Sanatorium Bryza -Dzwirzyno k/Kołobrzegu

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
webea1
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 12 lut 2012 00:25

Re: Sanatorium Bryza -Dzwirzyno k/Kołobrzegu

Post autor: webea1 »

m-a-r-i-u-s-z pisze:masażu i hydromasażu też nie miałem ale aqwawibron ,co jest masażem, miałem a maszyna ostro trzepała plecy
wodne z tego co zauważyłem mieli ci co nie mieli operacji , ale koleżanka po kręgosłupie szyjnym miała kąpiel perełkowa
ja aqwawibron miałam teraz w styczniu na szyje, barki i ramiona ... u mnie była ulga w bólu ale krótkotrwała :( a masaże ręczne są super ale drogie bo tylko prywatnie miałam :(
webea1
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

m-a-r-i-u-s-z pisze:a ja dokladnie na ledzwiowe miałem
indywidualne ćw miesni grzbietu ,grupowe ćw miesni grzbietu , ćwiczenia w basenie których nie bylo ,fango ,jonoforeza ,sollux ,ultradźwięki,, laser ,masaż wibracyjny aqwawibron, fotel masujący, psychoedukacja , edukacja zdrowotna 5 lekcji kazda
i które zabiegi najbardziej pomogły ? :)
m-a-r-i-u-s-z
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 sty 2012 21:55

Post autor: m-a-r-i-u-s-z »

szczerze to praktycznie jaki pojechałem taki wróciłem ,tyle ze odcinek około 40 cm tam gdzie było usztywnienie pooperacyjne, trochę bardziej sie wyginam, dla przykładu skarpety sam nie moglem założyć ,teraz sam zakladam ,a pozycja siedzaca L mam 60 stopni dalej nie dam rady ,a przed operacja siadałem w 90 stopni, do dzis nie daje rady w 90 stopni siasc. dlatego jade znowu , lekarz w sanatorium na koniec mi powiedział ze jeszcze dwa turnusy i dojde do siebie, czyli w sumie mam miec 3 tak to rozumiem.
m-a-r-i-u-s-z
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

A ja ponawiam pytanie, czy ktoś z okolic warszawy wybiera sie na 14 marca do Dzwirzyna , autobus mnie przeraza 11 godzin, ostateczny wyjazd z zachodniego po 20 ,ostatni autobus z przesiadka w kołobrzegu, jak by ktos jechał to dozuce do paliwa,mój musi w domu zostać.
ostatnio jak byłem okazało sie ze połowa z okolic warszawy była.
jola123
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 27 lut 2012 14:06

Post autor: jola123 »

Mam skierowanie na 14 marca. Troszkę się boję jechać :shock: co mam ze sobą zabrać, czy są warunki na wysuszenie ubrań? Jak wygląda życie towarzyskie, czy jest to jeden wieczorek zapoznawczy czy organizują coś więcej? Ewa 1106 może napiszesz, czy idzie jakoś wytrzymać ? :?
m-a-r-i-u-s-z
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

jola123 pisze:Mam skierowanie na 14 marca. Troszkę się boję jechać :shock: co mam ze sobą zabrać, czy są warunki na wysuszenie ubrań? Jak wygląda życie towarzyskie, czy jest to jeden wieczorek zapoznawczy czy organizują coś więcej? Ewa 1106 może napiszesz, czy idzie jakoś wytrzymać ? :?
jak weźmiesz jakis sznurek to wysuszysz w Stegnie były suszarki na balkonie ale tu podobno nie każdy będzie miec balkon, co zabrac wszystko co niezbedne ,
wieczorki uzależnione od ludzi napewno zrobia jeden , w Stegnie było z 10 ale post wiec mysle ze bedzie smetnie , w stegnie byłem w grudniu i wiekszosc była jak na pogrzebie, a z nudy codziennie sie szło na plaże pochodzić zależy czy sie znajdzie jakas zgrana paczka , nie ma sie czym stresowac bedzie ok.
webea1
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

jola123 pisze:Mam skierowanie na 14 marca. Troszkę się boję jechać :shock: co mam ze sobą zabrać, czy są warunki na wysuszenie ubrań? Jak wygląda życie towarzyskie, czy jest to jeden wieczorek zapoznawczy czy organizują coś więcej? Ewa 1106 może napiszesz, czy idzie jakoś wytrzymać ? :?
hej jola 123 :) to się chyba spotkamy tam :)
a ewa nam zginęła :) ... po wieczorku :)
m-a-r-i-u-s-z
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

może zgineła bo na koniec sanatorium latają teksty , Sanatorium mija ja niczyja, haha
m-a-r-i-u-s-z
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

tu jest taka cisza ze wychodzi na to ze sami dziadkowie na turnus marcowy jada :lol:
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

A o mężczyznach, mówią tak:
"Turnus się kończy
a on biega jak pies gończy"