Narodowe Święto Niepodległości - 11 listopada

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 8 razy

Re: Narodowe Święto Niepodległości - 11 listopada

Post autor: Princi »

I ja widziałam jak taki nieletni pluje mundurowemu w twarz a on nic nie może zrobić.Chyba nie o taką Polskę walczyliśmy :roll:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Bo Policja ma za małe uprawnienia... :evil:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Jestem drugim pokoleniem po wojennym.
W czasach Mojej młodości Świętem Państwowym było 22-lipca był to dzień wolny festyny etc
Ruch Solidarnościowy ,który doprowadził do upadku Socjalizmu tak Ja nazwię Socjalizmu bo w Polsce wg mojej opinii Komunizmu raczej nie było porównując do ZSSR czy Kuby.
Po roku 1990 Polska wracała do korzeni zaczęto dobitniej Wracać do Święta Uzyskania Niepodległości 11-Listopada
Od kilku lat wzorem krajów wg NORMALNYCH zaczęto Organizować Manifestacje ,Przemarsze ,ale każde ugrupowanie SOBIE .
Wszak w jednym pochodzie Marszu nie pójdą ludzie z PO, PiS czy innego ugrupowania
bo każdy z nich jest Większym Patryjotą

Od kilku lat mamy coroczną powtórkę z ROZRYWKI

Zastanawiam się Kto ,kto wydał zgodę na po południowy Marsz gdzie od ponad miesiąca było wiadomo ,że Uczestniczyć w nim Będą Grupy Kibiców , którzy na czas owego Święta Zawarli rozejm i wszystkie SIŁY SKIEROWALI przeciw Policji BO.......

Zastanawiam się oglądając TVP -INFO , POLSAT czy TVN-24 co i dlaczego nie wyłapano tak nie wyłapano udających się na Marsz PROWOKATORÓW - wszyscy wiedzieli Kim sa Te osoby i Zaczynam podejrzewać ,że może i na rękę Organizatorom było ,że wśród manifestantów są i Oni.

Zastanawiam się skoro kolejny rok ta sama Grupa Osób ORGANIZUJE taką Samą Zadymę w Centrum kilku miljonowego miasta i co roku Jest to Samo -
DLACZEGO , dlaczego Moje Twoje pieniądze idą na pokrycie Szkód.
Dlaczego Policja ,Straż Miejska potrafi egzekwować Kary czy ode mnie za przekroczenie prędkości a od rzucającego Koktajlem Mołotowa NIE
bo Ja jestem inwalidą a ten rzucający ma czarny pas karate i może jak było to pokazane pobić tego Policjanta w tej jasnej Kurtce
Ileż to było pokazanych interwencji Policji Gdzie się OŚMIESZALI ( słany Kierowca i interwencja drogówki )

Zadam inne PYTANIE
Warszawiakom
CZY WY CHCECIE TAKIEGO MARSZU , gdzie 1/4 Warszawy jest do remontu bo ktoś Sobie ubzdurał ,że Jego MARSZ jest NAJWAŻNIEJSZY
Wszak był już jeden Prezydencki
ok
Rozumie ten Pan nie jest ich Prezydentem

A miało być tak fajnie na Obiad była Gęś bo tak ostatni czas Jest promowana , było milo Spacer z Wnukiem do czasu wlączenia Relacji z warszawskiego Marszu .
Szkoda ,że inne Nacje umieją Świętować swe Święto a my nadal jesteśmy w...
a może powrót do 22-lipca będzie mniej ludzi w Warszawie bo urlopy i nie będzie takiej mobilizacji tych od zadym
forumowicz

Post autor: forumowicz »

..."Rozumie ten Pan nie jest ich Prezydentem.."

Kolego Darku pisać po polsku poprawnie nie potrafią ,historii nie znają ,nie czytają książek jakimi partnerami są i dla kogo?
Zakapturzone monstra ,wypełzają na ulice miast ,demolują kawiarnie ,noszą noże po kieszeniach idąc na dyskoteki .A przecież takie postawy nie biorą się z kosmosu ,tylko takie to były domy w których tak ich wyhodowano.Zaczyna się od pyskówek szczeniaka jak ma już 3 lata i tak się to toczy.Ojcowie nie mają autorytetu ,a matki są koleżankami córek i są z tego powodu dumne.Szacunek dla innych w tym nauczycieli to abstrakcja.Zwroty matka czy ojciec nie są w modzie ,ba to obciach .Rodzice na to pozwalają ponieważ tak "poukładana " rodzinka jest trendi .
Bezstresowe wychowanie to dopełnienie patologii i tak już patologicznych rodzin.
:shock:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

darek pisze:Zadam inne PYTANIE
Warszawiakom
CZY WY CHCECIE TAKIEGO MARSZU , gdzie 1/4 Warszawy jest do remontu bo ktoś Sobie ubzdurał ,że Jego MARSZ jest NAJWAŻNIEJSZY
Wszak był już jeden Prezydencki
ok
Rozumie ten Pan nie jest ich Prezydentem
Warszawiak wywołany do tablicy.....w wiadomościach podają,że wśród zadymiarzy większość nie jest mieszkańcami Warszawy.
Ja Polka,nie Warszawianka,nie chcę ani takich zadym,ani takiego kraju,w którym jest tyle podziałów.
Gdybym była doradcą Prezydenta miasta ( Darku,może zostaniesz?) szkodami obciążyłabym organizatorów.
Żyjemy w kraju w którym jest wolność w organizowaniu wieców,marszów,zgromadzeń.Nie ma możliwości nie wydania zgody.
Inne przyjezdne,wybacz Darku,również ze Śląska też odbijają się niesmacznie mieszkańcom.
forumowicz

Dzisiejsze Święto udało mi się spędzić w Warszawie. Miałam okazję na żywo wysłuchać przemówienia Prezydenta RP Bronisława Komorowskiego. Widziałam uroczystą zmianę warty przy Grobie Nieznanego Żołnierza. Osobiście dotknęłam cadillaca Marszałka Piłsudskiego :D
Ta część obchodów przebiegła bez zastrzeżeń :)
forumowicz

Alice masz rację ,tak prawo do zgromadzeń jak najbardziej ,tylko dlaczego ktos o nieposzlakowanej opinii ma te zniszczenia sfinansować np z podniesionych podatków lokalnych?Jeśli wyłapano bandytów niezależnie z jakich pochodzą miast i miejscowości ,kary powinny być tak surowe i wyegzekwowane ,a nie w zawieszeniach ,by się następny zastanowil zanim by wyszedł na ulice.
Nie karze się bandytów młodych ,tylko babcie w marketach które wzięły batonik .
:(
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26

Post autor: medi »

Nie oglądam tego co nam raczy pokazać nasza Najjaśniej Nam Panująca Telewizja bo ....pamiętam 3 maja ok.30 lat temu ,pamiętam bo byłam i widziałam na własne oczy ...my też byliśmy młodocianymi bandytami którzy nie wiedzieć dlaczego byli niezadowoleni z rządów ówcześnie panujących .Nie wszystko co nam podają media jest w 100% prawdą pamiętajcie o tym :idea: :!: :!:
forumowicz

Medi i wyrywaliscie płyty chodnikowe ? przystanki ? Rzucaliscie w milicję? Medi pamiętam nieco więcej wybacz :?
Po za tym jak byłaś pod namiotem na wczasach atakowałaś gospodarza? chciałas go zrzucic ze stromych schodów? :evil: Nie porównuj czasów i młodych ludzi bo porównania juz nie ma .To co było nie wróci ,czyli szacunek ,bo bandyci młodzi nie maja go. :evil:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26

Post autor: medi »

Tacy którzy wyrywali płyty chodnikowe Kruszynko też byli ,popatrz nawet na kroniki filmowe z tamtych lat .A co do chuliganów i wandali to byli są i będą zawsze . Łatwiej jest pokazać chuliganów w akcji i zrobić z tego aferę niż przyznać się do tego że się nie ogarnia władzy :evil:
ODPOWIEDZ