Perła Bałtyku Kołobrzeg od 01.04.2021 r.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 4 razy

Re: Perła Bałtyku Kołobrzeg od 01.04.2021 r.

Post autor: Mazrena »

Lisa pisze: 15 mar 2021 21:21 Dobry wieczór Mazrenko, tak, mój turnus jest pierwszy, chciałam zatrzymać się prywatnie dzień wcześniej, ale, niestety, będę szukać noclegu na mieście.Mam nadzieję, że jest Ci tam komfortowo i niech tak pozostanie.
Dobry wieczór mnie jest komfortowo, dobrze :lol: Mam nadzieję,że zdążą z tym remontem :lol: :lol:
Jest parę hoteli w pobliżu, więc pewnie coś znajdziesz 8-) :kwiat:
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2016 22:47
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Lisa »

Dzień dobry, najnowsze info, koleżanka zadzwoniła po zwrot do NFZ dzisiaj, chciała, jak ja, jechać do Perły Bałtyku, otrzymała ten zwrot od 1 kwietnia, ale również informację, że przenoszą ich z Perły Bałtyku do Mewy, niewiadomo co ze mną, ja mam szpitalne, za tydzień się wyjaśni, może wszyscy będziemy w Mewie, pozdrawiam.
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 4 razy

Post autor: Mazrena »

Lisa perła się remontuje, a dziś zapytałam budowlańca który wychodził z Perły co z remontami, a on ,że daleko i nie skończą do 1.04
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Witam
Tak samo jest w Świnoujściu, bo jak jest mało kuracjuszy nie otwierają wszystkich obiektów, tylko upychają w tych już otwartych dla oszczędności.
Zastanawiam się, czy ze zwrotów nie wybrać Kołobrzegu, ale zobaczę co mi zaproponują w przyszłym tygodniu.
Dużo ludzi wycofuje się w ostatniej chwili z wyjazdu, a teraz bez konsekwencji odmowy i stąd te zawirowania z obiektami. :roll:
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zbigniew, do wyboru, do koloru, Mewa, Perła Bałtyku, Posejdon, pani w NFZ pytała nawet moją koleżankę czy ma jeszcze kogoś, kto mógłby pojechać?
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Lisa dobrze, że mi podpowiedziałaś, bo kolega też może jechać na zwrot, ale z tych co wymieniłaś, to chyba bym wybrał Posejdona, bo tam zabiegi i stołówka na miejscu, a w Ewie trzeba chodzić po kilku budynkach.
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Zbyszek, przypomniałam sobie jeszcze, że ze zwrotów były jeszcze Verano i MSWiA, pozdrawiam.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Cześć Lisa
Oba sanatoria by mi odpowiadały i w przyszłym tygodniu dzwonię o termin na 1 kwietnia, a ponieważ już dwa zwroty mi przepadły z powodu pandemi, to nie będę miał problemu z jego uzyskaniem. :)
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zbyszek, nie wiem od kiedy możesz dzwonić po zwroty po chorobie, ale w mazowieckim była informacja, ze trzeba zadzwonić wczoraj po termin na 1 kwietnia, i tak się stało.Koleżanka jedzie w poniedziałek do NFZ po skierowanie.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Lisa ja wczoraj odesłałem swoje skierowanie do do NFZ listem poleconym i jak dostanę informację sms, że dokumenty dotarły, zaraz dzwonię do pani z którą już na ten temat rozmawiałem.
Ja też pojadę po dokumenty jak będzie trzeba do Łodzi, chociaż mam 90 km, ale jest jeszcze dużo czasu, bo test muszę zrobić cztery dni przed turnusem i boję się o wynik testu, ale moja pani doktor pulmonolog zapewniła mnie, że test powinien wyjść negatywny i mogę starać się o wyjazd na 1 kwietnia.
Lisa jeszcze muszę ustalić w którym sanatorium są jedynki i parking w przystępnej cenie, bo na pewno był bym w Kołobrzegu o 7.00 na recepcji, albo pojadę dzień wcześniej jak będą przyjmować.
Co to z Ciebie taki ranny ptaszek :?:
ODPOWIEDZ