Dlaczego się oszukujmy

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Re: Dlaczego się oszukujmy

Post autor: darek »

Moje intencje przez co niektórych Forumowiczów zostały źle zinterpretowane.

Co do zabiegów duży % kuracjuszy po prostu chodzi podbić ZABIEG
ok
Nie mój biznes

Ale tylko wg Mnie jest to nie Fair

Zysk ma ośrodek. ..mniejsze zużycie mediów plus fizjoterapeuci dostają zadośćuczynienia
Ok

Co do małżeństw.

Dlaczego małżeństwa są preferowane bo....nie jest do nich wzywana jak Ktoś wspomniał policja.
Bo płacą za TV -rodzinie
Bo im należy się pokój dwuosobowy
Niejednokrotnie w lepszym standardzie
Bo na stołówce to Pani Żona. ..rządzi. ..nalewka czy dzieli porcję ....mąż ona reszta dla reszty
Bo zabiegi mają ustawione aby nie tracić czasu
Singlowie mają i o 7 i o 16

Jacku rzadko choć oczywiście zdarza się że można spotkać kuracjusza i komercyjnego ale. ....chyba nie na pobytach na których ja bywam

Pozdrawiam z kończącego się kolejnego pobytu
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2016 10:00
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Niania »

Darku.
Co do małżeństw w sanatorium .
Zawsze trafiam na turnusy z przewagą małżeństw.
Zabiegi mają tak jak każdy o różnych porach i to nie zależy od nich tylko od pani która robi planowania.
A teraz to komputer ustala co i jak.
Nie można mieć wszystkich zabiegów jeden za drugi .
Nieraz to nie służy zdrowiu, np; kąpiel a zaraz borowinę.
A co do posiłków to są porcje dzielone na osoby siedzące przy stoliku.
Jeśli ktoś nie liczy się z innym porostu zwróć mu uwagę delikatnie.
A co do pokoi to masz rację 2 osb, są rezerwowane dla małżeństw.
Ale dwójki są mniejsze od trójki i zawsze droższe opłaty ,
Dlatego wybieram trójki.
Ja zawsze bywałam sama moja druga połowa choć też schorowana nie chce jechać.
Ale nie pozwalam sobie by mnie ktoś ustawiał co ma robić w sanatorium.
Mam swoją ambicję i szacunek sama dla siebie i innych współlokatorów pokoju a i stolika na stołówce.
Kilka lat temu też mnie wszystko dziwiło i zaskakiwało.
Ale teraz już mnie nic nie zdziwi.
Życzę Ci miłych chwil do końca jeszcze pobytu,
Moja rada :roll: nie pacz na innych tylko rób to co Tobie odpowiada .
Spaceruj ,zwiedzaj , i używaj życia na swój sposób.....pozdrawiam
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2016 22:18
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: AgaC »

Ja chyba na wyjątkowych turnusach bywałam, bo jeszcze nigdy nie spotkałam się z bójką ani z wyzwaniem policji;)
Mnie dziwi też unikanie zabiegów, dla mnie to bez sensu.
A godz. 16 nie jest złą godziną na zabieg. Ja ostatnio miałam wyznaczone na 21.30 :shock:
Awatar użytkownika
zorro
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 sty 2014 07:00
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: zorro »

darek pisze:Moje intencje przez co niektórych Forumowiczów zostały źle zinterpretowane.

Co do zabiegów duży % kuracjuszy po prostu chodzi podbić ZABIEG
ok
Nie mój biznes

Ale tylko wg Mnie jest to nie Fair

Zysk ma ośrodek. ..mniejsze zużycie mediów plus fizjoterapeuci dostają zadośćuczynienia
Ok

Co do małżeństw.

Dlaczego małżeństwa są preferowane bo....nie jest do nich wzywana jak Ktoś wspomniał policja.
Bo płacą za TV -rodzinie
Bo im należy się pokój dwuosobowy
Niejednokrotnie w lepszym standardzie
Bo na stołówce to Pani Żona. ..rządzi. ..nalewka czy dzieli porcję ....mąż ona reszta dla reszty
Bo zabiegi mają ustawione aby nie tracić czasu
Singlowie mają i o 7 i o 16

Jacku rzadko choć oczywiście zdarza się że można spotkać kuracjusza i komercyjnego ale. ....chyba nie na pobytach na których ja bywam

Pozdrawiam z kończącego się kolejnego pobytu
Szanowny Darku
Widać, że jesteś rozgoryczony...
Powstrzymywałem się od zabrania głosu ale postanowiłem, że odniosę się do niektórych kwestii...
Piszesz, że Twoje intencje zostały źle zinterpretowane :roll: Ale chyba nikt nie poznał Twoich intencji, na pierwszym planie jest rozgoryczenie i frustracja... Jestem obecnie na turnusie w Kudowie i mówiąc szczerze nie mam czasu na interesowanie się wszystkim co mogłoby mi nie pasować.
I chyba w tym tkwi cały Twój problem, że nie wiesz co z sobą zrobić... :cry:
W temacie zawarłeś tezę pytając, dlaczego się oszukujemy... Ale kto kogo oszukuje, kto Ciebie oszukał i w jaki sposób :?:
Przedstaw intencje i odpowiedz na zadane przez siebie pytanie :roll: bo kreując temat albo chcesz się dowiedzieć albo nam powiedzieć...
Ale najpierw przeczytaj to co już napisałeś... :|
forumowicz

Post autor: forumowicz »

AgaC pisze:Ja chyba na wyjątkowych turnusach bywałam, bo jeszcze nigdy nie spotkałam się z bójką ani z wyzwaniem policji;)
Mnie dziwi też unikanie zabiegów, dla mnie to bez sensu.
A godz. 16 nie jest złą godziną na zabieg. Ja ostatnio miałam wyznaczone na 21.30 :shock:
w sumie ja też miałam szczęście i nie spotkałam się z jakimiś dziwnymi zachowaniami. Wprawdzie w swojej karierze sanatoryjnej dwa razy byłam z ZUS-u, tam dyscyplina większa ale wiadomo jak ktoś chce to może. Tzn. chodzi mi o takie zachowania, które by wymagały interwencji policji czy nie wiem jakich tam służb. Bo na przedostanim wyjeździe to alkohol lał się strumieniami, zwłaszcza w weekendy i nikt z personelu nie reagował ale tez nie było jakich dramatycznych sytuacji, które wymagałyby interwencji służb. Zresztą mam wrażenie że personel woli nie widzieć i dopóki krew się nie leje to lepiej nie reagować, bo jak się widzi to jakieś protokoły trzeba pisać i ogólnie problem dla personelu. Wiadomo każdy chce mieć spokój. Nie widziałam też aby ktoś unikał zabiegów, może tylko ostatniego dnia.

Darek napisał "Bo na stołówce to Pani Żona. ..rządzi. ..nalewka czy dzieli porcję ....mąż ona reszta dla reszty " nie wiem jaka sytuację miałeś ale ja niejednokrotnie miałam małżeństwa przy stoliku i - chociaż czasami było widać że żona rządzi w tym stadle - to jakoś nikt nikomu nie wyjadał. Jak ktoś się mija z elementarnymi zasadnymi kultury to należy mu delikatnie uwagę zwrócić i tyle.
Co do ogólnej zasadności wczasów z NFZ to już się wypowiadałam w innych wątkach - skierowania poszpitalne owszem, niektóre skierowania z ZUS też. Reszta do likwidacji bo wg mnie fundowanie wczasów dla zdrowych osób w sytuacji gdy nie ma na podstawowe leczenie, operacje itp. jest bez sensu. Albo zaostrzyć dyscyplinę. I tu pole do popisu nie dla organów ZUS, NFZ tylko personelu danego ośrodka bo to oni powinni dbać o dyscyplinę. A jak wszyscy maja w d... to jest, tak jak jest. I trzeba czekać na tę reformę o której Darek wspomniał.

AgaC - pozwoliłam sobie zacytować Twój post bo się z Toba zgadzam, ponadto w odstępie kilku miesięcy byłyśmy w tym samym ośrodku i z tego samego funduszu więc jest jakiś punkt odniesienia.
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja przegięcie z alko widziałam raz- w Aleksandrowie:( Więcej nie chcę tam jechać, bo myslę, że w dużej mierze samo miejsce i brak oferty kulturalno-rozrywkowej powodowało takie zachowania kuracjuszy
ZUS raczej nie zrezygnuje z prewencji. Jest bardziej opłacalna niż płacenie rent
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Mnie nie przeszkadza że żona mezowi zupę nalewa;) Zupy jest zawsze dużo, można poprosić o dokładkę. Drugie dania są porcjowane i też raczej nikt nikomu nie zje.
Naprawdę Cię to drażni, Darku?
forumowicz

AgaC pisze:Ja przegięcie z alko widziałam raz- w Aleksandrowie:( Więcej nie chcę tam jechać, bo myslę, że w dużej mierze samo miejsce i brak oferty kulturalno-rozrywkowej powodowało takie zachowania kuracjuszy
ZUS raczej nie zrezygnuje z prewencji. Jest bardziej opłacalna niż płacenie rent
ja widziałam w Inie. Ale byłam zimą więc brak oferty kulturalno- rozrywkowej. Ludzie się po prostu nudzą i jest jak jest.
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Inowrocław przy Aleksandrowie to mega wypas :)
forumowicz

Casandra jakie wczasy ? Piszesz koniec sanatoriów dla zdrowych osób i takie bla blanie wkoło Macieju. :(
Sanatoria to nie wczasy pewnie nie byłaś i piszesz o czymś o czym nie masz rozeznania.
Tak zdrowi jeszcze w pewnym procencie powinni jechać i takie osoby kierują lekarze by mogły sie rehabilitowac ,by mogły funkcjonować, pracować ,by nie pobierali ci ludzie rent ,by byli przydatni w społeczeństwie .Po co niby miałoby się kierować kogoś ,kto nie rokuje juz w sensie poprawy zdrowia?o wtedy byś grzmiala :shock:
Zanim się zacznie pisać trzeba nieco pomyśleć a nie pisać by pisac.
ODPOWIEDZ