Rybniczanka - Wanda Lądek Zdrój.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Re: Rybniczanka - Wanda Lądek Zdrój.

Post autor: ewasz »

No ba, toż to wiadomo, że po tańcach to wszystkie bóle przechodzą :lol: :lol:
Gość

Post autor: Gość »

Sztani ja w wojskowym :) zagubiony w tym kaprysie to muszę mieć super moce bo nawet babeczka która przyszła o kulach wyszła z kulami pod pachą :o cieszę się że mogłam pomóc :serce: dzisiaj na trojak
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Czas pobytu powoli się kończy i we wtorek trzeba wracać do domku.
Pobyt uważam za udany ,pogoda dopisała i dopisuje .
jest to troszkę inny pobyt jak z ZUS czy NFZ bo zbiegów mało ( 22) ale kto chciał to sobie dokupił czy w Wojciechu czy w Jerzym czy po prostu na miejscu. Przyznaję ,że będąc w Lądku we wrześniu 2019 roku to niewiele się zmieniło na korzyść po za terenem zdrojowym . Lądkowi jak i najbliższym miejscowościom brak zastrzyku finansowego ,nie ma tu przemysłu który zasilił by finansowo podatkami.
zaskoczyła mnie na plus Polanica i piękny park szachowy i park zdrojowy. Podobno mają sponsora KGHM ale nie wiem na 100 procent.
Międzygórze też na plus po 5 latach .
Wracając do obiektu Wandy pokoje po stronie północnej zimne ratowano nas włączaniem na krótko kaloryferów robiło się przytulniej. (w nocy).praktycznie cała baza zabiegowa jest na miejscu .Moim zdaniem położenie lepsze bardziej przyjazne niż np. Wojskowy ,nie trzeba się wspinać.
Wiem ,że nie ma problemu z zakupem zabiegów kriokomory ,kąpieli siarczkowych w Wojciechu i Jerzym. Dużo przydatnych obiektów polikwidowanych mowa o Banku PKO BP, sklepie spożywczym bliżej części uzdrowiskowej ale są dwa DINO i Biedronka a także wszędobylskie Żabki. Apteki w sobotę czynne do 13:00 a w normalne dni do 18;00.
Jedzenie jak już pisałem we wcześniejszym poście bardzo dobre , praktycznie nie powtórzyły się obiady. Widać , że zależy FWP na dobrym poziomie. Alicjo pisałaś , że pokoje nie bardzo jak na Twój gust ale ja jestem zadowolony pokoje czyste (mój niedawno malowany.) dobra sprawa to łącznik ,nie trzeba wychodzić na zewnątrz aby przejść z Wandy do Rybniczanki na stołówkę czy zabiegi.
Przyznaję ,że dziennie robiłem 12000-14000 tyś kroków jeśli wierzyć mojemu krokomierzowi. jest gdzie chodzić a to ważne.
Wszystkim którzy myślą gdzie pojechać polecam Rybniczankę - Wandę można tu przyjechać na weekend lub dłużej. Nie ma niestety pobytów z ZUS i NFZ . Chętnie odpowiem na pytania .
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Sztani, dzięki za opis, który z pewnością przyda się potencjalnym kuracjuszom.
Pozdrawiam i szczęśliwego powrotu do domu :D
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Stasiu mnie tylko wystrój nie odpowiadał, czyściutko jak najbardziej. Ale wystrój to rzecz gustu. Ja byłam wtedy, kiedy Wanda przeszła totalny remont. Wiem, bo tam parę znajomych pracuje, że są stali goście przyjeżdżający od wielu lat. O czymś to świadczy.
Ja gdybym dostała dofinansowanie wybrałabym obiekt MirJan. Trochę na uboczu, ale z basenem. Pozdrawiam ciepło :D
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 264 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

sztani pisze: 12 maja 2024 07:43 Czas pobytu powoli się kończy i we wtorek trzeba wracać do domku.
Pobyt uważam za udany ,pogoda dopisała i dopisuje .
Tak to jest Staszku ... wszystko co dobre , szybko się kończy :)
Ważne , że dopisała pogoda i pobyt uważasz za udany 8-)
Chętnie czytam Twoje opisy , gdyż nie znam Lądka , a chciałabym poznać :)
Bezpiecznego powrotu do domu Ci życzę :serce:
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 156 razy

Post autor: Genever »

Dziękuję za opinię. Każda cenna i na wagę złota. Odwiedziłam Lądek pod koniec roku po paru latach. Chciałabym zobaczyć to uzdrowisko w czasach świetności. Ale czasami ludzie, którzy są z nami w danym miejscu sprawiają, że jest pięknie.
Wracaj szczęśliwie.
ODPOWIEDZ