Verano Kołobrzeg od 26.01.do 17.02.2025 r.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Verano Kołobrzeg od 26.01.do 17.02.2025 r.

Post autor: zbigniew165 »

Dzisiaj dzień przed rozpoczęciem turnusu z NFZ dotarłem do Kołobrzegu ok. godz.13.30 i w recepcji zameldowałem się jako jeden z pierwszych kuracjuszy, ale za mną ustawiła się już spora kolejka.
Wieczorem okazało się że dzień przed rozpoczęciem przyjechało nas ok. 100 osób na trzystu, które mają być do jutra. Nigdy wcześniej nie widziałem w żadnym sanatorium tyle osób, które by przyjechały dzień przed. Chyba czytają nasze forum i teraz pewnie tak będzie. Do chwili obecnej jeszcze jest kolejka do lekarza po zabiegi.
Oczywiście ja już mam wszystko załatwione i jutro wolne, bo zabiegów nie ma.
Pani doktor bardzo przyjemna i konsultuje z każdym kuracjuszem jakie przepisać zabiegi.
Dla mnie najważniejsza była gimnastyka w basenie solankowym i gimnastyka zbiorowa na sali gimnastycznej i to mam.. Mam jeszcze krio na kolano, prądy Tensa , laser i naświetlania.
Jestem w dwójce na razie sam, ale jutro się okaże jaki będzie współlokator. Pokój w pawilonie B, który jest mi znany z poprzedniego pobytu.
Najdziwniejsze, że w naszej kawiarni dzisiaj dansing, chociaż nie ma jeszcze turnusu wszyscy w kawiarni z innych obiektów przyszli i dużo stolików zajętych.
Samochód już na parkingu prywatnym i co ważne w każdej chwili dostęp, bo mam swoje miejsce.
To na razie tyle z pierwszego dnia. c.d.n. :)
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Re: Verano Kołobrzeg od 26.01.do 17.02.2025 r.

Post autor: ewasz »

No to niezłe zaskoczenie Zbigniewie, że aż 100 osób przyjechało w przeddzień...

Dzięki za opis :kwiat:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

No tak Ewa, bo jak ostatnio byłem w Bursztynie w Świnoujściu, to przyjechało nas pięć osób, a tu do samego wieczora przyjeżdżali i nie wiem, czy ta setka nie została przekroczona. :shock:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Może jeszcze dodam, bo wyczytałem, jak nasza koleżanka Martinka pisze o chaosie w w sanatorium Słowacki w Busku przy przyjęciu, a zaczyna turnus też dzisiaj, że w Verano przyjęcie poszło sprawnie, pani przerzuciła mnie z drugiej zmiany na pierwszą na stołówce, bo śniadanie zaczyna się o 7,15, a na drugiej o 8.30.
Wszystko wytłumaczyła i żadnego chaosu nie było, tym bardziej, że w sanatorium nie było żadnych innych kuracjuszy z NFZ, bo turnus poprzedzający wyjechał wcześniej.
Pokój na dobę przed dostałem jako docelowy i żadnych przeprowadzek dzisiaj nie będę miał.
Nie było też żadnego oczekiwania na klucz i do pokoju dostałem zaraz po załatwieniu przyjęcia.
Tak, że u mnie wszystko ok.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

Dlaczego się dziwisz?

Sa obiekty ,ktorym zaczyna zależec na standardzie i komforcie kuracjuszy ,dlatego stosuja przerwę pomiędzy turnusami zleconymi przez ZUS czy NFZ
Wtedy też doprowadzają pokój do .
Faktem jest też ,że aktualnie coraz więcej obiektów ze wzgledu na skargii oraz BRAK PERSONELU woli miec przerwę niż piętrzyć kolejki.
Zauważ w kołobrzeskiej Arce przyjęcia sa co tydzień z rotacją nawet ludzi w pokojach.
Ostatnio słyszalem a jest to informacja od jednego z zarządcy robia wolne ze wzgledu na moce przerobowe odnośnie dezynfekcji kołder kocy poduszek
A jeżeli mają tą przerwę to i tak Duzo takich jak Ty przyjadą i skorzystają z noclego -dzień przed
Bo jak sam napisałes Masz gwarancję ,że to będzie twoj docelowy na 21 dni pokój.
Nie ukrywam że przez lata własnie przelom stycznia/lutego bywalem w Kołobrzegu zdarzyło mi się nawet wraz z grupą Kąpać w morzu 1 lutego przy minus 15 ale to było lata temu
Super czas najlepszy czas na jod oraz zbiory bursztynu
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Darek zgadzam się z Tobą i tak powinno być, że powinna być przerwa między turnusami, a nie sprzątanie w pospiechu, kolejki na recepcji, mieszanie się przyjazdów i wyjazdów i później chaos, jak napisała dzisiaj Martinka z Buska.
Awatar użytkownika
Archibald
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 paź 2021 13:53
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Archibald »

zbigniew165 pisze: 26 sty 2025 22:06 Wieczorem okazało się że dzień przed rozpoczęciem przyjechało nas ok. 100 osób na trzystu, które mają być do jutra. Nigdy wcześniej nie widziałem w żadnym sanatorium tyle osób, które by przyjechały dzień przed.
Cwane bestie, posiedli widocznie tajemną wiedzę :lol:
Dzięki za rzeczowy opis.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ta tajemną wiedzę mają od takich jak my starzy wyjadacze i podglądają na naszym forum nie ujawniając się. :lol:
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 4 razy

Post autor: Mazrena »

Dzięki Zbyszku za opis :kwiat:
Może nie być przerwy tylko jak kończy się w poniedziałek, czy niedzielę to ludzie wyjechali... My w busku kończyliśmy w poniedziałek, a jak się okazało część ludzi wyjechała w sobotę a część w niedzielę - i były wolne.... :lol:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Marzenko , nie w każdym ośrodku można wyjechać wcześniej . Niektóre np. Orlik w Ustroniu , gdzie byłam ostatnio , żądał sobie opłatę za niewykorzystaną dobę :? nie pamiętam dokładnie ile , ale chyba coś ok 170 zł ...

Opisuj Zbyszku dalej , każda opinia jest ważna :)
ODPOWIEDZ