wspólny wyjazd

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: wspólny wyjazd

Post autor: Fionka »

Marcelinko sanatorium świetne ale ty w tej sytuacji zostałaś z tym sama :( Trzymaj sie kochana .Jak będziesz chciała pogadulić to dzwoń :serce:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

GabiGold
to chyba się nie uda ten wspólny wyjazd, bo KRUS ma swoje sanatoria i ubezpieczeni w KRUS nie płacą takich opłat za pokoje jak my z NFZ. Byłem już cztery razy w sanatorium i nie spotkałem nikogo na turnusie z KRUS. Nie ma mieszanych turnusów NFZ i KRUS. Wycieczki i inne imprezy też mają darmowe. Wiem, bo koleżanka była w sanatorium KRUS.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Zbigniew, cofnij się kilka postów Gabi napisała że dzwoniła do NFz-tu i dowiedziała się że dla NFZ/KRUS jest jedna kolejka.
Jest szansa na wspólne skierowanie.
forumowicz

ruda

Zlożenie wniosku o wyjazd do sanatorium z NFZ nie wyklucza ubiegania się o sanatorium z KRUS, czy z ZUS.
Awatar użytkownika
ewasia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 paź 2014 17:51
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ewasia »

Witam :kwiat: Ruda w upełności się zTobą zgadzam :kwiat:
forumowicz

ewasia pisze:Witam :kwiat: Ruda w upełności się zTobą zgadzam :kwiat:
:kwiat: Ja też się zgadzam :kwiat: :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

zbigniew165 pisze:GabiGold
to chyba się nie uda ten wspólny wyjazd, bo KRUS ma swoje sanatoria i ubezpieczeni w KRUS nie płacą takich opłat za pokoje jak my z NFZ. Byłem już cztery razy w sanatorium i nie spotkałem nikogo na turnusie z KRUS. Nie ma mieszanych turnusów NFZ i KRUS. Wycieczki i inne imprezy też mają darmowe. Wiem, bo koleżanka była w sanatorium KRUS.
Są mieszane :D w NFZ0wskich nie ma KRUSowców , ale w KRUSowskich są NFZtowcy ...... a KRUSowcy nie ponosza żadnych opłat , nawet Ci w jedynkach :D
Byłam w listopadzie w kołobrzeskiej NIWIE i były osoby z NFZ ... na każdym turnusie są . :D

Jesli mozna zapytać .... a w którym osrodku była koleżanka :?: bo ja nie spotkałam się z darmowymi wycieczkami w tych sanatoriach KRUSowskich w których byłam :mrgreen:
mjustynab
Na forum od: 08 sty 2017 14:37
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: mjustynab »

wiesniaczkaela pisze:Ja składałam razem z koleżanką w jednym dniu w tej samej kopercie z prośbą o wspólny wyjazd i tak sie stało wyjechałyśmy razem w 2015 r do Sopot.Teraz moj pan doktor był nadgorliwy i wysłał sam skierowanie więc wydzwaniamy o zwroty.Dzisiaj nic podwójnego nie było.Wczoraj byłam na Kopcińskiego i pani powiedziała że jak zwrotow nie znajdziemy to żeby po weryfikacji wlożyć do jednej koperty i z jakimś uzasadnieniem np. koszty podróży to mamy sporą szansę .Próbuj .
Witam :) Ma Pani mogę wzór podania o wspólny wyjazd z koleżanką? Jak mogę to napisać? Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

mjustynab żadnego wzoru podania nie ma .Napisałam że bardzo proszę aby w miarę możliwości przydzielono nam wspólne sanatorium ze względu na zminimalizowanie kosztów podróży , bezpieczeństwo w czasie drogi oraz wzajemną pomoc .Tylko tyle .Nie ma powodu zbytnio się rozpisywać bo tam nikomu się nie będzie chciało tego czytać.Jeżeli macie taki sam profil leczenia to raczej nie robią problemów.Przez ładnych kilka lat moja teściowa pisała o wspólny wyjazd ze swoim towarzyszem życia -inne nazwiska ale nigdy nie tłumaczyła swoich wzajemnych stosunków tylko właśnie podróż , bezpieczeństwo w drodze.Przeżyli razem 25 lat bez ślubu , często byli kuracjuszami w różnych uzdrowiskach , zawsze dostawali wspólne skierowanie i zakwaterowanie w obiekcie ale tylko raz w Ciechocinku Pani powiedziała że bez ŚLUBU nie ma mowy aby mieszkali razem :lol: :lol: :lol: :lol: Pamiętaj tylko aby składać w jednej kopercie i przed złożeniem dobrze aby pani urzędniczka sprawdziła czy wszystko jest ok. bo jak w dokumentacji czegoś będzie brakowało to skierowania się rozminą w czasie uzupełnień.Powodzenia.Napisz jak się sprawa zakończyła :)
mjustynab
Na forum od: 08 sty 2017 14:37
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: mjustynab »

wiesniaczkaela pisze:mjustynab żadnego wzoru podania nie ma .Napisałam że bardzo proszę aby w miarę możliwości przydzielono nam wspólne sanatorium ze względu na zminimalizowanie kosztów podróży , bezpieczeństwo w czasie drogi oraz wzajemną pomoc .Tylko tyle .Nie ma powodu zbytnio się rozpisywać bo tam nikomu się nie będzie chciało tego czytać.Jeżeli macie taki sam profil leczenia to raczej nie robią problemów.Przez ładnych kilka lat moja teściowa pisała o wspólny wyjazd ze swoim towarzyszem życia -inne nazwiska ale nigdy nie tłumaczyła swoich wzajemnych stosunków tylko właśnie podróż , bezpieczeństwo w drodze.Przeżyli razem 25 lat bez ślubu , często byli kuracjuszami w różnych uzdrowiskach , zawsze dostawali wspólne skierowanie i zakwaterowanie w obiekcie ale tylko raz w Ciechocinku Pani powiedziała że bez ŚLUBU nie ma mowy aby mieszkali razem :lol: :lol: :lol: :lol: Pamiętaj tylko aby składać w jednej kopercie i przed złożeniem dobrze aby pani urzędniczka sprawdziła czy wszystko jest ok. bo jak w dokumentacji czegoś będzie brakowało to skierowania się rozminą w czasie uzupełnień.Powodzenia.Napisz jak się sprawa zakończyła :)
Dziękuję ślicznie! Napiszę wydrukuje i jutro pojadę :)
ODPOWIEDZ