Jan Kazimierz A Duszniki Zdrój marzec 2022

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 159 razy
Podziękowano: 76 razy

Re: Jan Kazimierz A Duszniki Zdrój marzec 2022

Post autor: Atina »

ewiko pisze: 10 kwie 2022 07:36 Och , wspomnienia powróciły. W Dusznikach byłam dwukrotnie .... raz w JANIE KAZIMIERZU i raz MONIUSZKO. Chętnie tam powrócę.
Uliwa , dzięki i pozdrawiam.
Ewiko :) czy wszystkie sanatoria w Dusznikach są godne polecenia?
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Atinko , jak dla mnie 3 x TAK.. Nic nie wiem o CHEMIKU . Lata temu , opinie o tym sanatorium nie były pochlebne , lecz i tu mogły nastąpić zmiany. Pozdrawiam.
Uliwa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 gru 2021 13:46
Staż sanatoryjny: 7
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Uliwa »

Dziękuję wszystkim za miłe słowa. :serce:

Jeśli mogę dołożyć swoje trzy grosiki to wspomnę że sanatoria , Jan Kazimierz A, Zimowit i Chemik mają swoją bazę zabiegową, natomiast Moniuszko i Jan Kazimierz B korzystają z bazy Jana Kazimierza A
Basen jest tylko w JK A i przychodzili tam na ćwiczenia ludzie z innych obiektów.
Natomiast taką ciekawostkę dla obecnych kuracjuszy napiszę, bo dawniejsi pewnie pamiętają, że duży, obecnie opuszczony budynek naprzeciwko JK A, położony na zboczu góry, to dawne sanatorium Chopin. Ciekawe jaki los go czeka. Oby remont.

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

dodam tylko ,że Duszniki to dobra baza wypadowa dla kuracjuszy zmotoryzowanych, w jedną stronę Kłodzko, Polanica ,Lądek a wdrugą Kudowa ,Góry Stołowe i Czechy . I wiele innych .Atrakcji co nie miara oprócz zabiegów i parku w Dusznikach.
Uliwa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 gru 2021 13:46
Staż sanatoryjny: 7
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Uliwa »

A nie zmotoryzowani w soboty i niedziele zapełniali autokary i zwiedzali Pragę, Wrocław, Skalne Miasto i inne atrakcje, bo jak mówili niektórzy, przejechali całą Polskę żeby tu dotrzeć i żal nie skorzystać.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Oj tak , atrakcji turystycznych co nie miara ...., byłam , zwiedzałam i cały czas mam niedosyt.
Jeśli chodzi o zabiegi , to faktycznie z MONIUSZKO , trzeba dochodzić. Jest bardzo blisko , więc jak dla mnie nie było najmniejszego problemu , zwłaszcza że byłam w okresie letnim. :lol:
Ostatnio , w Dusznikach byłam około 5-6 lat temu , i wówczas CHOPIN zaczynał remont . Dlaczego inwestycja została zatrzymana ? możemy tylko się domyślać .... brak funduszy + covid. Wielka szkoda , bo budynek piękny.
ODPOWIEDZ