Witaj berbla65 w 2021r.sama sobie to sanatorium wydzwoniłam z tzw.zwrotów i na własne życzenie tam pojechałam
Wiktor Cechini - Żegiestów Zdrój
- Samosia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 lut 2017 21:58
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 2 razy
Re: Wiktor Cechini - Żegiestów Zdrój
Zegiestów i Wiktor budzi wiele sprzecznych uczuć. z jednej : piękny rejon, odludny, przepiękny przełom i meandry Popradu nad którym leży ośrodek. Polecam latem , bo zimą jest buro i ponuro. Zabiegi ok, może trochę za mało. Można dokupić saunę i grotę solna. Basen malutki, tylko do ćwiczeń.
Byłam zimą, w pokojach i na korytarzach zimno okropnie (choć w niektórych pokojach są farelki). Jedzenie raczej smaczne, ale jak zwykle za mało warzyw.
Nie polecam wycieczek z biura z Krynicy. Kroją ludzi za nic: podziwianie gór z autokaru, spacer za przewodnikiem, który biegnie zamiast iść.
Robi tylko zdjęcia ( 8 zł za 1 szt.). w ramach 190 zł oferuje spacerek pod górę i jedno wejście biletowane ( rzeźby lodowe na Słowacji).
Mam wrażenie , że wycieczkowiczów traktują ja naiwniaków. Nie podjeżdżają pod ośrodek, tylko trzeba zasuwać w górę na przystanek,
a po wycieczce w dół do ośrodka.
Na stołówce dali 3 składane kanapki, wafelek, 1 jabłko, 1 mandarynka i mała woda, i to za obiad i kolację. Wróciliśmy w porze kolacji a tu niespodzianka: nie mamy kolacji, bo dostaliśmy kromki jako suchy prowiant.
Może komuś się podoba, ale ja jestem zawiedziona.
Jest na miejscu sklepik, w którym są tylko wysokie ceny. Jest kawiarnia z alkoholami i słodyczami. Dyskoteka za 13 zł za bilet wstępu. Kawiarenka mała, więc kto sie nie zmieści siedzi na stołówce.
Obsługa ośrodka miła, pomocna i profesjonalna.
Sami zdecydujcie, czy chcecie tu być...........
- Samosia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 lut 2017 21:58
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 2 razy
To jest cały opis.Brak konkretów czy lekarz zaordynowal dobre zabiegi itp.eugenia+ pisze: 24 lut 2025 12:26 Zabiegi ok, może trochę za mało. Można dokupić saunę i grotę solna. Basen malutki, tylko do ćwiczeń..
Wybaczcie ale jak dla mnie to autorka bardziej skupiła się na tym,że wycieczka była droga choć sama zdecydowała,że chce pojechać a potem narzekanie,że drogo.
Dodatkowo ,że mimo iż zostal wydany suchy prowiant za kolacje bo z wycieczki wraca się już po porze posiłków to znów żal,że nikt z kolacja na Panią nie czekał.
No ale to jest tylko moje zdanie....ja osobiście z wielką ochotą bym tam pojechała czy to zimą czy to latem