Umówiłyśmy się z koleżankami że złożymy wnioski o wyjazd do sanatorium. W planach oczywiście był wspólny wyjazd, do jednego sanatorium, ale tu pojawił się problem (a może mi się tylko tak wydaje). Wierzę, że mi coś podpowiecie. Już piszę o co chodzi ... we dwie jesteśmy ubezpieczone w ZUS, natomiast jedna w KRUS i teraz nie wiemy jak to zrobić i czy w ogóle się da to połączyć. Już troszeczkę poczytałam tu na forum o wspólnych wyjazdach, głównie małżonków i generalnie to chyba nie jest taki problem... ale co w tej sytuacji mamy zrobić my? Rozumiem że wniosek o wspólny wyjazd koniecznie, ale co z tymi rożnymi ubezpieczycielami? Czy to, że razem złożymy wystarczy? Czy też z KRUS jest inna kolejka a z ZUS inna? Liczę na Waszą pomoc i wszelkie rady. Serdecznie pozdrawiam
wspólny wyjazd
wspólny wyjazd
Umówiłyśmy się z koleżankami że złożymy wnioski o wyjazd do sanatorium. W planach oczywiście był wspólny wyjazd, do jednego sanatorium, ale tu pojawił się problem (a może mi się tylko tak wydaje). Wierzę, że mi coś podpowiecie. Już piszę o co chodzi ... we dwie jesteśmy ubezpieczone w ZUS, natomiast jedna w KRUS i teraz nie wiemy jak to zrobić i czy w ogóle się da to połączyć. Już troszeczkę poczytałam tu na forum o wspólnych wyjazdach, głównie małżonków i generalnie to chyba nie jest taki problem... ale co w tej sytuacji mamy zrobić my? Rozumiem że wniosek o wspólny wyjazd koniecznie, ale co z tymi rożnymi ubezpieczycielami? Czy to, że razem złożymy wystarczy? Czy też z KRUS jest inna kolejka a z ZUS inna? Liczę na Waszą pomoc i wszelkie rady. Serdecznie pozdrawiam
-
forumowicz
Re: wspólny wyjazd
Powodzenia koleżanko
Myślę, że będę teraz częstym gościem tego forum
- serendipity
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 gru 2011 18:45
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 5
Skąd do sanatorium? Bo raz piszesz ZUS i KRUS, a później NFZ.GabiGold pisze:Witam.
Zresztą nie sądzę, żeby Wam się udało razem wyjechać, no chyba, że zburzycie góry, jeśli zależy Wam na tym wspólnym wyjeździe.
Sanatorium to nie kolonie. Ani wczasy (dla małżonków).
To jest moja opinia i jej nie zmienię.
Pozdrawiam
-
fidellina
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 11 sie 2016 12:25
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 4
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Staż sanatoryjny: 2
-
forumowicz
Eluwiesniaczkaela pisze:Ja składałam razem z koleżanką w jednym dniu w tej samej kopercie z prośbą o wspólny wyjazd i tak sie stało wyjechałyśmy razem w 2015 r do Sopot.Teraz moj pan doktor był nadgorliwy i wysłał sam skierowanie więc wydzwaniamy o zwroty.Dzisiaj nic podwójnego nie było.Wczoraj byłam na Kopcińskiego i pani powiedziała że jak zwrotow nie znajdziemy to żeby po weryfikacji wlożyć do jednej koperty i z jakimś uzasadnieniem np. koszty podróży to mamy sporą szansę .Próbuj .
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Staż sanatoryjny: 2
-
forumowicz
Elu wszystkiego dobrego w Nowym Roku