wspólny wyjazd
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
Re: wspólny wyjazd
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 49 razy
- Podziękowano: 62 razy
to chyba się nie uda ten wspólny wyjazd, bo KRUS ma swoje sanatoria i ubezpieczeni w KRUS nie płacą takich opłat za pokoje jak my z NFZ. Byłem już cztery razy w sanatorium i nie spotkałem nikogo na turnusie z KRUS. Nie ma mieszanych turnusów NFZ i KRUS. Wycieczki i inne imprezy też mają darmowe. Wiem, bo koleżanka była w sanatorium KRUS.
-
forumowicz
Jest szansa na wspólne skierowanie.
-
forumowicz
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 103 razy
- Podziękowano: 76 razy
Są mieszanezbigniew165 pisze:GabiGold
to chyba się nie uda ten wspólny wyjazd, bo KRUS ma swoje sanatoria i ubezpieczeni w KRUS nie płacą takich opłat za pokoje jak my z NFZ. Byłem już cztery razy w sanatorium i nie spotkałem nikogo na turnusie z KRUS. Nie ma mieszanych turnusów NFZ i KRUS. Wycieczki i inne imprezy też mają darmowe. Wiem, bo koleżanka była w sanatorium KRUS.
Byłam w listopadzie w kołobrzeskiej NIWIE i były osoby z NFZ ... na każdym turnusie są .
Jesli mozna zapytać .... a w którym osrodku była koleżanka
Witamwiesniaczkaela pisze:Ja składałam razem z koleżanką w jednym dniu w tej samej kopercie z prośbą o wspólny wyjazd i tak sie stało wyjechałyśmy razem w 2015 r do Sopot.Teraz moj pan doktor był nadgorliwy i wysłał sam skierowanie więc wydzwaniamy o zwroty.Dzisiaj nic podwójnego nie było.Wczoraj byłam na Kopcińskiego i pani powiedziała że jak zwrotow nie znajdziemy to żeby po weryfikacji wlożyć do jednej koperty i z jakimś uzasadnieniem np. koszty podróży to mamy sporą szansę .Próbuj .
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Staż sanatoryjny: 2
Dziękuję ślicznie! Napiszę wydrukuje i jutro pojadęwiesniaczkaela pisze:mjustynab żadnego wzoru podania nie ma .Napisałam że bardzo proszę aby w miarę możliwości przydzielono nam wspólne sanatorium ze względu na zminimalizowanie kosztów podróży , bezpieczeństwo w czasie drogi oraz wzajemną pomoc .Tylko tyle .Nie ma powodu zbytnio się rozpisywać bo tam nikomu się nie będzie chciało tego czytać.Jeżeli macie taki sam profil leczenia to raczej nie robią problemów.Przez ładnych kilka lat moja teściowa pisała o wspólny wyjazd ze swoim towarzyszem życia -inne nazwiska ale nigdy nie tłumaczyła swoich wzajemnych stosunków tylko właśnie podróż , bezpieczeństwo w drodze.Przeżyli razem 25 lat bez ślubu , często byli kuracjuszami w różnych uzdrowiskach , zawsze dostawali wspólne skierowanie i zakwaterowanie w obiekcie ale tylko raz w Ciechocinku Pani powiedziała że bez ŚLUBU nie ma mowy aby mieszkali razem![]()
![]()
![]()
Pamiętaj tylko aby składać w jednej kopercie i przed złożeniem dobrze aby pani urzędniczka sprawdziła czy wszystko jest ok. bo jak w dokumentacji czegoś będzie brakowało to skierowania się rozminą w czasie uzupełnień.Powodzenia.Napisz jak się sprawa zakończyła