Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Dzieki Wam za odpowiedzi i porady
Juz mi lżej na sercu, kiedy wiem,że nie jest tak zle z tymi przydzialami w lecie.
Bedę pisac i dzwonic do NFZ.Mam nadzieje, że pojade wczesniej, bo przełom lipca i sierpnia absolutnie mi nie pasuje.
Oczywiście napisze jak tylko uda mi sie cos zalatwic.
Pozdrawiam wszystkich ciepło
Nie było Moim zamyśle stresować Cię ,że Jednakże tzw przepustowość skierowań na okres wakacyjne diametralnie się ZMNIEJSZA co nie oznacza ,że sanatoria w okresie Wakacji są zamykane i 100 % przeznaczonych jest dla Komersji.
Wiele ośrodków Nadal w okresie wakacji przyjmuje gości z NFZ jednakże w MNIEJSZYM zakresie ,ale i sa takie ,które przez cały rok przyjmują TYLKO Kuracjuszy
Za zamieszanie ..przepraszam
iwcia pisze:Kruszynko, Beata, dziekuje Wam za rady i cieple słowa
Ja naprawde nie moge tam pojechac. Pozostaje telefonowanie i wyslanie pisemnej prośby.
Załuje tylko, ze wczesniej nie wpadlam na pomysł wyslania pisma.Teraz to moze trwac, zanim dostane jakąkolwiek odpowiedz.
Pozdrawiam serdecznie
Do Darka
Darku, nie masz za co przepraszać, Twoja opinia bardzo mi sie przydała, nie zrobileś zadnego zamieszania.
Wszystkie rady sa dla mnie bardzo cenne.
Pozdrawiam
Czas oczekiwania zależy przede wszystkim od schorzenia.W mazowieckim zdarza się czekać dłużej niż 24 miesiące i wiele sanatoriów szczególnie nadmorskich ma zmniejszony limit skierowań w okresie letnim i to nawet znacznie.Inne sanatoria mają stałą liczbę umów przez cały rok.
Wyobrażcie sobie, ze w moim oddziale nie ma mozliwości kontaktowania sie telefonicznego ani tez meilowego.Oczywiście mowię o dziale sanatoryjnym.
Na stronie dolnosląskiego NFZ umieszczona jest wlasnie taka informacja. Rozmawiają tylko i wyłącznie z osobami, ktore zgłosza się osobiście z dokumentem tożsamosci, albo odpisują na pytania czy prosby pisemne.
Z braku mozliwosci tej pierwszej, wyslalam pisemna prośbę.
Teraz tylko czekać na odpowiedz.Mam nadzieję, że nie długo.
Pozdrawiam wszystkich
iwcia pisze:Wyobrażcie sobie, ze w moim oddziale nie ma mozliwości kontaktowania sie telefonicznego ani tez meilowego.Oczywiście mowię o dziale sanatoryjnym.
Na stronie dolnosląskiego NFZ umieszczona jest wlasnie taka informacja. Rozmawiają tylko i wyłącznie z osobami, ktore zgłosza się osobiście z dokumentem tożsamosci, albo odpisują na pytania czy prosby pisemne.
Z braku mozliwosci tej pierwszej, wyslalam pisemna prośbę.
Teraz tylko czekać na odpowiedz.Mam nadzieję, że nie długo.
Pozdrawiam wszystkich
Iwcia, w tym oddziale ogólnie obowiązują szczególne instrukcje:) nie ma też przecież wyjazdów ze zwrotów;)
A może spróbuj spytać w tym faq - zadaj pytanie? odpowiadają w ciągu kilku dni, ale niestety nie zawsze ;F
z obserwacji nie tylko zgryźliwego j6...
wszyscy wiedzą, że w sezonie letnim sanatoria szczególnie otwierają swoje podwoja dla komercyjnych...
wiadomo, kiedy jest sezon wczasowy...
ale też nie trudno sobie uzmysłowić, że komercyjnemu klientowi nie przehandluje się pokoju 3 - 4 osobowego, to znaczy jeszcze inaczej, miejscówki w takim pokoju nie stanowią przedmiotu pożądania dla kuracjusza z kasą...
a takich wchodzących do gry "1" i "2" jest niewiele w ogólnej puli posiadania...
więc sprzedaje się 1-nki solistom i 2-ki parom, jak cuś zostanie - to przypada w udziale "pandom" i jak się trafi - to przypadkowemu szczęśliwcowi...
w końcu jak komercjuszek nie zastuka to nie można lokum bez sensu trzymać w pustostanie...
niedawno sprawdzałem w pewnym znanym dość sanatorium - w galerii fotek prezentowali nawet apartament a w cenniku nie było odnośnej pozycji...
wyjaśnienie było proste - brak chętnych spowodował zamianę apartamentu na pokój 4 - osobowy...
wiadomo, kogo tam lokuje się...
....