Szalona Paczka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: Szalona Paczka

Post autor: zbigniew165 »

Dzień dobry
Dzisiaj ponownie zapraszam do Kołobrzegu, bo u nas +5 stopni i od rana ładne słońce nam świeci. :D
Ja już po basenie i mogę przysiąść się z kawą do Ewany, a odnośnie tłoku w porcie i na molo, to go w tygodniu nie uświadczysz, bo są tylko kuracjusze z sanatoriów.
W weekend troszkę więcej ludzi, ale też nie ma tłoku, bo zjeżdżają się tylko na sobotę i niedzielę miejscowi. :)
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2020 07:23
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: ewana »

Chętnie Zbyszku wypiję z Tobą kolejną kawkę :) Wiem ,wiem ,co do tłoku we wspomnianych miejscach ,to mam wspomnienia z niedawnych normalnych czasów ;)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Witam z zaśnieżonej Małopolski :D

Ewanko , i ja lubię klimat Szańca , do Arki to jeszcze od niego daleko .
Na molo i jego okolicy zawsze tłumy ( teraz to wiadomo , że mniej , bo pandemia ) , nawet będąc w Posejdonie , który jest tuż przy porcie , wolałam spacerować właśnie w kierunku Szańca , niż na molo . Dzieci na rolkach , hulajnogach , pełno psów ... wolę spacerować w spokojniejszych miejscach .

Pytasz Marzenko , czemu Amber :?: ten ośrodek ma klimat taki sanatoryjny , i takie lubię , a np Chalkozyn , to po prostu hotel , a w nim większość Niemców , których mowy nie rozumiem ;)

Pomimo , że lubię i Kołobrzeg i Świnoujście , turnus rehabilitacyjny spędzę w innej nadmorskiej miejscowości , czas poznać coś nowego :)

Super Zbyszku , że pogoda u Ciebie dopisuje , oby tak dalej . :D

Miłego dnia Wszystkim :serce:
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Gieniu, pytam co w nim jest skoro jesteś nim zainteresowana :lol: Z zewnątrz bardzo ładny, codziennie spacerowałam koło niego , gdy mama mieszkała w Dozamelu - musiałam piesełka odwiedzać i wyprowadzać :lol: :lol: Widziałam jak prace porządkowe tam trwały i nagle decyzja ,że zamykaja hotele i tam cisza :roll: , czyli Amber nie ma miana ośrodka rehabilitacji mimo, że tam jest ogłoszenie o turnusach rehabilitacyjnych 8-) Czy tam też jest basen? :?:
Może lubię więcej ludzi, bo mieszkam na wsi w ciszy bez ludzi :lol: :lol: :lol: :oops: , może taka natura, lubię gdy coś się dzieje :twisted:
ZAPRASZAM może ktoś na południową kawę przysiądzie :kwiat: :serce:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gienia zobacz w Sarbinowie Flisaka lub w Ustroniu Morskim Zagłębie, bo to tego samego właściciela.
W Sarbinowie zimą była znajoma i sobie chwaliła, a z okien i balkonu widzisz morze, bo jest 70 m do plaży.
Ceny przystępne i podobno dobre warunki mieszkaniowe. Nawet z Lodzi i nie wiem, czy też z Warszawy zapewniają swój autokar.
Pogodę mamy super, bo jest słońce :kwiat:
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2020 07:23
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: ewana »

Gieniu ja mieszkałam w Arce matce która była położona bliżej morza i bliżej mi było do Szańca .Arka nowa ta wypasiona ,była rzeczywiście dalej położna i tylko dowożono nas tam busikiem na basen. :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Marzenko , nie wiem czy jest w Amber basen , bo ja nie korzystam z basenu . Też mieszkam na małej wiosce i dlatego na wyjazd ciągnie mnie do miasta i do ludzi , ale nie do tłumów . Szczególnie irytują mnie rozwrzeszczane dzieciaki , na dodatek jeżdżące na rolkach i hulajnogach , trzeba uważać , aby taki osobnik nie podciął nam nóg :lol:
Amber to Centrum Rehabilitacyjno - Wczasowe , może nie mają teraz chętnych :roll:

Ewanko , no tak , od Arki Mega to bliziutko do Szańca , znajduje się ona , o ile dobrze pamiętam , naprzeciwko Amber .

Zbyszku , biorę pod uwagę Sarbinowo , Mielno , ale głównie Ustronie Morskie .
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gienia już czytałem kilka artykułów o Sarbinowie, jako miejscowości i coraz więcej piszą, że w tym roku Sarbinowo pobije rekordy popularności na całym wybrzeżu w sezonie letnim.
Nie byłem tam jeszcze, ale myślę, że jak będę wracał teraz z Kołobrzegu, to wjadę i obejrzę tą miejscowość z ciekawości. :)
Ustronie Morskie znam, bo tam pracowałem, ale w sezonie. Nie wiem, jak jest tam po sezonie, ale atrakcji raczej nie ma.
MaryKate
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 gru 2014 13:40
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: MaryKate »

Amber organizuje turnusy rehabilitacyjna z dofinansowaniem PFRON i pełnopłatne mają status organizatora , basenu nie ma . NFZ tam nie ma więc chyba podlegają pod działalnośc hotelarską i dlatego zamknięte.
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

MaryKate, dzięki za odpowiedź :) To jest podobna działalność jak sąsiadującego Dozamelu, też rehabilitacja, ale status hotelu i zamknęli 20.03 :roll:
ODPOWIEDZ