Malwa Ustroń-Zdrój
-
alka50+
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2015 11:50
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 18 razy
Re: Malwa Ustroń-Zdrój
- +dobek1412
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2019 22:27
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 4
- +dobek1412
- Pomocny Kuracjusz

Jednak obok jest sanatorium Róża gdzie kieruje ZUS i tam dużo młodych osób.
- +dobek1412
- Pomocny Kuracjusz

rehabilitanci wspaniali. Gorzej z lekarzami. Bo chyba tak mogę stwierdzić, gdy na problemy z kręgosłupem lędźwiowym (po operacji przepukliny) miałem zapisane kąpiele solankowe ...................................................... kończyn dolnych. Borowina? To okłady takim plastrem lub kąpiel w wannie do której dokładana jest borowina dzbankiem o pojemności ok. 2l. W Sanwicie, w Iwoniczu, miałem totalne leżenie w borowinowym błocku - tylko koniec nosa mi wystawał. Jedyny duży plus, to to, że wszystkie zabiegi na miejscu.
Dla tancerzy idealne miejsce - wieczorki codziennie, więc można się wyszaleć. Dla miłośników małych browarów tez coś się znajdzie. Karczma "Wrzos" produkuje na miejscu 8 rodzajów piwa. A w angielskim pubie 3 gatunki piwa z jednego z najlepszych w Polsce mini browarów, czyli browaru "Jedlinka" z Jedliny Zdrój.
Dla łazików - tez ciekawe miejsce. Spacerek na Równicę do Karczmy "Pod czarcim kopytkiem" lub ciut dalej do Dworu Skibówki jest dla każdego. No, prawie
Rewelacyjne domowe jedzenie : zupa, drugie danie z surówkami i kompotem . Duży wybór i cena ok 12 zł.
O ile dobrze pamiętam to czynne do 17-ej. W soboty trochę krócej W niedziele zamknięte.
Jest to parę kroków za cukiernią u Janeczki.
Pozdrawiam i życzę fajnego pobytu w Ustroniu.
Malwa Ustroń
Mam skierowanie do Ustronia - san. Malwa w związku z tym pooglądałem forum w tym temacie i mam duże obawy związane z tym miejscem.
Ostatni opis Malwy na forum dotyczy roku 2019. Proszę o nowsze info jeśli ktoś tam był, jak warunki obecnie.
Czy zabiegi w budynku czy biegamy na zewnątrz po innych obiektach, jak pokoje?
Czy można gdzieś zaparkować samochód bez problemów. Podobno pobierana jest kwota ok 200 zł ale nie gwarantuje to miejsca parkingowego.
Może ktoś da namiar na parking u jakiegoś mieszkańca.
Czy mając skierowanie można poprosić o zmianę miejsca w NFZ ?
Pozdrawiam
Życzę wszystkim kuracjuszom udanego wypoczynku
Mirek
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy