Jakie macie kompleksy ?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Jakie macie kompleksy ?

Post autor: Felice »

A cóż to są kompleksy?
Kompleksy są wytworem naszej psychiki. To przez nie często czujemy się beznadziejni, niepotrzebni, brzydcy i pozbawieni jakichkolwiek pozytywnych wartości. Najczęściej dotyczą one naszej urody i wyglądu fizycznego.Jednak bierze się to chyba bardziej z poczucia braku pewności siebie,niskiej samooceny.Sami nie wpędzamy się w nie,często wynikają z dzieciństwa,często z ciągłych porównań do "lepszych" w szkole,w pracy.Kolorowe pisma krzyczą okładkami ludzi pięknych,szczupłych z dużym sukcesem na koncie.
Pocieszające jest tylko to,że kompleksy mamy wszyscy. Nawet ci, po których tego nie widać. Oni sobie z nimi po prostu skutecznie radzą,dlatego myślę,ze całe życie trzeba z nimi walczyć,żeby nam nie utrudniały życia.
O swoich nie lubię głośno mówić,żeby ich nie wyciągać na światło dzienne i nie budzić uśpionych :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

many pisze:no az sie wierzyc nie chce ,,,sami idealni ,,piekni ,,zgrabni ,,cudni ,najmadrzejsi ,,
A może nie koniecznie odpowiadają tematy które poruszasz .Mam wrażenie że czasem zachowujesz się jak troll,wyszukując tematy na których będziesz mógł sobie poużywać.Może to są właśnie te ,,,,,k o m p l e k s y :|
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: agunia3 »

norb pisze:
many pisze:no az sie wierzyc nie chce ,,,sami idealni ,,piekni ,,zgrabni ,,cudni ,najmadrzejsi ,,
A może nie koniecznie odpowiadają tematy które poruszasz .Mam wrażenie że czasem zachowujesz się jak troll,wyszukując tematy na których będziesz mógł sobie poużywać.Może to są właśnie te ,,,,,k o m p l e k s y :|
Coś w tym jest ;)
Najpierw temat o tym jak to kobiety tyją przez własne lenistwo -fuj !!
Teraz mamy opisywać jakie mamy kompleksy? Boże broń! Jeszcze ktoś napisze, że ma kompleksy z powodu nadwagi i się będzie działo ;)
Więc nie wiem czy się wyśmiewasz Many czy pocieszasz, że każdy z nas ma jakieś kompleksy?

Znowu się złamałam i napisałam...och jaka jestem słaba... :roll:
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Post autor: Yoko91 »

agunia3, mój kompleks to nad.... chyba się załamię ;) ;) ;) :o :o
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Yoko, odpuść sobie tą .......nad ...opiekuńczość bo wpadniesz jak.....śliwka do kompotu :!: :!: :!:
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Post autor: Yoko91 »

Dobrze odpuszczam tą nad..... ;) :(
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Papatki- choć się wcale nie żegnam :!:
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: administrator »

Moi drodzy, czy Wy na pewno macie kompleksy? Nie wyolbrzymiacie czasem teraz swoich wad pisząc tu na forum? Każdy ma jakieś wady, jakieś ułomności, jakieś marzenia ale to nie oznacza, że każdy ma z tego powodu kompleksy!!! Kompleksy to chyba wpadanie w psychiczną czarną dziurę z powodu jakiejś tam swojej ułomności. Ale czy na pewno wpadacie w takie załamania psychiczne z powodu nadwagi, wzrostu, włosów, znajomości języków, nieśmiałości czy czegokolwiek innego? Przemyślcie raz jeszcze, a ja Wam odpowiem, że mam mnóstwo wad ale z ich powodu nie wpadam w kompleksy. Jestem po prostu świadomy tego jaki jestem, tego co mogę a czego nie mogę, tego co umiem a czego nie umiem. Nie mam z tego powodu żadnych kompleksów :) Mam nadzieję, że więcej osób napisze tu tak jak Teśka - nie mam kompleksów - i tak trzymać!
Pozdrawiam z uśmiechem ;)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Kompleksy to nie zachowania depresyjne- mając je nie trzeba wpadać w psychiczne doły:) Przyznałam się do kompleksu- czyli dość kiepskiej znajomości języków i mimo,ze się tego wstydzę to daję radę z tym żyć :)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Szanowny Panie Adminie- mieć, wady to jedno :!: a wpadać przez nie w kompleksy to drugie, to wcale z sobą się nie wiąże- moje skromne zdanie w tym temacie- ja nie mam kompleksów- no chyba że przy młodej atrakcyjnej białogłowie ;) ale to jest .....SKS,SKS :lol:
ODPOWIEDZ