Kołobrzeg Mesko

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Danio Unio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2019 14:04

Re: Kołobrzeg Mesko

Post autor: Danio Unio »

Rozpoczynam rehabilitacje w Mesko 31.03.2021. Do dzisiaj nie było żadnej pewności do momentu komunikatu rządu. Nikt nic nie wiedział, nikt nic nie potwierdzał. Człowiek sam nie wiedział" jechać - nie jechać" . W moim przypadku wchodzi urlop w grę. Pytanie do osób które są obecnie na turnusach. nie tylko w Mesko . Jak to jest obecnie? Co wolno a czego nie ? Czy obowiązuje totalny reżim i tylko zabiegi - posiłki i zamknięcie w pokoju ?
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Witam, a kto Ci powiedział, że w sanatoriach jest taki reżim i zamykają w pokojach. Totalna bzdura, bo jest normalność i możesz wychodzić, kiedy chcesz i dokąd chcesz, a jak poczytasz forum, to się przekonasz jak jest, bo wszystko opisują forumowicze aktualnie przebywający w sanatoriach.
Pozdrawiam i czekamy na relację z Mesko, bo ja osobiście chcę tam pojechać z NFZ.
Danio Unio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Pytałem znajomego który był w ubiegłym roku jak rozpoczął się Covid w Jantarze. Byli odizolowani i traktowani jak trędowaci względem innych gości, zamknięto cały blok w którym byli rehabilitanci a po kilku dniach kazali się rozjechać do domu. Żyjemy już rok z Covidem więc pytam jak jest obecnie. Poza tym dzwoniłem i recepcjonistka powiedziała że jest reżim, jedna osoba w windzie, zabiegi, posiłki max 2 osoby przy stoliku i nic poza tym. Wiem też że w Mesko nie ma żadnej świetlicy, stołu do ping-ponga czy bilarda, biblioteki etc. nie mówiąc o zorganizowanych wycieczkach np do Berlina Więc co ludzie robią z wolnym czasem w sobotę czy niedzielę gdy nie ma zabiegów ?
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Danio spacerują na molo, do portu, Arki i po promenadzie. Można kupić grzane wino, piwo i wszystko inne, co chcesz.
Część na wynos, a także można przycupnąć na krzesłach ustawionych przy niektórych kawiarniach. Koleżanki forumowe są w Świnoujściu i w Kołobrzegu i nie narzekają na nudę, a wręcz są zadowolone z pobytu, bo zrobiło się ciepło i przyjemnie nad morzem.
Gdy bym dostał zwrot do Mesko, to bym brał z zamkniętymi oczyma, a będę na Mesko polował i to jak najszybciej.
Danio Unio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Super. Dziękuję za informacje Czyli na deptaku życie jakieś jest a czy jest wędzarnia otwarta przy rondzie albo przy porcie i czy pączkarnia obok Gryfa też jest otwarta ?
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Danio tego nie wiem, ale wejdź na nasz temat "Spotkania w Świnoujściu" i tam zapytaj Mazreny, bo ona jest blisko, bo w Wistomie, to na pewno Ci wszystko powie co będziesz chciał wiedzieć.
Awatar użytkownika
Joni123
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 cze 2017 07:57
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Joni123 »

Danio no i jak Ci tam? Napisz coś nowego? Jak pokoje? Czy rzeczywiście takie małe?? Jak z rehabilitacją? Jak na stołówce? Jakie wyżywienie?czy dobre? Ile ludzi w Kołobrzegu? Czy jest pełne obłożenie w sanatorium?...... Pytań mam tysiące 😃
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Joni 123 nikt nie chce pisać będąc na miejscu już w sanatorium, ale przed wyjazdem niektóre osoby wszystko by chciały wiedzieć o obiekcie do którego jadą. :roll:
Jak zajedzie, to jak kamień w wodę i nic się nie można dowiedzieć. :shock:
Gelek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 lut 2013 00:16
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Gelek »

Akurat temu się nie dziwię. Nie każdy zabiera notebooka do sanatorium, a pisanie ze smartfona to istna męka pomijając fakt, że nie każdy ma dobry wzrok do malutkich literek.
Nowa53
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 25 gru 2018 09:37
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski

Post autor: Nowa53 »

Ale mozna po powrocie podzielic sie wrazeniami. Po to to forum jest.
ODPOWIEDZ