sanatorium NIWA KOŁOBRZEG

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Re: sanatorium NIWA KOŁOBRZEG

Post autor: medi »

Też życzę spełnienia marzeń :kwiat:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 20 razy

Post autor: Sloneczko »

Medi :kwiat: słyszałam, że dopytują się w Kołobrzegu kiedy przyjedziesz?? :D :twisted:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Słoneczko chętnie bym pojechała,ale Pendolino do Kołobrzegu nie dojeżdża :cry: :cry:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 20 razy

Post autor: Sloneczko »

To z Bla Bla zasuwaj :lol: :lol:
walentino
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 wrz 2015 19:41

Post autor: walentino »

Mam pytanie. Dostałem propozycję (jeszcze nie skierowanie mam się zdeklarować czy chcę skorzystać) z KRUS-u wyjazdu na turnus rehabilitacyjny do Kołobrzegu. Nie napisano o jakie sanatorium chodzi ale z tego co wyszukałem w internecie to w Kołobrzegu z KRUS kierują do NIVY . Czy ktoś może to potwierdzić, lub wyprowadzić mnie z błędu.
Awatar użytkownika
sk_ar
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 sie 2015 21:59
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: sk_ar »

walentino pisze:Mam pytanie. Dostałem propozycję (jeszcze nie skierowanie mam się zdeklarować czy chcę skorzystać) z KRUS-u wyjazdu na turnus rehabilitacyjny do Kołobrzegu. Nie napisano o jakie sanatorium chodzi ale z tego co wyszukałem w internecie to w Kołobrzegu z KRUS kierują do NIVY . Czy ktoś może to potwierdzić, lub wyprowadzić mnie z błędu.
Tak ośrodek KRUSU to niwa innego nie ma jesteś szczęściarzem ;)
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

walentino pisze:Mam pytanie. Dostałem propozycję (jeszcze nie skierowanie mam się zdeklarować czy chcę skorzystać) z KRUS-u wyjazdu na turnus rehabilitacyjny do Kołobrzegu. Nie napisano o jakie sanatorium chodzi ale z tego co wyszukałem w internecie to w Kołobrzegu z KRUS kierują do NIVY . Czy ktoś może to potwierdzić, lub wyprowadzić mnie z błędu.
Ty się nie zastanawiaj tylko bierz jak dają ,lepiej trafić nie mogłeś .Ja bym panią w KRUS-ie za Niwę to po stopach całowała :twisted: :twisted:
walentino
Kuracjusz
Kuracjusz

W sumie to się już zdecydowałem ale mam pewne wątpliwości . Po pierwsze kocham góry natomiast za morzem niezbyt przepadam zwłaszcza w listopadzie. Po drugie nigdy nie byłem w sanatorium a opinie osób które znam a które bywały w uzdrowiskach są skrajnie odmienne .Co do zabiegów nie mam wątpliwości że będą OK bo na co dzień korzystam z różnych zabiegów fizjoterapełtycznych w mojej okolicy i zawsze mi pomagają (choruję na kręgosłup) , natomiast chciałbym wiedzieć jak wygląda całokształt pobytu w sanatorium a zwłaszcza w Niwie na turnusie KRUS-owskim . Ile czasu zajmują zabiegi co można robić poza zabiegami w jakich godzinach można opuszczać ośrodek jaka jest średnia wieku kuacjuszy na takim turnusie (sanatoria kojarzą mi się z seniorami do których mam szacunek jednak chyba bym miał problem z wkomponowaniem). Jeśli to możliwe to proszę o rozwianie moich wątpliwości ale szczere.
Pozdrawam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj :)
Zabiegi zazwyczaj są do obiadu , sporadycznie ktoś ma po obiedzie . Ośrodek można opuszczać w zasadzie od 6,0 do 22,0 . Nikt Cię nie sprawdza co robisz i gdzie jesteś . Nikogo nie pytasz o zgodę na wyjście . Ważne aby o określonej na karcie porze wracać na zabiegi . Otrzymujesz bowiem już pierwszego dnia kartę zabiegową z rozpiską jakie zabiegi , o której godzinie i w której sali masz .
Czas wolny każdy spędza w zależności od upodobania . W NIWIE np. są wieczorami dyskoteki , w innych ośrodkach też , spokojnie można tam gościć , można z kimś sympatycznym spacerować po plaży , która jest bardzo blisko , można samemu , można odwiedzać kawiarenki , można pokosztować coś mocniejszego , ale w granicach rozsądku ;) ... itp.
Seniorzy , to nie w KRUS-ie :lol: :lol: emeryci nie otrzymują skierowań . Tak więc są to osoby do wieku emerytalnego . Średnią trudno określić , nie ma na to reguły . Jednak zazwyczaj jest to głównie przedział 35-60 :) . Ale jak piszę nie ma na to reguły . Gdy ja byłam w Iwoniczu , było sporo młodych osób , takich do 30 lat .

Serdecznie gratuluje Ci tego Kołobrzegu szczęściarzu , :D :D i życzę udanego pobytu :D .. ja już siedzę na walizkach , tyle , ze do Świnoujścia :lol: :lol:
walentino
Kuracjusz
Kuracjusz

Kuracjuszkaasia bardzo ci dziękuję za info
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ