Życie ! Blaski i Cienie !

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lis 2019 13:01

Re: Życie ! Blaski i Cienie !

Post autor: RudaAndzia »

Ogrodniku,
Brawo!!! :kwiat:
Styl i sposób pisania, hmmm... jakby był mi już znany :roll: Czy my się czasami nie znamy :?:
ogrodnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2021 19:47

Post autor: ogrodnik »

Ja Ciebie. nie znam, i nie mam przyjemności poznać. Miałem nie pisać. A sposób pisania? To potwierdza dwie rzeczy. Pierwsza że jestem sobą i piszę sam, w przeciwieństwie do Ciebie, i do Twojej bystrości.
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ogrodniku,
Rozumiem całkowicie Twoje obawy i to, że chcesz być incognito :geek: na Forum, ale Twój sposób pisania podobał mi się i nadal podoba, co prawda to były początki mojej bytności na Forum, ale wtedy świetnie rozumieliśmy się :oops: , cóż jak widać albo ludzie się zmieniają albo się pomyliłam :shock: . Jeżeli się pomyliłam to jedynie powiem: Przepraszam :roll:
Gość

Post autor: Gość »

"Ci którzy mają coś do powiedzenia , na ogół są małomówni. Reszta pieprzy jak natchniona".
Sławomir Kuligowski
Gość

"Nic tak nie irytuje ludzi, którzy chcą ci obrzydzić życie, jak to, że zachowujesz się, jak gdybyś tego nie zauważał.".

KEN KESEY – LOT NAD KUKUŁCZYM GNIAZDEM
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2015 22:05
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: mary jo »

" Słowa staniały. Rozmnożyły się, ale straciły na wartości. Są wszędzie. Jest ich za dużo. Mrowią się, kłębią, dręczą jak chmury natarczywych
much. Ogłuszają. Tęsknimy więc za ciszą. Za milczeniem. Za wędrówką przez pola. Przez łąki. Przez las, który szumi, ale nie ględzi, nie plecie,
nie tokuje. "

Ryszard Kapuściński.
Gość

Mary Jo...🌼 Od zawsze cenię Kapuścińskiego ale te zdania oddają dokładnie to co czuję teraz. Dziękuję.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Dyskusja w tym temacie zrobiła się jakby filozoficzna i dotycząca wielu spraw ważnych dla życia naszego (niekoniecznie) forumowego :shock:
Takie bywają blaski i odblaski a nawet cienie życia ;)
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Życie jest za ciężkie, by doń przykładać wagę!
Stanisław Jerzy Lec
ogrodnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2021 19:47

Post autor: ogrodnik »

To nie czas nas zmienia, a warunki w jakich przyszło nam egzystować, ludzie z którymi żyjemy, okoliczności jakie dał nam los, by można było o zdrowie zadbać i jak najdłużej zdrowie zachować.
Szkoda, że bliżej ludziom do lasu, wspominając zamierzchłe czasy wychylają się raz na jakiś czas w nocy, ślą pozdrowienia, jakby ogonek tlić się zaczął bo las się palił. Przykre, że bardziej pamiętamy ludzi, z którymi bawiliśmy się dobrze, a zapominamy o nich, gdy teraz walczą z chorobą, rzadko tu zaglądając.
Jak łatwo zapominamy zaślepieni potokiem słów walką o pozycję choćby na Forum. Łatwiej jest raz czy dwa razy widzieć się z kimś, wypić z nim kawę czy kieliszek wódki niż zaliczyć kilka oktober-ów fast, i zapomnieć o takiej osobie.
Tak, drodzy państwo, wiem co mówię i o czym (Kim) piszę...
Przepraszam, za słowa, może mocne, nie chcę tu nikogo obrazić, ale poruszyć Waszą wyobraźnię.
Resztę zostawiam już sobie, wierząc że czas w którym żyjemy nie wyciągnie z nas resztek człowieczeństwa, i w efekcie nie zadrwi sobie z nas później.
Ech, życie trwaj, muzyko graj, a my tańczmy i bawmy się i wspominajmy czasy. Zamierzchłe czasy.....
ODPOWIEDZ