rzs choruje od 10 lat na rzs
-
rak1946
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 08 mar 2012 09:12
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 4
rzs choruje od 10 lat na rzs
choruje od 10 lat na rzs jest to choroba bardzo postepujaca mam zalozone trzy endoprotezy i czekam na nastepna stad moje pytanie moze ktos z forumowiczuw zaproponuje sanatorium w ktorym juz byl i jest odpowiednie z leczeniem tej choroby i jej rehabilitacja
-
forumowicz
Re: rzs choruje od 10 lat na rzs
Witaj Rak1946
A o to co się dowiedziałam w temacie Ciebie interesujacym..."Polecane obiekty sanatoryjne to takie ,które polożone są tam ,gdzie wilgotność nie jest wysoka gdzie nie występuje przejmujący wiatr..."
Wykaz polecanych sanatoriów:
Busko ,Ciechocinek,Cieplice ,Duszniki,Inowrocław ,Muszyna,Augustów,Horyniec,Iwonicz ,Konstancin,Kudowa,Krynia Zdrój,
Nałęczów ,Polańczyk,Połczyn,Rabka,Szczawnica .
Zdecydowana większośc osob dotknietych tym schorzeniem.."najlepiej sie czuje na terenach podgorskich w kotlinach ,w miejscach mocno zalesionych..."
Panujacy tam klimat skutecznie łagodzi stany zapalne.
Polecane zabiegi to min:
fizykoterapia
ciepłolecznictwo
masaże podwodne i wibracyjne
krioterapia
laser biostymulujacy
gimnastyka
3 min w kriokomorze w temp.minus 160 st C polecane jest chorym na schorzenia stawów i chrzastek stawowych,rzs ,chorobę Bechterena
,dnę, zespół Reitera,reumatyzm tkanek miękkich,infekcyjne zapalenie stawów.
Jestem pewna ,że ktoś był z tym schorzeniem w konkretnym sanatorium i podzieli się z Tobą swoimi doświadczeniami.
Pozdrawiam bardzo serdecznie głowa do góry i na spacerek w ramach rehabilitacji.
Info zebrane w necie
Największą emocjonalną potrzebą człowieka ,jest potrzeba akceptacji.
Wykaz polecanych sanatoriów:
Busko ,Ciechocinek,Cieplice ,Duszniki,Inowrocław ,Muszyna,Augustów,Horyniec,Iwonicz ,Konstancin,Kudowa,Krynia Zdrój,
Nałęczów ,Polańczyk,Połczyn,Rabka,Szczawnica .
Zdecydowana większośc osob dotknietych tym schorzeniem.."najlepiej sie czuje na terenach podgorskich w kotlinach ,w miejscach mocno zalesionych..."
Panujacy tam klimat skutecznie łagodzi stany zapalne.
Polecane zabiegi to min:
fizykoterapia
ciepłolecznictwo
masaże podwodne i wibracyjne
krioterapia
laser biostymulujacy
gimnastyka
3 min w kriokomorze w temp.minus 160 st C polecane jest chorym na schorzenia stawów i chrzastek stawowych,rzs ,chorobę Bechterena
,dnę, zespół Reitera,reumatyzm tkanek miękkich,infekcyjne zapalenie stawów.
Jestem pewna ,że ktoś był z tym schorzeniem w konkretnym sanatorium i podzieli się z Tobą swoimi doświadczeniami.
Pozdrawiam bardzo serdecznie głowa do góry i na spacerek w ramach rehabilitacji.
Info zebrane w necie
Największą emocjonalną potrzebą człowieka ,jest potrzeba akceptacji.
-
rak1946
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 08 mar 2012 09:12
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 4
do kruszynki bardzo dziekuje za odpowiedz az lzej na duszy sie robi jak ktos cos podpowie napewno skorzystam i zainteresuje sie tymi osrodkami a moze znasz konkretne osrodki bylabym bardzo wdzieczna 
-
forumowicz
Rak1946 ja byłam w paru ,ale ze schorzeniem kregosłupa ,poczekaj proszę na tych którzy byli z takim schorzeniem jak Ty.Bedą mieli wiecej do powiedzenia Tobie konkretnych info.
Ja wiem że oczekiwanie Ci się dłuży
ale warto ,forumowicze na tym forum są niezawodni
Pozdrawiam bardzo ciepło
Ja wiem że oczekiwanie Ci się dłuży
Pozdrawiam bardzo ciepło