Ustroń Sanatorium Daniel od 12 lutego 2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
mmersji
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 gru 2015 00:21

Ustroń Sanatorium Daniel od 12 lutego 2016

Post autor: mmersji »

Witam wszystkich. od 12 lutego 2016r wybieram się do Daniela na schorzenia psychosomatyczne z zus.Jest to mój pierwszy wyjazd do sanatorium.nie mam wogóle pojęcia co może mnie czekać na tym turnusie ? jeśli ktoś był kiedyś na takim turnusie i chciałby podzielić się wiadomościami jak było i czy można przeżyć? to będę wdzięczna bo ja już się boję.i nie wiem co zrobić żeby nie jechać.pozdrawiam Mmersji
Ostatnio zmieniony 10 sty 2016 17:19 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: uściślono tytuł
Awatar użytkownika
asiulek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 cze 2014 17:02
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 6

Re: Ustroń Sanatorium Daniel

Post autor: asiulek »

Mmersji, witaj :D w ogóle nie takiej opcji, żeby nie jechać ;) zawsze jest ten ten pierwszy raz ;)pewnie wszyscy forumowicze mnie poprą. Rehabilitacja pomaga, to mogę powiedzieć na własnym przykładzie. Poznasz wielu wspaniałych ludzi, a Ustroń jest piękny, byłam, widziałam ;) . Głowa do góry :D uśmiech na twarzy :P i do przodu, pozdrawiam :kwiat:
mmersji
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

witaj asiulek :kwiat: dzięki bardzo za pocieszenie ale mam obawy czy rechabilitacja mi pomoże czy prędzej mnie zus cudownie uzdrowi.nieco czytałam o cudownym uzdrowianiu przez zus.boje się ze nie dam rady tym wszystkim zabiegom.
Pola66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 sty 2016 18:25
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: Pola66 »

Mmersji witam i pozdrawiam. Ja tez się wybieram do Daniela w tym samym terminie. Jadę pierwszy raz tez z zus.nie wiem czego oczekiwać i na co liczyć a najprędzej liczę na cudowne uzdrowienie przez wszechmocny zus. Cuda się zdarzają. :roll:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękowano: 1 raz

Post autor: sztani »

a cóż to za zabiegi mają być ,że nie dasz rady.? Spacery, relaksacje , robótki ręczne i parę zabiegów z fizykoterapii . Dziewczyno dasz radę .Bez obaw. a tak nawiasem mówiąc o wyzdrowieniu to nie chciałabyś? :) Będzie co ma być (a będzie fajnie :) ) i tak nic nie zmienisz . No chyba ,że nastawienie do wyjazdu. Odmowa wyjazdu z ZUS ( nieuzasadniona ) przekreśla wszystko. ( tu wysyła Ciebie ZUS o ile zrozumiałem) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Mmersji :kwiat:
Każdy z nas kiedys wyjeżdżał po raz pierwszy. Każdy z nas miał jakieś obawy, ale chyba nikt się nie bał bo.....nie ma czego :!: :!:
Ciesz się, że masz możliwość wyjazdu. Podreperujesz zdrówko i fizycznie i psychicznie, poznasz nowych ludzi- znajomości sanatoryjne bywają piękne i trwałe :!: Rozerwiesz się, złapiesz nowy oddech, siłę i naładujesz baterie. Nastaw się tylko pozytywnie, a wszystko będzie dobrze. Pamiętaj, że nie jedziesz na jakieś zesłanie, ale na niecały miesiąc odpoczynku. I nawet jeśli po drodze spotkają Cię jakieś maleńkie rozczarowania, nie bierz do głowy :!:
Życzę udanej kuracji i samych pozytywnych wrażeń. Jedź, korzystaj i ciesz się :!: :serce:
mmersji
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Basiat.dzięki za słowa otuchy, ale jest mi tak trudno podjąć decyzję co do wyjazdu. ja nigdzie nie wyjeżdżałam z domu od ponad 10 lat.nie licząc pogrzebów bo z wesel rezygnowałam.co do zabawy i cieszenia się to wirrz mi że nie wiem co to jest i jak to wygląda albo tego nie przeżywałam lub nie pamiętam. :cry:
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Anna-K »

To tym bardziej dla Ciebie jest wskazany taki wyjazd.Pamiętam swój pierwszy wyjazd z ZUS po którym wróciłam nie ten człowiek,odbudowana psychicznie,radosna,zadowolona.Poznałam cudownych ludzi z którymi kontakt utrzymuję do tej pory.Nie zastanawiaj się tylko jedź,a zobaczysz,że później będziesz sama myślała i starała się o wyjazd.Życzę Tobie udanego pobytu pod każdym względem :kwiat: Zobaczysz,że Ustroń zachwyci Cię w scenerii zimowej.Pozdrawiam
mmersji
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

sztani pisze:a cóż to za zabiegi mają być ,że nie dasz rady.? Spacery, relaksacje , robótki ręczne i parę zabiegów z fizykoterapii . Dziewczyno dasz radę .Bez obaw. a tak nawiasem mówiąc o wyzdrowieniu to nie chciałabyś? :) Będzie co ma być (a będzie fajnie :) ) i tak nic nie zmienisz . No chyba ,że nastawienie do wyjazdu. Odmowa wyjazdu z ZUS ( nieuzasadniona ) przekreśla wszystko. ( tu wysyła Ciebie ZUS o ile zrozumiałem) Pozdrawiam
mmersji
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

sztani! zusowi nie można odmówić ale myślałam o opercji na którą też boję się zdecydować od ponad 15 lat lub dłużej.nie wiem co gorsze turnus czy operacja. ale dzięki za pocieszenie.mam teraz o czym myśleć. obawiam się że ośmieszę się przed stałymi bywalcami sanatorium
ODPOWIEDZ