Czas od złożenia wniosku do wyjazdu- piszcie!!!!

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Czas od złożenia wniosku do wyjazdu- piszcie!!!!

Post autor: margot »

Dzięki za podpowiedź , w moim piśmie czas oczekiwania wpisali mi ok. 12 miesięcy , a zaczynałam od numeru 23323 teraz mam 12116 . Szczerze mówiąć to najbardziej odpowiadałby mi wrzesień tak jak byłam w 2010 i oczywiście Krynica , ale co jeszcze wymyślą to Bozia raczy wiedzieć .
POZOSTAJĄC W CIERPLIWOŚCI MIŁEGO OCZEKIWANIA WSZYSTKIM
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Przypominam moją "kolejkę" w opolskim NFZ.
Złożenie wniosku w kwietniu 2011r. Teraz numer 3224 :D Zadzwoniłam i zapytałam sie, kiedy ew. moge wyjechać- Pani prognozuje,że kwiecień/ maj/ czerwiec 2012r. A początkowo miał być listopad :lol: Fajnie- wiosna będzie w pełni i może wyślą w fajne miejsce?

Pozdrawiam kuracjuszy- tych byłych jak i przyszłych ;)
forumowicz

do margot a kiedy składałaś wniosek?
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Składałam 27 kwietnia 2011 roku - pół roku po powrocie z sanatorium
forumowicz

margot ,to juz od tego roku kalendarzowego nie wstawiają okresu oczekiwania :( trzeba sledzić kolejkę :lol: i tak 18 miesiecy i wiecej jak sie uda ,a ja mam to w głebokim powazaniu jadę sie dotlenić :oops: :lol:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Dzieki SIEROTKA za podpowiedż .Życze miłego pobytu w Krynicy też bym sie wybrała ale niestety w marcu wyjeżdżam .Trzeba oszczędzać na wyjazd .Pozdrawiam B
forumowicz

jovanko ,troszke postaraj sie "pokierować " tymi paniami od przydziału miejsca ,ja tak czasami robiłam, szłam na "całość" mówiąc;...że gdzies tam nie chciałabym jechać i sugerowałam ewentualne miejsca, pare razy mnie sie udało ,ale ostatnio nie :lol: ale i tak bywa ;) :)
Pozdrowionka
forumowicz

do poznanianki ,masz racje trzeba oszczędzać :lol: trudne czasy :oops:
pozdrawiam cieplutko
forumowicz

Sierotka :D ja nie mam dużego doświadczenia w sanatoriach, zaledwie byłam raz. Zatem nie wiem, co moge zasugerowac...? Polańczyk- Bieszczady- wiem tylko,że przepiekne miejsce. Do Muszyny jechałam jak na ścięcie, ale okazała się przepieknym miejscem.... Obym tylko nie wyjechała do jakiejś dziury, gdzie nawet nie ma gdzie pójśc na kawe :oops:
forumowicz

Witaj :) jovanko69 ,ja byłam w Ustroniu górskim ,super polecam obiekt Równica ,tak sie nazywa ,byłam w Cieplicach w MSWiA ,w Ciechocinku /ale to stare dzieje/,w Krynicy Górskiej ,prywatnie byłam z przyjaciółmi w Szczawnicy piekna miejscowość ,ładniejsza niz Krynica ,/ale za moim oknem w lubelskim sypie śnieg ,jak by oberwanie śnieznej chmury/ a w nocy lał deszcz :lol: /,ale oprócz tych miejscowości co wymieniłam ,gro osób tutaj opisuje inne piekne miejsca weż kartkę wypisz i naciskaj ;) ,jak sie wie czego się chce ,to i ktoś tam w NFZ zmięknie.
Zyczę Ci udanych negocjacji i super wypoczynku :)
Pozdrawiam cieplutko i do usłyszenia w lutym ;)
ODPOWIEDZ