Wysowa 95 Nad Parkiem od 01.06.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
florencja
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2014 17:17
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Wysowa 95 Nad Parkiem od 01.06.

Post autor: florencja »

malgonia nie żałuj :) W jedynce byś się nudziła. Ja byłam w dwójce i dobrze, bo zawsze było z kim pogadać wieczorkiem. A gdy któraś z nas chciała w samotności spędzić chwilę - to była kwestia dogadania się. Brak mojej współlokatorki dał mi się porządnie we znaki, gdy wyjechała do domu dzień przede mną. Okropny był samotny wieczór... Nie pożałujesz, gdy trafisz na super towarzystwo :) No chyba, że wcześniej bywałaś w jedynkach i było ok a ze wspólnych pokoi masz złe doświadczenia.
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

Florencja, byłam 7 razy w sanatorium.Sześć razy byłam w 2 a tylko ostatni raz miałam jedynke w Iwoniczu.Powiem tak zawsze byłam zadowolona z współlokatorek i do tego czasu z niektórymi utrzymuje bliskie kontakty, natomiast w tamtym roku przez przypadek miałam jedynke i wypoczełam świetnie.Stworzyłysmy grupe osób z różnych sanatoriów, każda i każdy z nas miała i mieli jedynke.Rano były zabiegi po południu spotykalismy się pod fontanną i było zdobywanie okolicznych górek, natomiast wieczorem tańce hulańce.Potem każdy i każda do swojego pokoiku, książeczka i lulu.Dlatego tak mi sie marzy...
Toeskatwa
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 mar 2014 22:11
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: Toeskatwa »

Już sama nie wiem... jestem typem samotnika i dwójka pokój mnie przeraża...ale, może sie uda. Nie wie nikt blizej jak jest w IZC ?
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

florencja pisze:jacky6 nie wiem, czy Cię dobrze zrozumiałam. Ja zamierzam wrzucić tam zdjęcia z wnętrz budynku sanatorium, ewentualnie okolicy a nie tego, w jaki sposób i z kim spędzałam tam czas :) ;) Z miejsca, gdzie to umieścić na pewno skorzystam skoro jest taki dział. Pozdrawiam.

witaj,
na pewno dobrze mnie zrozumiałaś i Twoje fotografie będą bardzo dobrym świadectwem tego co widziałaś okiem kuracjuszki...
można spotkać w necie sporo fotek, ale dla kuracjuszy istotne znaczenie mają obserwacje wcześniej tam bywających...
...
co do eksponowania ( lub nie ) osoby własnej lub innych ( z grona towarzyszących ) w galerii fotograficznej - to się wstrzymałem - ponieważ to jest szerszy temat i powrócę do niego w swoim czasie i miejscu...

...

zatem cieszmy się i radujmy z Twoich odczuć kojarzących się z kuracją w Wysowej...

...

a jeśli już...
to korzystam z okazji i od siebie wrzucę dwie refleksje o Wysowej...
- pierwsza - to moja - byłem tam w ramach małej wycieczki objazdowej po okolicy - nota bene wyskokiem z Muszyny - a było to z 15 lat temu, jesienną ( listopadową ) porą - wiadomo - szaruga - mimo beskidzkich krajobrazów przy braku słońca - zakodowalem raczej ponure wrażenie...
- druga - mojej starszej siostry - też była tam trochę wcześniej niż ja i wróciła zdegustowana ....
pytałem się jej dlaczego - ano dlatego, że jej pokojowa "wspólniczka" codziennie drałowała do swojego pana mieszkającego w sanatorium wyżej ...
co mnie dziwiło, przecież zostawiała jej ciszę i spokój w pokoju...

:mrgreen: ... :ugeek:
Toeskatwa
Kuracjusz
Kuracjusz

Gdyby ktoś jednak jechał, może znajdę współlokatorkę do pokoju :-)
Toeskatwa
Kuracjusz
Kuracjusz

Już coraz blizej... :-)
igorszyn
Na forum od: 09 maja 2014 12:25
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: igorszyn »

Witam,ja także wybieram się od 1.06.14 do tegoż sanatorium.Mam na imię Piotr i jest to mój pierwszy wyjazd sanatoryjny.
Myślę że nie bedzie źle
Joanna S
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2014 17:02
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Joanna S »

Skąd jedziesz? Ja jadę do Krynicy / blisko do Wysowej/ z Wrocławia.Mam turnus od 2 0.06. Szukam kogoś kto może mnie zabierze samochodem.Publiczną komunikacją transport skomplikowany.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Joanna S pisze:Skąd jedziesz? Ja jadę do Krynicy / blisko do Wysowej/ z Wrocławia.Mam turnus od 2 0.06. Szukam kogoś kto może mnie zabierze samochodem.Publiczną komunikacją transport skomplikowany.
W linii prostej Krynica -Wysowa to około 10 km jednakże drogami to dużo dalej .
Co do komunikacji jest kilka połączeń z Krakowa autobusami a do Krakowa z Wrocławia są co 4 godz pociągi
Toeskatwa
Kuracjusz
Kuracjusz

Igor, to również mój pierwszy wyjazd :) Może będziemy mieli okazję się poznać :)
ODPOWIEDZ