8-)
Miłego dnia :kwiat:
ODPOWIEDZ