rzs choruje od 10 lat na rzs

Tu można porozmawiać o swoich schorzeniach i być może uzyskać porady innych użytkowników forum nasze sanatorium.
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2014 17:14
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 4

Re: rzs choruje od 10 lat na rzs

Post autor: ulanie »

Odnawiam wątek :!: :!: :!: Może znajdą się chętne osoby, które borykają się z tą okrutną chorobą. Dobrze by było powymieniać doświadczenia... zachęcam i zapraszam, bo dla mnie osobiście zależy na kontakcie z ludźmi borykającymi się z rzs, a w moim otoczeniu nie znam nikogo... . Pozdrawiam i życzę miłego dnia :kwiat:
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sie 2013 12:53
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Zbigniew- I »

patrycjaszusz pisze:Witam serdecznie mam 29 lat i ponad 3 lata temu dokładnie 2 miesiące po urodzeniu córci stwierdzono u mnie rzs . ..................... Możemy wygrać z chorobą ale tylko wtedy jeśli z nią walczymy!!!
Patrycjo, choroby autoimmunologiczne do których należy między innymi RZS są tylko "leczone" objawowo, najczęściej to walka z bólem i stanem zapalnym a nigdy z przyczyną, a leki stosowane przy tym dają potężne skutki uboczne. Gratuluję Tobie osiągnięć w walce z tym paskudztwem. Nikt leczony przez lekarzy nie ma dwuletniej remisji tej choroby. Wiem to nad wyraz dokładnie. Od 15 lat udaje mi się wygrywać z inną chorobą z tej grupy, ZZSK tylko za pomocą medycyny niekonwencjonalnej. Wiem, że na forum nie możesz podać nazwy konkretnego leku, ale możesz podać jego skład. Na przykład, że jest to wyciąg z takiej a takiej rośliny lub zwierzęcia, zawiera takie lub inne substancje itp. Wiesz ile bólu możesz zaoszczędzić tym co na to chorują. Jesteś żywym dowodem na to że można poradzić z nieuleczalną chorobą. Sam już piszę do Ciebie na pocztę, lepiej przygotuj standardową odpowiedź, bo mam nadzieję, że napisze do Ciebie wielu. :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

... czy Patrycja się odezwie :?: ... dlatego odnowiłam wątek, ale ona ponad rok temu opisywała swoją historię, mam nadzieję, że sie tu do nas odezwie :)
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Napisałem do niej prośbę na adres e-mail, który podała. Temat ciekawy, bardzo wiele osób na to choruje. Jeśli coś pomaga, to z pewnością jest lepsze od bólu i endoprotez. :)
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Mam nadzieję, że dołączą inne też osoby... Patrycja na pewno by odpowiedziała na nurtujące pytania, lecz nikt nikt nie odpowiedział na jej post, a było to w 2013r, więc nic dziwnego, że się nie odzywa... szkoda, bardzo szkoda, ale mam nadzieję, że tu wróci... Patrycja usłysz wołanie nasze :!: :!: :!:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Od dwóch dni zgłębiam tajniki medycyny niekonwencjonalnej . Tak trafiłam na stronę gdzie opisują przypadki wyleczenia m.in. RZS. SM i wielu chorób cywilizacyjnych.... Dieta.... dieta jest w stanie pokonać większość chorób. Warto spróbować, co zamierzam uczynić. Jeśli dam radę :oops: podzielę się wiedzą...
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ewiko, podpowiem coś jeszcze ze swojego doświadczenia. Oczyszczaj swój organizm na wszelkie dogodne Tobie sposoby i wzmacniaj swój układ immunologiczny, a tak wyeliminujesz przyczyny wielu chorób :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Przeszłam dietę dr. E. Dąbrowskiej, podczas której, a także i jakiś czas po, czułam się świetnie. OB obniżyło się z 56 na 13, a moje siły witalne zwiększyły się wielokrotnie, aż tak dobrze, to nie pamiętam kiedy się czułam :) Czas i słaba wola zrobiły swoje, bo powoli do diety włączałam produkty, które wcześniej wyrzuciłam ze swojego menu, no i dolegliwości wróciły... lecz już nie miałam tak silnych ataków tej choroby i dlatego uważam, że raz w roku powinno się oczyszczać organizm dietą warzywno-owocową.
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ulanie, dieta Dąbrowskiej jest dietą wegetariańską i dobrze, że odtruwa organizm, to wspaniałe, ale Bóg nam dał w uzębieniu kły świadczące o tym, że jesteśmy wszystkożernymi drapieżnikami i uważam, że poprawianie jego nigdy nie wyszło na zdrowie człowiekowi. Przy tej diecie jest jedno ale, które nie objawia się natychmiast, ale działa jak bomba z bardzo opóźnionym zapłonem. Przy niej głoduje mózg. Są mu potrzebne dwie substancje znajdujące się tylko i wyłącznie w mięsie. Ta dieta może prowadzić do niedoborów tych dwóch istotnych substancji odżywczych - choliny (jako alfa-glicerylofosforylcholina) i seryny (jako fosfatydyloseryna), wymaganych przez mózg do produkcji związanych z pamięcią neuroprzekaźników. W rezultacie może to prowadzić w przyszłości do bardzo poważnych chorób, takich jak choroba Alzheimera czy Parkinsona. Nie postępując tak drastycznie, jedząc wszystko, też można oczyścić organizm, wzmocnić układ immunologiczny i doprowadzić na przykład do sensacji wśród personelu sanatorium w Busku, po tym jak się okazało, że kuracjusz chory na ZZSK ma OB równe 9. :lol:
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

... jak oczyścić organizm jedząc mięso :?: :?: :?: A to niespodziankę mieli w Busku :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ