Sanatorium Ossa Medical Center koło Rawy Mazowieckiej

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Anja21
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 26 lip 2024 11:59
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Sanatorium Ossa Medical Center koło Rawy Mazowieckiej

Post autor: Anja21 »

Bibi2 pisze: 19 paź 2024 08:33 Anja , Gabriela dzięki za opis ośrodka,
co prawda nie sanatorium, a Ośrodek Rehabilitacji ale ważna jest ocena
:kwiat:
Cześć Bibi2, mniejsza o nomenklaturę ;)
Najważniejsze jest to, że ludzie wracają z Ossy zadowoleni z rehabilitacji i fizjoterapii. Tak jak pisała Gabriela w swoim poście o fizjoterapeucie Darku, że widać że to jego pasja a nie praca. Takich ludzi nieczęsto się spotyka. Jego empatia, umiejętności, profesjonalizm i pozytywne nastawienie do pacjenta przyciągną tam pacjentów. Oczywiście ważne jest też "wykorzystanie" jego umiejętności dzięki doposażeniu Ośrodka, który dopiero zaczyna przygodę z kuracjuszami. Sam budynek ma wielki potencjał. Sama okolica, baza hotelowa i kadra to skarb. Powinni jeszcze tylko wielokrotnie Darka sklonować :lol:
DorotaTa
Na forum od: 04 cze 2025 09:34
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: DorotaTa »

Czy jedzie ktoś z województwa pomorskiego do tego ośrodka lub okolic w najbliższą sobotę tj. 7 czerwca 2025r? Chętnie podzielę koszty dojazdu samochodem, ponieważ transport środkami komunikacji publicznej jest bardzo skomplikowany. :?:
Ciekawa-1
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 18 lip 2025 23:08

Post autor: Ciekawa-1 »

Gabriela pisze: 18 paź 2024 12:43 :kwiat: Anja21, pod wszystkim się podpisuję w 100%

W Ossie znajdziesz ciszę i spokój. Tam jedziesz odpocząć od zgiełku wszystkiego, spalin, ryku silników, świateł, ludzi.

Jadąc tam czytałam opinię o Panu Darku, że taki dobry w tym co robi.
Myślę pojadę, sprawdzę
;)
Tego nawet nie da się opisać jakie ma indywidualne podejście do każdego ,,pacjenta,, Widać że to jest jego PASJA, nie praca. Chce robić coś więcej niż tylko co zaleca program. Ma wieloletnie doświadczenie pracy w zawodzie (36lat) To skarb, dla tej placówki że go macie :serce: Szczerze, słowa tego nie opiszą. Poczekajcie na kolejne turnusy i wpisy o tym ośrodku, a się przekonacie co macie i kogo macie.
Zdecydowanie na plus ośrodka w Ossie jest to że każdy ma indywidualny program z fizjoterapeutą.
Dziś mogę mówić Darek, bo było mi dane być w jego grupie podopiecznych do indywidualnej terapii. Założenie tej terapii jest takie, że pod Twoje osobiste problemy zdrowotne i możliwości pokazywana jest gimnastyka którą wykonujesz pod okiem fizjoterapeuty. Potem sam w swoim zaciszu możesz to robić, nie potrzebne do tego są sprzęty, bo każdy w domu ma podłogę, ścianę, krzesło,butelkę z wodą zamiast obciążnika.
Warte zaznaczenia jest to że inni fizjoterapeuci też są świetni. Pozdrawiam serdecznie całą ekipę. :kwiat: :kwiat:
Czy jest możliwość przepustki w razie potrzeby ?
Ciekawa-1
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Ponawiam pytanie. Czy mozna skorzystać z przepustki będąc w sanatorium ?
Awatar użytkownika
Gabriela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2013 15:00
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Gabriela »

Ciekawa-1 zależy jaka to ma być przepustka? Weekendowa bo masz wesele a może pogrzeb ? Ja nigdy nie miałam z tym trudności.
Może pytasz poprostu o takie wyjście z sanatorium na zakupy po zabiegach, to nie ma problemu ;)
Ale oczywiście na noc jesteś w swoim pokoju :lol:
Ciekawa-1
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Chodzi mi właśnie na weekend gdybym miała pojechać do domu. Jest z tym problem ?
Awatar użytkownika
Gabriela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2013 15:00
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Gabriela »

Nie powinno być tylko zgłoś prośbę od razu na początku.
My nawet wyjechaliśmy 2 dni wcześniej stamtąd, bo końcówka była sobota niedziela, bezabiegowe dni.
Ale pobyt z ZUS-u był.
Ciekawa-1
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Też mam ZUS właśnie. I sie martwię czy się zgodzą na przepustkę. Nie umiem inaczej wysłać wiadomosci jak tylko tutaj. Próbuje jakieś prywatne jakieś maile ale nic nie wychodzi
Ciekawa-1
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Też mam ZUS właśnie. I sie martwię czy się zgodzą na przepustkę. Nie umiem inaczej wysłać wiadomosci jak tylko tutaj. Próbuje jakieś prywatne jakieś maile ale nic nie wychodzi
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 4 razy

Post autor: p-siak »

Obserwuj, nasłuchuj,pewnie się zgodzą. Lub jedziesz nikomu nie mówisz, tam apelu rano, wieczorem nie ma.
Masz 18 lat,sama za siebie odpowiadasz, nikt inny.
Pierwszy raz chyba jedziesz?
ODPOWIEDZ