20 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowy Krynica -Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Re: 20 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowy Krynica -Zdrój

Post autor: forumowicz »

W Wojskowym byłam dobrych kilka lat temu ale nie spotkałam się z brudem czy z przykrym zapachem , natomiast w Patrii tak :roll:
forumowicz

Felice pisze: 26 lut 2019 00:26 Pisałam opinię...
A z tym syfem to chyba przesadzasz.
Pokoje są na bieżąco odnawiane,wyposażenie może nie w luksusowym standardzie,ale zapewniam,że w bardzo przyzwoitym.
Cieszy mnie,że dyrekcja inwestuje wbazę zabiegową,a nie w wymianę firanek.
to prawda - baza zabiegowa to priorytet :) ale szpital z taką renomą i brudne ściany , łazienki , firanki - wstyd :mrgreen:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

brudne ściany , łazienki , firanki - wstyd :mrgreen:
Widziałeś to? Ja noszę świetnie dopasowane okulary i nie dostrzegłam...Nawet przestawiałam meble w swoim pokoju i wyobraź sobie nie wymiotłam tony brudu jak w innych obiektach.
forumowicz

nie widziałem , ale była tam moja piękniejsza połówka :D jak mówiła - zabiegi super , tylko ten standard to nie pasuje do renomy ośrodka , czy przestawiała meble :?: :roll: nie wiem , ale zapewne nie ;)
moja połówka , nie nosi jeszcze okularów ;) to młoda kobieta ;) i nie mam powodu Jej nie wierzyć :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Okulary noszę od dzieciństwa,co ma wiek do tego?
Jestem stara a to przywilej, jak mówiłam już kiedyś nie dany wszystkim.Też będziesz,chyba,że tobie akurat nie będzie to dane,czego oczywiście ci nie życzę.
A co to jest renoma? Zadowolenie z firanek?
W porównaniu do mojego wcześniejszego pobytu były wymienione i tak jak pisałam wcześniej sukcesywnie robione są mniejsze lub większe remonty.
forumowicz

nie tylko zadowolenie z firanek ;) ogólny brak czystości , grzyb , wilgoć , być może nie we wszystkich pokojach :mrgreen:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Byłam tam wiele razy i nie potwierdzam braku czystości i tego o czym piszesz.
forumowicz

ależ ja nie oczekuję potwierdzenia ;) każdy ma swoje zdanie :mrgreen: potwierdziłem tylko opinię Asi , z którą sie zgadzam , co nie oznacza , że gdybym kiedyś dostał tam przydział , nie pojechałbym - pojechałbym i cieszyłbym sie z przydziału - bo jak piszesz o wartości sanatorium głównie świadczy baza zabiegowa , a nie czystość firanek , chociaż , wolałbym czyste , czułbym sie jak w domu :)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Droga Felice
Drogi Waldemarze

Niepotrzebnie się może wg mnie prze komarzacie .

Od kilku lat poziom świadczonych usług w zakresie sprzątania czy usług gastronomicznych w obiektach świadczących usługi dla NFZ .
ULEGŁ diametralnej obniżce standardów .
Tak

Stawki od 3-4 lat pozostają na tym samym poziomie -Poziomie ,który pozostawili poprzednicy
Tak

Prosze Państwa

Od kilku lat jest ta Sama STAWKA na wyżywienie w Sanatoriach , Szpitalach ,Klinikach

Ceny w ciągu ostatnich lat troszkę poszły w Górę .
My płacimy większe stawki od Naszych dochodów -które trafiają min do NFZ poprzez ZUS

Fakt zmiany jedynie nie odczuwają ..Stypendyści z ZUS ale to podchodzi pod i tego nie rozważamy.

Kilka lat temu w dużym obiekcie sanatoryjnym na Jedną Panią sprzątającą wg Norm wypadało około 700 mkw
czyli teoretyczne piętro .
Od roku aby wyrobić się Firmy karzom ? sprzątać już dwa czyli Norma poszła w górę ale Stawka dla Osoby bo sprzataja też Panowie Jest na poziomie całych 2 150 bi tyle wynosi Minimum płacy zasadniczej.

Dobrze ,żeby jeszcze owa Sprzątaczka posiadał orzeczenie o Niepełnosprawności to wtedy było by .

Ale ZONK

INWALIDÓW w Polsce na Lekarstwo bo zabierają nawet Tym bez ..Nóg bo mają Odrosnąć wg Posła z Radomia :o

Prawda Jest taka ZUS ma wyższe wpływy ,ale Kwota za Nasze Pobyty Sanatoryjne od roku 2010 Jest na tym samym POZIOMIE
Zastanawiam się kiedy Obiekty zaczną Odmawiać Podpisywania kontraktów na leczenie Sanatoryjne.

Ostatnio był przetarg na Żywienie Stawka była na poziomie 9 ,00 złotych NIKT nie przystąpił .

Przetarg w dużym kołobrzeskim obiekcie po 3 miesiącach Firma wyszła bo mimo zatrudnienia Inwalidów miesiąc zamknął się MINUSEM

Do czasu do Kiedy NFZ nie podniesie dopłat do Kontraktów Standard pójdzie na łeb na szyje
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Darek a co ma rzeczy to o czym piszesz? Dyskusja jest o standardzie sanatorium w którym byłam i neguję smród i brud o którym inni piszą.
ODPOWIEDZ