Jeszcze, żeby test wyszedł minusowy, a tu klops, bo wyszedł dodatni i klapa z wyjazdu
Spotkania w Świnoujściu
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Re: Spotkania w Świnoujściu
Jeszcze, żeby test wyszedł minusowy, a tu klops, bo wyszedł dodatni i klapa z wyjazdu
- malgonia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2012 09:15
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękowano: 16 razy
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- malgonia
- Super Kuracjusz

-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- bardzyk2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 cze 2020 14:03
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękowano: 7 razy
Piszę tu, bo tu jakoś "spokojniej"
Zbyszku, bardzo mi przykro, że ponownie ominął Cię wyjazd do Sanatorium i to do takiego, które sam wybrałeś.
Pech, ale z drugiej strony dobrze, że dotarłeś do domu, bo spędzenie izolacji w jakimś izolatorium to dopiero może być przykre.
Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia
Ciekawe, czy zaraziłeś się przy pierwszym pobycie w Świnoujściu, czy już po powrocie do domu
U moich dzieci było tak, że córka dostała gorączki, bolała ją bardzo głowa i była słaba-śpiąca już 8 listopada, ale lek. rodzinny nie dał jej skierowania na test, bo siedziała w domu na macierzyńskim. Dopiero kiedy po ponad tygodniu u zięcia wystąpiły duszności, gorączka, kaszel (a on pracuje z ludźmi) i jego test wyszedł dodatni (18 listopada), córka wymusił skierowanie na test dla siebie i chłopców i wszyscy mieli plusa. U niej test (wymazowy, genetyczny) wykonano 20 listopada, czyli 12 dni od objawów. Wcześniej robiła sobie test, taki z kropli krwi z apteki, ale był ujemny.
Natomiast poziom przeciwciał jest wysoki (jeśli jest
Jeszcze raz pozdrawiam serdecznie Zbyszka
Super Zbyszku, że w twoim mieście pomyśleli o śmieciach. U córki to był straszny problem bo 5 osób, w tym maleńkie dziecko, pampersy itd. Córka troszkę podparła się pieluchami z tetry, ale tak do końca się nie dało. Mieszkają w bloku, wszyscy poza małym mieli izolację a malutki kwarantannę, bo jemu nie pobrano testu. No i co mieli robić? Magazynowali te śmieci na balkonie ale przez prawie dwa tygodnie nikt się ze służb miejskich nie zgłosił i dwa czy trzy razy przyjechała ich koleżanka, która przeszła Covid w październiku i wyniosła te śmieci do pojemnika "zmieszane". Tak nie powinno być, no ale na tym balkonie odleżały jakąś tam kwarantannę . No i dobrze, że to był listopad a nie np. czerwiec
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Też teraz zastanawiam się nad tym, czy nie złapałem Covida w Świnoujściu, ale teraz nie da się tego ustalić, chociaż tam chodziłem sam, a posiłki były dostarczane pod drzwi pokoju.
Mam zamiar 22 marca odesłać dokumenty do NFZ i po paru dniach dzwonić o zwrot o sanatorium ponownie do Świnoujścia. Mam to ustalone już z panią z NFZ, że dostanę takie skierowanie w pierwszej kolejności.
Po otrzymaniu skierowania będę musiał zrobić ponowny test na Covid i wtedy sprawdzę, czy już jestem zdrowy.
Bardzyk2 dziękuję za życzenia
- bardzyk2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 cze 2020 14:03
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękowano: 7 razy
Jeśli wnuk zaraził się wtedy, to test PCR 20 listopada czyli po dwudziestu kilku dniach miał nadal dodatni !!
On akurat objawy miał niewielkie (2 dni lekka biegunka i przez tydzień stan podgorączkowy, którego nie odczuwał i gdyby nie codzienne mierzenie temperatury całej rodzinie nawet by o tym nie wiedział).
Szkoda byłoby jeszcze raz szykować się na wyjazd i nie wyjechać
Życzę Ci, żeby wszystko poszło gładko i szczęśliwie.
Mam nadzieję, że znowu wszystkiego nie pozamykają.
Ja tez myślę o zwrotach, ale albo we wrześniu, albo dopiero na wiosnę 2022, najchętniej nad morze.
Oczywiście jak zdrowie pozwoli i będzie można dojechać w miarę bezpiecznie pociągiem, bo samotna podróż nad morze samochodem to już chyba nie dla mnie.
Pozdrawiam cieplutko
- malgonia
- Super Kuracjusz

-
Mazrena
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 14 sty 2017 16:54