Walizka kurierem?

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Re: Walizka kurierem?

Post autor: Bozena321 »

malgorzatas pisze:Marylko :kwiat: poczta jeszcze mnie nigdy nie zawiodła...A wysyłam walizki od kilku lat :D zawsze przyszła w nienaruszonym stanie :serce: Dzięki :kwiat:
Polecam :D
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: lawenda »

Witam. :kwiat: Ja również polecam wysyłanie bagażu, czy to za pomocą poczty, czy innej firmy kurierskiej. Nigdy się jeszcze nie zawiodłam. Ze sobą zabieram mniejszą walizkę z najbardziej potrzebnymi rzeczami, a drugą wysyłam. Robię to dzień przed wyjazdem. Jak docieram na miejsce to bagaż już jest, albo dociera popołudniu. Pozdrawiam. :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Moja walizka podróżna tak wyglądała ;-) Zapakowałam w worki na śmieci :lol: :lol: :lol: i owinęłam taśmą do pakowania. Kółka i rączkę zabezpieczyłam tekturką. Pocztex się sprawdza. Na drugi dzień przesyłka jest pod wskazanym adresem :-)
Załączniki
111.jpg
111.jpg (67.83 KiB) Przejrzano 479 razy
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Bozena321 pisze:Moja walizka podróżna tak wyglądała ;-) Zapakowałam w worki na śmieci :lol: :lol: :lol: i owinęłam taśmą do pakowania. Kółka i rączkę zabezpieczyłam tekturką. Pocztex się sprawdza. Na drugi dzień przesyłka jest pod wskazanym adresem :-)
ciekawa jestem , ile ten "potwór" ważył i za ile go dostarczyli? A jak powrócił do domku? Zabrałaś ze sobą worki i taśmę? Jak z kontaktem z firmą w celu odbioru z sanatorium? :?:
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

cierpliwa pisze:
Bozena321 pisze:Moja walizka podróżna tak wyglądała ;-) Zapakowałam w worki na śmieci :lol: :lol: :lol: i owinęłam taśmą do pakowania. Kółka i rączkę zabezpieczyłam tekturką. Pocztex się sprawdza. Na drugi dzień przesyłka jest pod wskazanym adresem :-)
ciekawa jestem , ile ten "potwór" ważył i za ile go dostarczyli? A jak powrócił do domku? Zabrałaś ze sobą worki i taśmę? Jak z kontaktem z firmą w celu odbioru z sanatorium? :?:
Ta paczuszka ważyła 17 i pół kg. Worki 2 sztuki-120 litrów zabrałam z domu i taśmę do pakowania też. Cena tej przesyłki to prawie 50 zł. Pocztex to firma kurierska-czyli od drzwi do drzwi. Na stronie internetowej tej firmy jest kalkulator i można sobie orientacyjnie wyliczyć cenę. Podany też jest nr telefonu pod którym można zamówić kuriera. Dzwoniąc wyznacza się godzinę odbioru przesyłki. Kurier przyjeżdża z wagą. W sanatorium też zadzwoniłam, którego dnia mają odebrać przesyłkę i w jakich godzinach. Dzwoniąc do tej firmy przeważnie długo się czeka na połączenie z konsultantem. Zamówiłam na godzinę ok. 18 i tak przyjechał kurier do pokoju, ponieważ trzeba podać numer pokoju. Następnego dnia ok. 16 przesyłka była w domu.
Awatar użytkownika
bozena180
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2011 21:18
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 11

Post autor: bozena180 »

Witam ja za walizkę - paczkę wysyłając do np Iwonicza Zdrój zapłacę w najgorszym wypadku 20 zł :kwiat: i tak jak napisałaś Bozena321 kurier przyjdzie do pokoju i ją odbierze a w domu będzie na następny dzień i odwrotnie z domu zabierze i do sanatorium przywiezie :D tylko że ja mając stronę internetową z firmami kurierskimi aż 7 mam wybór ;) i jak do tej pory nie zawiodłam się jeszcze :D jak po trzeba namiary na ta stronę to na priv napisze bo niestety admin wykasuje linka :D :D :D
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

20 zł- ok, ale już 50zł to z lekka przesadna kwota :shock:
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 5 razy

Post autor: Princi »

Ja korzystałam z z portalu - przesylarka.pl. Za walizkę o wadze 17 kg zapłaciłam 17,50. Kurier zabrał walizkę spod drzwi.
Następnym razem też z ich usług skorzystam :)
Awatar użytkownika
stada-52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 lip 2012 16:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: stada-52 »

Jak to mówią:każdy orze jak może.Inny rodzaj usług w dużym mieście,inny w małym.Fajnie ,że coś takiego istnieje :) :)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

bozena180 pisze:Witam ja za walizkę - paczkę wysyłając do np Iwonicza Zdrój zapłacę w najgorszym wypadku 20 zł :kwiat: i tak jak napisałaś Bozena321 kurier przyjdzie do pokoju i ją odbierze a w domu będzie na następny dzień i odwrotnie z domu zabierze i do sanatorium przywiezie :D tylko że ja mając stronę internetową z firmami kurierskimi aż 7 mam wybór ;) i jak do tej pory nie zawiodłam się jeszcze :D jak po trzeba namiary na ta stronę to na priv napisze bo niestety admin wykasuje linka :D :D :D
To ja bardzo poproszę .Nie dam rady z przesiadkami i walizą :shock:
ODPOWIEDZ