Verano Kołobrzeg od 26.01.do 17.02.2025 r.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Gość

Re: Verano Kołobrzeg od 26.01.do 17.02.2025 r.

Post autor: Gość »

Kopia opinii Zbyszka z map Google:

W sanatorium Verano byłem na turnusie NFZ od 27 stycznia do 17 lutego 2025 r. Mieszkałem w pokoju dwu osobowym w pawilonie B na I piętrze, czyli najdalej odległym od bazy zabiegowej, w starej części obiektu. Wyposażenie pokoju oczywiście z lat 90 i myślę, że kiedyś był to pokój jedno osobowy.
Trafił mi się współlokator niezdolny do samodzielnej egzystencji, bo schorowany, zaniki pamięci, zawroty głowy. brak orientacji itd.
Zgłosiłem to pielęgniarce oddziałowej, ale ograniczyła się ona tylko do krótkiej rozmowy telefonicznej z moim współlokatorem i to wszystko.
Później wydzwaniała do mnie z pytaniem, gdzie jest współlokator, bo nie zgłasza się na zabiegi. Druga pani pielęgniarka odmówiła mi pomocy w wykonaniu zakupionego prze zemnie testu na grypę typu A.
Wobec powyższych faktów uważam, że opieka pielęgniarska w Verano jest na bardzo niskim poziomie.
Ogólnie baza zabiegowa , moja pani doktor i zabiegi były dobre.
Co do wyżywienia w sanatorium też nie mam uwag, bo było wystarczające i smaczne.
Ogólnie nie polecę Verano jako sanatorium, bo zawiodłem się na opiece pielęgniarskiej, a to jest podstawą dla kuracjuszy w wieku 65+.
O pokojach jednoosobowych trzeba w Verano z NFZ zapomnieć.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

W tlej opinii zapomniałem dopisać, że mój współlokator mając silny kaszel i objawy grypy poszedł do pielęgniarki i dostał cztery tabletki Scorbolamidu.
Po tych czterech tabletkach miał być już zdrowy.
Kupił w aptece syrop na kaszel, który mu poleciłem, taki sam jak brałem ja i kaszel się u niego zmniejszył.
Taka jest opieka pielęgniarska w Verano :roll:
Kaziu dzięki za skopiowanie, bo Gienia nie mogła odszukać mojej opinii na stronie Verano, a ona dalej tam wisi i będzie wisiała, bo w opinii Google jestem wiarygodnym przewodnikiem, jak oni to nazywają.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 253 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Ooo , jest opinia :)
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Dzięki Kaziu za udostępnienie... :D
Lidia452
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2015 21:18
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Lidia452 »

Dziekuje rowniez i tez uwazam ze nie tylko w google ale i tutaj powinna znalesc sie ta opinia o pobycie w Verano
Pozdrawiam wszystkich
Mijariolka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 mar 2023 20:07
Podziękowano: 11 razy

Post autor: Mijariolka »

Dziękuję za opinię,
przykre jak traktują nas kuracjuszy.
Niestety " To ludzie ludziom zgotowali ten los" przykre, ale prawdziwe.
Pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 7 razy

Post autor: bardzyk2 »

Dziękuję Zbigniewie za opinię o Verano. :kwiat:
Jak tak pomyślę, a też jeżdżę sama, :cry:
to strach się bać. :?
Pozdrawiam.
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: berbla65 »

Zbyszku dzięki za opinię . Tę na stronie Verano też .Czekamy na wyjazd sanatoryjny aby się rehabilitować i zrelaksować a tu...masakra jakaś. Już się boję co teraz przydzielą :o obojętnie gdzie byle pokój jednoosobowy był. i dobre zabiegi....ostatni pobyt udało się ( z zaświadczeniem) a poprzednie to 1 w studio. Pozdrawiam :kwiat:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Basiu powiem ci, że mojej znajomej, która jest teraz w Busku w Nidzie zaświadczenie lekarskie, dobre nie pomogło i dostała dwójkę z czarownicą, dopiero interweniowała w recepcji i zamienili jej pokój z normalną współlokatorką.
Także już nawet zaświadczenia nie pomagają w zdobyciu jedynki, ale życzę Tobie tej jedynki. :)
Jak odbiorę znajomą z Buska, to na pewno napiszę o Nidzie opinię, a będzie co pisać. :?:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 253 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Zaświadczenia Zbyszku chyba nigdy nie pomagały , co najwyżej były jakąś podkładką , czemu ta osoba a nie inna otrzymała jedynkę ;)
Pomagało coś zupełnie innego ;) po czasie A dowiedziała się co :lol:
Ciekawa jestem opinii Twojej znajomej .... w ub roku był w Nidzie mój bliski krewny , taki w moim wieku ... wrócił bardzo zadowolony ( mieszkał w trójce ) ... polecał ten ośrodek . Dodam , że był to Jego 3 turnus .... pierwszy to Agat w Cieplicach , drugi to Wojskowy w Krynicy .... Nidę oceniał najlepiej pod każdym względem :)

I odeszliśmy od tematu :o
ODPOWIEDZ