Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Spoko Olga! Też planuje pozwiedzać najbliższą okolice i może uda się wyskoczyć do knajpki w miłym towarzystwie. Może podasz mi adres e-mail , jeżeli to nie problem....będzie łatwiejszy kontakt.☺
Witam, proszę napiszcie jak wrócicie z sanatorium w Olecku. Mam przydział na wiosnę. Jakie zabiegi, pokoje, obsługa... Będę ogromnie wdzięczna. Z tego co się dowiedziałam to ten hotel dopiero przekształcają na sanatorium.
Tisane to wynika raczej z obserwacji innych obiektów tego typu - czyli dawnych hoteli, pensjonatów czy ośrodków szkoleniowych,
których właściciele ratując się przed upadkiem próbują, z różnym skutkiem, tworzyć obiekty mające stworzyć namiastkę sanatorium.
Bazę noclegową czy żywieniową można niewielkim nakładem kosztów przystosować do pełnienia innej funkcji niż ta do której pierwotnie
ją przeznaczono. Natomiast nikt nie zainwestuje pokaźnej kwoty funduszy w stworzenie, w pełni profesjonalnej i na wysokim poziomie
bazy zabiegowej. Nikt nie zaryzykuje bo pan i władca czyli ZUS może np. po pół roku nie przedłużyć umowy. Inaczej to jeszcze wygląda
gdy takie obiekty powstają w miejscowościach o statusie "uzdrowiska". Wtedy można skorzystać z usług Zakładu Lecznictwa
Uzdrowiskowego, natomiast w przypadku Olecka można tylko i wyłącznie liczyć na bazę zabiegową jaka zostanie stworzona na miejscu. Pomijam tutaj również szeroko rozumianą bazę kulturalno - rozrywkową. Dla mnie osobiście wyjazd w takie miejsce jak Olecko w czasie
od października do marca to byłaby totalna porażka. Ale, co pragnę podkreślić, jest to tylko moja opinia i moje zdanie.