Dlaczego się oszukujmy

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Dlaczego się oszukujmy

Post autor: darek »

Czekamy na sanatoria 1.2.3 Śląsk 4 lata zastanawiam się po co ?
Dzisiaj podczas zabiegów pustki
Basen na 25 kuracjuszy 5 pań i 7 panów w tym piszący z godziny 14.45
Gimnastyka pani Fizjoterapetka tylko scanuje karty
Masaż podwodny o 11 pani kończy. ...prace .
I tak jest każdorazowo gdy miną 2 tygodnie pobytu jesteśmy Wielkimi Znajomymi pracowników baz zabiegowych
Mam zaordynowane 54 zabiegi. .....zaliczyłem dzięki tzw dowodów wdzięczności około 100
Tak wybieram za Zaganiane Koleżanki i Kolegów zabiegi....bo ważna jest fryzura na wieczorek. ..nie koniecznie pożegnalny.
Tak zaraz pojawią sie głosy że że coś insynuluje
Ok
Każdorazowo tak jest.
Zastanawiam się po co pisać i czekać gdy urlop nie rehabilitacja się znudzi

Stan na dziś
1zgon
3 usunięcia
Kilka interwencji. ..policji -brak porozumienia pomiędzy kuracjuszami ...pobicia

Czy tak ma wyglądać. .sanatorium

Może reforma coś zmieni i skończy się rodzinny FWP
Bo średnio w każdym kolobrzeskim ośrodku około 35-40 % to małżeństwa te zalegalizowane
forumowicz

Re: Dlaczego się oszukujmy

Post autor: forumowicz »

Witam oczekuję na przydział do wyjazdu spokojnie ;) jadę podekscytowana ,korzystam prawie że wszystkich zabiegów i z 10 dodatkowych tez zawsze :oops: zdązam na czas z fryzurką :o :lol: :D
uśmiecham się do ludzi :D jestem szczęśliwa i z takim nastawieniem pozdrawiam kolezenstwo forumowe :D :kwiat:
forumowicz

Gorzkie są Twoje Darku spostrzeżenia i w dużej mierze się z nimi zgadzam , a za chwilę dyskusja przybierze kolor czerwony .... :(

Kruszynko, tak , na wszystko można znaleźć czas i połączyć przyjemne z pożytecznym :) a właściwie to wszystko jest pożyteczne i przyjemne :kwiat:
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2016 10:00
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Niania »

Bo my Polacy lubimy się dawać oszukiwać. Sanatoria co nie którzy traktują jako wczasy a co nie którzy naprawdę potrzebują tych zabiegów do poprawy zdrowia. Byłam już tyle razy i nie jedno widziałam. Ludzi co przyjechali o dwóch kuli a wyjeżdżali o jednej. Ci co się dusili z ledwością wchodzili po schodach a pod koniec swobodnie pokonywali schody. A i tych co tylko gadali że tacy chorzy a zabiegi tylko paczyli by uniknąć a mieć parafkę.A i takich co tylko na dansingach przesiadywali albo na jakimś trunku procentowy. A bym zapomniała a tych co szukają żony albo męża,Tak że nic mnie już nie zaskoczy i dziwi..... :roll:
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2016 10:00
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Niania »

Ale jeszcze dopiszę ...... To nie nasza sprawa w jaki sposób ludzie się kurują. Każdy kuruje się tak jak jemu odpowiada :kwiat: miłego wypoczynku tym co już się kurują.....
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Dlaczego dajemy się oszukiwać

Post autor: jacky6 »

Zmieniłem tytuł wątku...

darek pisze:Czekamy na sanatoria 1.2.3 Śląsk 4 lata zastanawiam się po co ?

Dzisiaj podczas zabiegów pustki

Stan na dziś
1zgon
3 usunięcia
Kilka interwencji. ..policji -brak porozumienia pomiędzy kuracjuszami ...pobicia

Może reforma coś zmieni i skończy się rodzinny FWP
Bo średnio w każdym kolobrzeskim ośrodku około 35-40 % to małżeństwa te zalegalizowane
Biorąc pod uwagę istnienie systemów informatycznych powinno być wprowadzone centralne rozdzielnictwo - jeden ośrodek na cały kraj, nie koniecznie w stolicy, może być usytuowany nawet na prowincji.
Decydent - balneolog może pozostać lokalnie ale po jego decyzji - skierowanie trafia do centralnej puli i wtedy nie będzie takich dysproporcji...

Opisywałem analogiczne obrazki z lądeckiej kuracji 2 lata temu.
Kilkanaście nowoczesnych wanien, jedna pielęgniarka ( zabiegowa ) i 2 pacjentów na godzinę.

hm, zastanawiam się - gdzie pozostają niekorzystane fundusze po usunięciach ...

Tutaj nie ma mojej zgody.
Są dwa scenariusze:
1. Obydwoje małżonkowie są ze skierowaniami - podobne schorzenia i zalecenia - biorąc pod uwagę średnią wieku 60+ to już w wieku emerytalnym, więc kto wie, czy latami nie odkładali kuracji na starość.
2. Drugi z małżonków jest "komercyjny" i ponownie biorąc pod uwagę średnią wieku - mało prawdopodobne, aby był tryskającym okazem zdrowia.

OrtO 1234
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 cze 2016 08:48
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: OrtO 1234 »

Darku zgadzam się z Tobą, w kwestii zabiegów.
Od połowy turnusy można zauważyć wyludnienia na zabiegach, a szkoda tych zmarnowanych pieniędzy.

Dziwi mnie natomiast twoje podejście do liczby małżeństw, dlaczego Ci przeszkadzają?
Przecież muszą dostać skierowanie, czekaj w takiej samej kolejce co wszyscy, wnoszą taką samą opłatę za pobyt.
Zapewne policja u nich nie musi interweniować, a zabiegi też rzadziej marnują bo przecież Pani ma partnera przy sobie wiec nie lata do fryzjera codziennie.
Myślę, że raczej Ci przeszkadza fakt że dla ,,Lwów' i ,,Tygrysów " pozostają łakome kąski tylko w tych 60% tach, no bo przecież 20 % to ,,Barany" którzy zabrali ze sobą żony.
Awatar użytkownika
+alicja+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 sty 2015 00:03
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Post autor: +alicja+ »

Witam...
moze nie mam zbyt duzego stazu sanatoryjnego, ale nie widzialam w trakcie pobytow ,,pustek zabiegowych,, a sprawy, o ktorych piszesz, Daro, mozna ogarnac bezproblemowo, jest troche czasu na wszystko co niezbedne. :shock: :roll:

z pozdrowieniem... :D
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: Sloneczko »

Byłam kilka razy w sanatorium i widocznie tylko na moich turnusach
małżeństw nie było...... przynajmniej tych "od ołtarza" ;)
Inne :twisted: małżeństwa oczywiście , że były :D
I dlaczego oszukiwały do końca jak wszyscy wiedzieli od początku :roll:
forumowicz

Być może źle odczytałam uwagi Darka, ale myślałam , że chodzi tu o dziwne podejście kuracjuszy do zabiegów.

Niejednokrotnie spotkałam się z tzw podbijaniem kart zabiegowych , gdzie w zamian był wolny czas wypełniony wszelkiego rodzaju rozrywkami. Wzbudza to we mnie trochę złości, bo może ktoś w tym momencie jest bardziej potrzebujący , a tu wczasowicz zabiera mu miejsce. Złość moja mija ponieważ tłumaczę to sobie : każdy wie co robi , jest świadomy i dorosły. Wszystko zależy po co jedziemy do kurortu , kto ma jakie priorytety w życiu.

Te pustki na basenie czy na innych zabiegach - to chyba nie wina rehabilitantek , a może jestem w błędzie?

Co nas obchodzi czy ktoś jest małżeństwem czy nie ?, nawet jeśli jest to tzw "małżeństwo sanatoryjne" kogoś to boli?, Zajmujmy się własną moralnością, a nie innych.
ODPOWIEDZ