Pakiet onkologiczny

Tu można porozmawiać o swoich schorzeniach i być może uzyskać porady innych użytkowników forum nasze sanatorium.
forumowicz

Re: Pakiet onkologiczny

Post autor: forumowicz »

Hm,. Naczelna Rada Lekarska broniąca swoich podopiecznych-pupili.Kiedy mówi się o tym ,ze to lekarz rodzinny ma kierować częściej na badania,bardziej zająć się pacjentem podnosi się natychmiast szum :evil: Po co w takim razie mają być lekarzami o takim statusie?
Lekarz który dawał mi niedawno "bardzo rozszerzone" skierowanie na badanie krwi ,stwierdził..."zbankrutuje przez Ciebie...."
Hm bo niby co ,chyba uszczuplają kasę za każde mądre skierowanie na badania i do specjalistów? :twisted: :twisted:
Szkoda ,że ta sama NRL nie martwi się tymi ,dla których jest już za póżno na leczenie ,bo chrypkę lekarz leczył syropem od kaszlu dla dzieci,a bóle brzucha to wymysł pacjentki ,nie mówiąc o jajnikach i zaniedbaniach w kierowaniu na "rozszerzone badania".A na tym odcinku jest obecnie tragicznie ,nowotwory kladą młode dziewczyny,lawinowo właśnie przez zaniedbania w gabinetach tychże lekarzy,czy ginekologów .
Dopóki lekarze będą pomnażać bez sumienia swoje majątki kosztem pacjenta ,dopóty będzie krzyk ,że każda propozycja i każda próba poprawienia w opiece nad pacjentem jest nie na dzisiaj ,nie na teraz i jest nie do realizacji.Jakoś tak się nie dzieje jak jestem pacjentką w gabinecie prywatnym.Wszystko jest na tak i o skierowanie na badania ,i podejrzenia jako pacjentki nie są głupie ,od razu inna rozmowa ,jestem wtedy partnerką do rozwiązania problemu. :shock:
A czy ktoś zyjący w rozpasaniu ponad stan zrozumie to kiedyś i ruszy go sumienie? :twisted:
Czasy doktora Judyma są juz za nami ,bezpowrotnie. :(
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Kruszynko :kwiat: nie wierzę w poprawę pomimo, że jestem życiową optymistką :roll:
forumowicz

A ja ciut wierzę :)
Jesli pacjent będzie wiedział ,że może żądać i że jest takie uregulowanie prawne ,będzie żądał ,tak jak jest z kartą praw pacjenta.
A z leczeniem? no cóż zanim te uregulowania wejdą w życie to juz jest nowa afera farmaceutyczna i wyplyw leków z fałszywych aptek za granice Polski dla wielkich zysków . :( No cóż.... :shock: Tak jakby wcześniej nie było o tym wiadomo........
forumowicz

I już podnieśli krzyk lekarze rodzinni :evil: :evil: Tacy biedni zmartwieni ,że nie będzie pieniędzy dla innych .
Narzekają, że ministerstwo wymaga, by zlecali więcej badań i nie tylko ich zdaniem niewystarczająco chce za nie płacić, ale też obniża wycenę za pozostałych pacjentów chorujących np. na cukrzycę, czy nadciśnienie.
Są też przeciwni wprowadzeniu tzw. wskaźników rozpoznawania nowotworów. Poprawną diagnozę musieliby postawić u co najmniej 1 pacjenta na 15, w przeciwnym razie, aby nie stracić uprawnień, musieliby udać się na szkolenie.

Zdaniem lekarzy to ministerialne plany doprowadzą do finansowej ruiny lekarzy podstawowej opieki zdrowotnej, Naczelna Izba Lekarska ostrzega, że grozi nam destabilizacją całego systemu.
Karierowicze i elita pazerna na własne zyski.Od paru lat rodzinny pisze tabletki od nadciśnienie ,nigdy żadnych badań dodatkowych nie zlecił,ani mnie ani moim znajomym.
Jedne wielkie kłamstwa. :!: :evil:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

czym jest naprawdę pakiet onkologiczny ?

Post autor: jacky6 »

bo o nim mowa...
ja sam wcześniej chciałem napisać, że jest zabiegiem nie medycznym ale pijarowskim ...
i znów zaczęły pobrzmiewać tony zwane politykierstwem...
może lepiej nie rozwijać, bo przyjdzie Admin i zawiesi skobel ?

PS - a pakiet schować, może za jakiś czas wnuki się pobawią ...

:mrgreen: to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: administrator »

Szanowni Państwo, myślę, że na oceny przyjdzie czas po pierwszych miesiącach, może roku istnienia tego pakietu. Teraz można jedynie przypuszczać to czy tamto ale to wszystko i tak pozostaje w sferze przypuszczeń.
Pozdrawiam
forumowicz

No i elyta :( rodzinnych się podkurzyła .Trzeba się wykazać .I jak to przejść :( ?
I jak się wziąć do roboty? jak do tej pory głowy się nie podnosi znad biurka a węzły chłonne bada się na naleganie pacjenta np? po raz pierwszy od czasu powołania statusu lekarza rodzinnego. :evil: :oops:
forumowicz

• Jak działa ,czy działa pakiet onkologiczny? Dlaczego lekarze działają opieszale gdy w grę wchodzą dni decydujące o życiu pacjenta? Kto ma w tym interes i jaki by pakiet nie działał tak jak to założono w momencie powołania go do zycia? W jakim kraju my żyjemy? :oops: :evil:

http://www.tvn24.pl/pakiet-onkologiczny ... 561,s.html
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Pakiet onkologiczny

Post autor: jacky6 »

Prezes Naczelnej Rady Lekarskiej Maciej Hamankiewicz złożył w czwartek (16 kwietnia) wniosek do Trybunału Konstytucyjnego o zbadanie zgodności z konstytucją niektórych rozwiązań pakietu onkologicznego.
Jak powiedział, pakiet zdezorganizował system ochrony zdrowia w Polsce.

:shock:

:mrgreen: :ugeek:
forumowicz

Mamy nowego ministra zdrowia ,cieszyć się czy płakać? mieć nadzieję ,czy zwątpić?
Obejrzyjcie i posłuchajcie :oops: :evil: :(

http://uwaga.tvn.pl/reportaze,2671,n/zn ... 71650.html
ODPOWIEDZ