MSWiA-Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 22 razy
Podziękowano: 103 razy

Re: MSWiA-Kołobrzeg

Post autor: Felice »

Rychu,ja akurat opisałam wcześniej plusy i minusy tego przybytku.
Najbardziej wkurzały mnie tam widoczne podziały na lepszych i gorszych,czyli mających układy lub nie.Wiadomo było,ze o przydziale pokoju 1-osobowego lub tego po remoncie decydują TYLKO układy.Teraz zima to może i przeciętny Kowalski załapie się na coś lepszego.Najbardziej poniżające było dla mnie przyjęcie - w jakiejś dziwnej wielkiej sali,w tłumie ludzi gdzie o intymności rozmowy o swoich schorzeniach nie było mowy.I nie chcę być formalistką ale gdzie choćby ustawa o przestrzeganiu danych osobowych?
moczyk
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2011 21:58

Post autor: moczyk »

Witam wszystkich ,

Widzę Selene , że byłaś w tym samym czasie co ja w Kołobrzegu , w ośrodku MSWiA miałem okazję być w tym niższym budynku z kurtuazyjną wizytą , poznałem miłe osoby będące tam na kuracji . Nie narzekały na pobyt , także więcej optymizmu a będzie dobrze . Kołobrzeg to bardzo urocze miasto i jeśli trafi się na miłe towarzystwo to taki pobyt mija bardzo szybko .
Pozdrawiam !
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witam,

Tak moczyku byłam w weekend listopadowy i zamierzam wkrótce się wybrać ponowienie.
Czy Ty również polubiłeś Kołobrzeg?

Pozdrawiam
Selene :oops:
moczyk
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2011 21:58

Post autor: moczyk »

Jestem zauroczony Kołobrzegiem i nie tylko ;) , to był bardzo udany pobyt . Pozdrawiam !
JANULEK
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 29 gru 2011 18:36

Post autor: JANULEK »

Byłem od 2.01.do 23.01.Bło super w pokoju 2-osobowym wysoki budynek SUPER!!!!!
dchz
Na forum od: 21 sie 2012 12:31

Post autor: dchz »

Witam! Jade do sanatorium MSWi A w Kołobrzegu.Jesli ktos był w ostatnim czasie prosze o informacje czy został juz zakończony remont i czy wszystkie pokoje sa wyremontowane. Serdecznie dziekuje.
majka1959
Na forum od: 26 wrz 2012 16:55

Post autor: majka1959 »

Witam, remonty zakończono odnowiono wszystkie pomieszczenia, jedzonko dobre, zabiegi na najwyższym poziomie. Proszę jechać bez jakiejkolwiek obawy byłam tam w sierpniu tego roku i jestem bardzo zadowolona. Życzę miłego pobytu i pięknej pogody. M.
Lidziunia85
Na forum od: 19 paź 2012 20:47

Post autor: Lidziunia85 »

Witam mam takie pytanie odnośnie sanatorium mswia, moja mama jedzie za tydzień do tego sanatorium i tu moje pytanie czy w tych budynkach są windy? mama jest lekko niepełnosprawna i boję się żeby nie musiała się męczyć i wchodzić co chwile po schodach, i jeszcze jedno pytanko jak sądzicie czy jak mama sobie z czymś nie bedzie mogła poradzić to opieka medyczna pomoże czy raczej będą obojętni?
freeman
Na forum od: 25 sty 2014 11:35
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

MSWiA-Kołobrzeg 2014

Post autor: freeman »

Kilka refleksji ze styczniowego pobytu w ramach NFZ. Warunki zakwaterowania przyzwoite, pokój 2-osobowy, telewizor LCD (platny). Sprzątanie pokoju i lazienki po lebkach, widać po rogach ślady dlugiego utrzymywania takiego stanu, aczkolwiek tragedii nie ma. Jedzenie urozmaicone i smaczne, godne polecenia. Baza zabiegowa, jakość zabiegów i terminowość również na wysokim poziomie. Obsluga pielęgniarska sprawna i rzeczowa. Gorzej natomiast z lekarzem (pani), pobieżne badanie, brak zainteresowania dokumentacją medyczną, nieskuteczne leczenie z dolegliwosci górnych drog oddechowych, wypis nie uwzględniający wszystkich istotnych schorzeń. Przestrzegam szukających prawdziwego odpoczynku przed pokojami w niskim budynku na poziomie kawiarni. Codzienny, nie wylączając świat, wieczorek taneczny, czyni skuteczny halas na caly budynek, od 19 do 22. Wyposażenie i wygląd ośrodka przypomina miniona epokę, po wielu drobnych detalach widać brak sumiennego konserwatora. Przydalaby się też weryfikacja różnych ogloszeń i wywieszek pod względem wyglądu i aktualności. Parking na terenie 210 zlotych za turnus to wyjątkowa slona oplata. Pusty o tej porze roku parking na Portowej jest niestety platny. Polecam
przejście 100 metrów do pobliskiej parafii gdzie można parkować za polowę powyższej ceny. Na pobyt sanatoryjny ośrodek na 4, na pobyt komercyjny za cenę sugerowaną w stronie ośrodka to sprawdźcie sami. Na szczęście morze zawsze wita mnie takie samo!
bsarna
Na forum od: 19 kwie 2015 08:11
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: bsarna »

Byłam teraz w sanatorium MSWiA w Kołobrzegu, ogólnie trwa tam remont, w starych pokojach leci woda z okien oraz przy oknie balkonowym w moim pokoju był grzyb;
z interwencją u pani przełożonej pielęgniarek nic nie mogliśmy zdziałać-pani bardzo nieprzyjemna,dopiero po interwencji u pana dyrektora zmieniono nam pokój. Zero organizacji, przyjmowanie i traktowanie kuracjuszy uwłacza człowiekowi.Zabiegi oraz osoby je obsługujące,pana dyrektora, panie sprzątające chciałabym bardzo pochwalić-wiedzą po co tam są.
ODPOWIEDZ