Ustroń Sanatorium Daniel od 12 lutego 2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Ustroń Sanatorium Daniel

Post autor: basiat »

Mmersji, tylko nie waż się rezygnować :D
Niejeden dałby wiele, żeby być na Twoim miejscu. Posłuchaj nas wszystkich, ktorzy Ci dobrze życzą i uwierz nam, że trzeba taką szansę wykorzystać. Ważne jest jednak Twoje nastawienie - więc masz jeszcze trochę czasu i popracuj nad tym. A na miejscu, zapomnij o przeszłości, weź "głęboki oddech i skocz na głęboką wodę." Zobaczysz, że potem będziesz zadowolona z siebie no i z...nas ;) ;)
Po powrocie czekać będziemy na Twoje relacje z wyjazdu- oczywiście same pozytywne.
Trzymaj się cieplutko, pozdrawiam.
mmersji
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 gru 2015 00:21

Post autor: mmersji »

dzięki wielkie wszystkim za słowa pocieszenia.wszyscy doradzają zebym jechała ale ja tak się boję tego co mnie czeka. ale będę myśleć pozytywnie o ile w moim przypadku to wyjdzie. I obiecuje wszystkim że odezwę sie gdy wyjadę. :cry:
mmersji
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

I MOŻE ŚNIEG ZOBACZĘ :lol:
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22

Post autor: jan19557 »

mmersji pisze:dzięki wielkie wszystkim za słowa pocieszenia.wszyscy doradzają zebym jechała ale ja tak się boję tego co mnie czeka. ale będę myśleć pozytywnie o ile w moim przypadku to wyjdzie. I obiecuje wszystkim że odezwę sie gdy wyjadę. :cry:
W ubiegłym roku moja cioteczka cirka 150 kg została na siłę i z płaczem zawieziona do sanatorium w Ciechocinku. Dwa dni po powrocie poczłapała do lekarza po wniosek do sanatorium. Zrzuciła chyba ze 20 kg. Zaczęła chodzić bez laski tylko codziennie z kijkami z nadzieją , że w tym roku znów się załapie na wyjazd. Jestem pewien, że ty postąpisz podobnie jeszcze przed Wielkanocą, czego z całego serca ci życzę.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 71 razy

Post autor: Dzia_dek »

mmersji pisze:(...) myślałam o operacji na którą też boję się zdecydować (...). Nie wiem co gorsze turnus czy operacja.
Mam teraz o czym myśleć. Obawiam się że ośmieszę się przed stałymi bywalcami sanatorium
mmersji masz teraz o czym myśleć, ale tylko i wyłącznie pozytywnie.
Wybór pomiędzy operacją, a turnusem może być tylko jeden. Turnus.
Jeśli to może być sposób, aby "uciec od noża" to się nie zastanawiaj.
Rozwiej swoje obawy o ośmieszenie. Jeden, drugi, kolejny wyjazd i też będziesz "sanatoryjny bywalec".
Poza tym postaraj się wykrzesać w sobie chociaż odrobinę radości z tego wyjazdu.
Piszesz, że od kilku lat nigdzie nie byłaś. Może właśnie tego Ci potrzeba, może to jest Twój czas ...
Nie zmarnuj go, nie zmarnuj okazji ... Wykorzystaj ten wyjazd ile tylko się da.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Skoro 15 lat decydujesz się na operację to zdecyduj po turnusie rehabilitacyjnym bo nie jest jak rozumiem związany z przypadłością na którą otrzymałaś skierowanie.
nabierz siły ,witalności na turnusie a decyzja o zabiegu będzie łatwiejsza. Nie ośmieszasz się ,każdy ma jakieś wątpliwości ,pytania .po to jesteśmy aby sobie pomagać :D :)
Zbyszku masz 100% racji też tak uważam .
Basiat też zgadzam się z Wami
Awatar użytkownika
asiulek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 cze 2014 17:02
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asiulek »

Mmersji kiedyś myślałam podobnie jak Ty. Bardzo długo zwlekałam z operacją, aż prawie przestałam chodzić, moja przypadłość jest skutkiem wypadku sprzed wielu lat. Poruszałam się o dwóch kulach i chodziłam gorzej niż moja mama, która już trochę latek ma. Rok temu zrobili mi pierwszą operację biodra, jak ja odżyłam, na ostatnim turnusie nawet twista tańczyłam, nie ma kul, ale czeka mnie jeszcze drugie biodro, i muszę Ci powiedzieć, że nie mogę się na wymianę doczekać. Kochana, warto iść do przodu, walczyć o swoje zdrowie, bo tyle jeszcze przed nami, naprawdę, serdecznie pozdrawiam już z uśmiechem na ustach :P :kwiat:
mmersji
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Re: Ustroń Sanatorium Daniel od 12 lutego 2016

Pola66 witaj.ja również wybieram się w tym samym terminie do Daniela.Też mam dużo obaw i wiele wątpliwości, ale tu na forum dodano mi otuchy i nieco inaczej patrzę juz na wyjazd.tobie tez tego zyczę i do zobaczenia w Ustroniu.
Pola66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 sty 2016 18:25
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: Pola66 »

Witaj mmersji. To fajnie ze się odezwałaś to będzie nas dwie pełnych obaw. Może ktoś jeszcze się odezwie co też wybiera się do Daniela. No to do zobaczenia w ośrodku . Może i ja śnieg zobaczę?
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 32 razy
Podziękowano: 47 razy

Post autor: ewasz »

mmersji - podzielam zdanie moich poprzedników :)
Jedź kochana i nie miej żadnych obaw bo będzie tylko dobrze a Ustroń jest cudny.
Myślę, że śnieg będzie :)
Do Ustronia jeżdżę jak tylko mogę choćby na 1 dzień i to z wielką radością by pochodzić sobie, pooddychać cudnym powietrzem i nacieszyć oczy widokami. Jestem w tej dobrej sytuacji, że mam niedaleko.
Żałować będziesz jak zrezygnujesz z tego wyjazdu :!:

Pozdrawiam i życzę miłego pobytu :)
ODPOWIEDZ