ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: Kleinehexe »

Przepraszam, :oops: zmożyl mnie sen. Właśnie tak się zastanawiam czy był kolorowy i chyba raczej nie, ale zdecydowanie sensacyjny, co jest normą u mnie. :lol:
Już jestem po spacerku, zaraz śniadanko. :P
Miłego dnia. :kwiat:
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

"Zmorzył" oczywiście miało być. :o :roll:

Do śniadanka wysłuchałam ciekawej rozmowy Jarosława Kuisza i Antoniego Dudka w Kulturze Liberalbej Podsumowanie roku 2023 - czy to koniec TVP?
Polecam, mądrego to miło posłuchać. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Dzięki :) , nie masz za co przepraszać :roll: . Chyba , że na randce :P ...... ale wtedy to nie Ty winna ;) :lol: .
Sensacyjne sny masz ? ..... to obawiam się gdzie Ty pracujesz :o , bo z reguły sny mają odzwierciedlenie w dniu :P .
Ja mam TVN 24 , a także podpieram się Polsatem. Mam stałe pozycje , które nagrywam lub jak czas pozwoli, to oglądam na bieżąco.... bierząco....... bierzonco..... no i co z tego ? ortografią się przejmujesz ? na klasówce jesteś ? :P :lol: . Są ważniejsze sprawy do których trzeba przykładać znacznie większą wagę :roll: .
Trzeba jakiś obiadek grzać, miłego :) .
PS. jak mnie nie zmoży, to może porozmawiamy o duuuuuchach ;) :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Próbuję policzyć jak długo nie posiadam tradycyjnej tv? :? Wychodzi mi, że jakieś 5 lat temu zrezygnowałam z kablówki, ale miałam wykupiony pakiet Player, gdzie teoretycznie mogłam oglądać wszystkie programy proponowane przez TVN, ale oglądałam tylko wybrane. Zupełnie zrezygnowałam z programów informacyjnych i polecam to każdemu, dla zdrowia. :D Z czasem zrezygnowałam z Playera, bo zaczął mnie wkurzać ich system dostępu do materiałów, kanałów. Typowe marketingowe podejście: dać coś, przyzwyczaić, a potem na bazie tego doić z kasy na maksa. :evil: Podziękowałam za to i nie żałuję. Obecnie korzystam z ogromnych zasobów YouTube, gdzie można znaleźć bardzo dużo cennych treści, ale i chłam. Wystarczy dokonać własnego wyboru, co nas interesuje, czego chcemy się dowiedzieć i droga otwarta, póki jeszcze można.
Na Netflix zdecydowałam się, bo lubię w ramach relaksu, obejrzeć dobry film czy serial, choć trafić na taki, to już nie jest tak łatwo w tym ogromie propozycji. I teraz dojdziemy do przyczyn snów sensacyjnych. Myślę, że duży wpływ ma na to, to co właśnie obejrzę czy przeczytam. Praca ma marginalny na to wpływ. :lol:

I wieczór się zrobił nie wiadomo kiedy. :o :shock: Jak ten czas zapitala. Kto podkręcił tę spiralę i co z tego wyniknie? :?
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jak to nie wiadomo ? jak się zarobionym jest, to czas nie stoi :roll: .
Niestety trzeba przesiewać rożnego rodzaju wiadomości. Ja oglądam programy które wiem, że są obiektywne lub że prowadzi je obiektywny dziennikarz. Niestety nawet jak mam zaufanie do prowadzącego, a zaproszony czy zaproszeni goście mi nie odpowiadają, to i tak nie oglądam..... tak jak napisałaś "dla zdrowia" :) .
Ufff, już myślałem, że pracę wnosisz do snów..... rzec by można nawet do łóżka ;) :lol: .
Niedługo trzeba będzie na odpoczynek się udać.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Właśnie wczoraj wydawało mi się, że mam dużo czasu i się nie śpieszyłam. Myślałam sobie, że zrobię ile zrobię, bez ciśnienia, na spokojnie i co? Niewiele zdziałałam, bo gdzieś mi ten czas uciekł. :o
Nawet wiem gdzie i kiedy. Wsztstko przez wciągający serial. :? :lol:

Trudno być tak do końca obiektywnym, nawet jak się ma takie założenie. Nasze poglądy, spojrzenie na otaczającą rzeczywistość odciskają się na naszej ocenie i prawie zawsze stawia nas to po którejś stronie. A jeśli chodzi o dziennikarzy, to sprawa jest jeszcze bardziej skomplikowana. Dziennikarz powinien być niezależny, a w korporacjach, jakimi są duże media, to jednak może o to być trochę trudno. :roll:

Dzień dobry, zapomniałam powiedzieć. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Hexe :) , nie przejmuj się :roll: ..... przecież podobno mamy wiele żyć czy wcieleń, nadrobisz, a jak nie , to przecież świat się nie zawali :P . Najważniejsze, że miło i relaksacyjnie spędziłaś czas, a przecież o to chodzi. Jest czas na pracę, jest i na wypoczynek :) . Może zaciśnij palce, to nie będzie przeciekał ;) .
A co do obiektywizmu, to niezależnie po której stronie jesteśmy, to myślę, że ją mamy. Wszystko zależy czy mamy oczy szeroko otwarte...... czy jak koń fiakierski :roll: .
W dużych jak i w małych mediach, tak jak i w pracy idziemy na kompromis, bo zawsze jest zależność. Najważniejsze, żeby przełożeni umieli rozróżnić zależność od obiektywizmu. Parę lat temu specjalnie włączyłem któryś z programów publicznych..... po minucie czy dwóch przełączyłem i od tej pory już nie oglądam. Nawet "1 z 10" , bo publiczna zakazała możliwość nagrywania przynajmniej dla mojego operatora.
Podziwiam dziennikarzy, którzy w prawie stoickim spokojem prowadzą program, w którym gość zakłamuje prawdę. Jednak umieją czasami dosadnie skontrować jego wypowiedź...... a wtedy obnażony jest "obiektywizm" :lol: . Podobnie zachowuje się marszałek sejmu, wiadomo który :lol: .... jak myślisz, na ile jest obiektywny w porównaniu z poprzednią ? :P .
Słoneczko wiosennie przyświeca, miłego dnia.... wypoczywaj :kwiat: :) .
PS. właśnie oglądnąłem "Narodziny gwiazdy" i nie jest to film sf :lol: , z 2018 roku.
https://youtu.be/u0kysDisT-E
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Pewnie, że się nie zawali. Tyle, że co uda mi się przepracować w tym życiu, o tyle mniej będzie do zrobienia w następnym. A może nawet nie będzie potrzeby znów się wcielać? :? :P :lol:

Obiektywizm to bardzo trudne zadanie w dzisiejszych czasach. Każdy ma swoją prawdę i nawet słuchać nie potrafimy tego, co mówi strona przeciwna, bo to dla nas herezja. Jak żyć panie premierze? ;) :lol:

Swego czasu urzekł mnie ten film i zawsze mi serduszko dyga, jak słyszę ścieżkę dźwiękową. Lubię musicale, dramaty, najlepiej psychologiczne, wcale nie musi być sf. Zresztą kiedyś za sf nie przepadałam. Wszystko się zmienia z biegiem czasu. Jesteśmy zmianą, a kto z tym walczy zostaje w tyle. Podsumowując, staram się być otwarta i czytam, oglądam wszystko bez względu na kategorię, choć wiadomo jakieś preferencje zawsze są w danym momencie, ale nie skreślam danej pozycji ze względu na gatunek, ani też na recenzje. Często to co się innym nie podoba, mnie właśnie przypada do gustu. Taże tego... :D
U mnie właśnie tak:
https://youtu.be/VBhXOU-v1Ts?si=AmVZesogbOXLfLEn
:lol: :lol: :lol:
Choć popracować też popracowałam, by zachować równowagę oraz by kręgosłup nie piszczał, bo kręgosłupy nie lubią kanapy, ni łóżka w nadmiarze. Oj nie lubią. :roll: Chyba, że ćwiczenia gimnastyczne tamże się odbywają. ;) :lol:
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 101 razy
Podziękowano: 54 razy

Post autor: Arker »

Polecam TV Republika ,dowiesz sie tego czego ci Tvn nie powie :)
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

I trafić z deszczu pod rynnę. :lol: :lol:
Dziękuję serdecznie Abstynent666 :kwiat: za tę radę, ale mój umysł jest dla mnie zbyt cenny, by go zatruwać toksynami. :P
ODPOWIEDZ