Skorzystałaś z wyjątkowej okazji...Twoje skierowanie było z "odzysku". Dwa tygodnie przed wyjazdem
Czas od złożenia wniosku do wyjazdu- piszcie!!!!
-
grudzien
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 18 maja 2010 16:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 4
Re: Czas od złożenia wniosku do wyjazdu- piszcie!!!!
Skorzystałaś z wyjątkowej okazji...Twoje skierowanie było z "odzysku". Dwa tygodnie przed wyjazdem
-
grudzien

Jestem z mazowieckiego ...czekałam 10 miesięcy ...otrzymałam skierowanie w ostatniej chwili z "odzysku".
Aktualnie po złożeniu wniosku otrzymałam informację ..czas oczekiwania 8 do 12 miesięcy.
Od pół roku obowiązują nowe zasady wydawania skierowań do sanatorium. Od 13 listopada ub.r.skierowanie do sanatorium można otrzymać raz na 18 miesięcy (wcześniej raz na 12 miesięcy). Nie dotyczy to osób ,którym skierowanie wystawiono przed wejściem w życie nowych przepisów i nie upłynął jeszcze 18-miesięczny termin ważności. Tak więc będziemy jeżdzic co trzy latka
-
grudzien

Jovanka , dlaczego tak długo czekasz...należy dwa lub trzy miesią ce po powrocie składać.
O zmianach informuje rozporządzenie ministra zdrowia z 22 grudnia 2010r. zmieniające rozporzą dzenie w sprawie świadczeń gwarantowanych z zakresu lecznictwa uzdrowiskowego (Dz.U.nr 252 poz.1698).
Pozdrawiam
-
grudzien

Można i od razu ...czemu nie . A w lubelskim ....podobno okres oczekiwania około 12 miesięcy.
Pozdrawiam Cię sierotko
Przeczytałam wszystkie wypowiedzi i okazuje się, że w miom województwie, a jestem z dolnośląskiego, czeka się najdłużej bo aż 22-24 miesiące. Tyle ja i moi znajomi czekaliśmy na sanatozym to jest podyktowanerium. Rozmawiając z kuracjuszami z innych województw nie spotkałam się z dłuższym okresem oczekiwania. Jestem ciekawa czym to jest podyktowane, dlaczego takie różnice w długości okresu oczekiwania? Będę śledzić wypowiedzi innych osób, bo bardzo zainteresował mnie ten temat.
- syrenka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 paź 2009 17:53
- Staż sanatoryjny: 15
-
grudzien

Jovanka:)jovanka69 pisze:Witaj Malena:)
U mnie, na stronie NFZ też napisali,że czas oczekiwania 8-9 miesięcy (relatywnie krótko). A czy ty faktycznie tyle sie czeka w dolnoślaskim?? Czy tylko podany najdłuzszy czas? Tak jak pisalam,ja czekałam 3,5 miesiąca, chociaz mogłam i 8.
Czyli juz mamy lubelskie, opolskie i dolnoslaskie. Jak dalej w innych województwach? Przypominam,ze wpisujemy okres oczekiwania od złozenia wniosku do wyjazdu (ostatni pobyt).
Mamy również mazowieckie
Pozdrawiam i życze Wesołych Swiąt
Administratorowi i wszystkim uzytkownikom
-
magdalena32
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 27 lis 2010 19:44
-
Zosia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 gru 2009 15:33
- Oddział NFZ: Podlaski
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowano: 25 razy
W podlaskim okres oczekiwania 12-16 miesięcy/ napisane/ ale ogłoszenia są na stronie, że są opóźnieni i realizują jeszcze rok 2009 . Ja złożyłam w czerwcu 2010 minęło więc 10 miesięcy i czekam , może jesienią .......... Za jakiś czas popróbuję może coś z odzysku bo nie chciałabym zimą.
Pozdrawiam wszystkich i WESOŁYCH ŚWIĄT !