Szczepionki na korona wirusa

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.

Czy zaszczepisz się przeciwko koronawirusowi SARS-COV2?

TAK
70
72%
NIE
22
23%
NIE WIEM
5
5%

Liczba głosów: 97

Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 7 razy

Re: Szczepionki na korona wirusa

Post autor: bardzyk2 »

Dani, ja też niewiele wiem mam tylko nadzieję, że szczepienie pomaga i dobrych informacji czepiam się jak pijany płotu.

W masce chodzić nie lubię ale noszę i to na nosie też :twisted: . Może dlatego, że musiałam pracować w odzieży ochronnej (laboratorium), więc jak trzeba to trzeba. :x

Co do świeżego powietrza, no cóż, wiele razy w moim mieście jest najgorsze w Polsce lub mamy drugie albo trzecie miejsce od końca :twisted: .

Na prawdziwie świeże powietrze muszę wyjechać i zapłacić opłatę klimatyczną, kochana, nic za darmo :mrgreen:
Ale za dużo świeżego powietrza mogłoby mi zaszkodzić, nie przyzwyczajona jestem :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam, buziaki zostawiam 😘 😘 😘
Gość

Post autor: Gość »

bardzyk2 - ja jestem dopiero tydzień po szczepieniu, siedzę w kącie i udaję że mnie nie ma. Ponoć szczególnie w tych pierwszych dniach trzeba uważać żeby organizm nie musiał walczyć z dwoma wrogami jednocześnie. W piątek szczepi się moje ślubne szczęście, odczekamy dwa dni czy nic się nie będzie działo a potem... hajda w krzaki na całe lato. Tam nas to draństwo nie znajdzie, to jest terytorium gdzie rządzi niepodzielnie Jego Wysokość Kleszcz, a na tego zaszczepieni jesteśmy już dwa lata temu i może nam naskoczyć. A na marginesie - jak meldują nasi tamtejsi przyjaciele - kleszcze wyjątkowo wcześnie w tym roku się ujawniły i w dużych ilościach. Broń boże psu pozwolić się oddalić...

Ja się uczepiłem kurczowo tej teorii, że pandemie dotychczasowe "gasły" po najwyżej trzech falach, może i tym razem będzie podobnie.
Zdrówka :)
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Bardzyku , wiadomo - Śląsk i to dużo mówi więc rozumiem .
A ja słucham pozytywów i negatywów i staram się wypośrodkować .
Odnośnie maseczek to muszę uderzyć do swojej pulmonolog i poprosić o stosowne
zaświadczenie . Chodzi mi o to aby przy mojej chorobie (POChP) mogłabym chodzić bez maski w miejscach tam gdzie nie ma ludzi , przynajmniej tyle . W sklepie , urzędzie itd... zakładałabym .
Dla mnie to wiele znaczy bo niestety , bywa , że dusi i to w nieodpowiednim momencie :evil: i wtedy gdybym mogła to zerwałabym tę maskę choć na chwilę . Myślę , że wiesz o co mi chodzi , trochę o mnie wiesz :serce: ;) .
Gość

Post autor: Gość »

Na konferencji prasowej Pan Specminister Dworczyk jasno i dobitnie stwierdził, że nie będzie możliwości wyboru szczepionki. Wszystkie są dobre i basta. Tymczasem nawet tu na Forum czytam, że jednak jest odwrotnie. Można wybierać przy rejestracji, poszczególne punkty też zapraszają do szczepień takim preparatem jaki akurat mają. Byle mieć skierowanie. Ja się zaszczepiłem AZ bo taka była zapisana w skierowaniu. W sumie nie narzekam, bo zależało mi na czasie, ale jednak czuję się oszukany. Kto wie, może bym zaczekał te dwa tygodnie i wybrał coś innego...
ogrodnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2021 19:47

Post autor: ogrodnik »

Dziś w przychodni Pani Pielęgniarka zapisała sobie, że nie chcemy AZ. Można przez infolinię zadzwonić w odpowiednim czasie, i jeśli będzie inna dostępna, to w czym problem?
A no jest problem... Zależy kto telefon odbierze. ;)
Awatar użytkownika
Smerfetka1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 lut 2019 11:32
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 1 raz

Post autor: Smerfetka1 »

Dzisiaj dzwoniłam do dwóch punktów szczepień i nie było problemu z wyborem szczepionki .Wybór padł na ten w którym zaproponowali najkrótszy termin czyli na sobotę. Pozdrawiam cieplutko w ten pochmurny dzień :kwiat:
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 79 razy

Post autor: Andrzej1958 »

Właśnie otrzymałem w moim POZ pierwszą dawkę. Nie było wyboru, tylko AZ.
Termin drugiej to 2 lipca.
Na razie jest ok.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Trzeba było dzwonić na 989 i tam sobie wybrać.
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 79 razy

Post autor: Andrzej1958 »

Mówiąc szczerze, to nie miałem wyboru. Po uwolnieniu mojego rocznika, a właściwie to kilka dni wcześniej zadzwonili do mnie z przychodni czy chcę się szczepić, bo zbierają chętnych. Potem już nie chciałem kombinować.
Moja siostra rejestrowała przez 989, zaproponowali jej 2 miejscowości w promieniu ok 30km z kiepskim dojazdem. W tym punkcie szczepień przestrzegają rodzaj szczepionki w zależności od wieku. W miejscu zamieszkania proponowali termin lipcowy.

Jestem już po 20 godzinach od szczepienia. Poza podwyższoną temperaturą ok. 37,5 nic niepokojącego się nie dzieje.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

I oby na tym Andrzeju się skończyło :D