ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

Chyba tak, bo mózg odczuwa, ale za pomocą zmysłów..... i tu może być kwadratura koła :lol: .
Ciekawi mnie jak duża jest zależność i "współpraca" ciemnej energii i masy z widocznym, otaczającym nas światem. Czy jest powiązana z naszą świadomością i życiem, czy my też składamy się z niej ? Chciałbym dożyć tych czasów, kiedy będą zmierzalne, bo wg naukowców, którzy matematycznie (na razie teoretycznie) wyliczyli, że one istnieją i jest jej znacznie więcej niż tej widzialnej spajają nasz wszechświat i czy i jak będziemy mogli ją wykorzystać...... jak dorośniemy do tego :roll: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Trudne pytania zadajesz. :o Myślę, że jesteśmy połączeni z energią Wszechświata, ale czy to jest ta ciemna? :?
Za to "ciemna masa" ;) to jest i niestety walczy, by wieść prym. :roll:

Ponoć cała nauka jest do napisania od nowa. :shock:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Trudne pytania ? nie ma trudnych, jest tylko nasza niewiedza :oops: . Dlatego część z nas podąża poszukując odpowiedzi, a inni...... wiadomo :roll: .
Miała być materia, ale materia to przecież też masa, a Ty skojarzyłaś też...... z tymi innymi i słusznie ;) :lol: .
Myślę, że nie będziemy nauki pisać od nowa, a jedynie poprawiać czy modyfikować, tak jak z kolejnymi wydaniami encyklopedii, choć spotkałem się z takimi stwierdzeniami ze strony naukowców. Może mieli na myśli, że wiele założeń czy hipotez nie sprawdziło się.
Kim bylibyśmy dzisiaj bez ciągłych dążeń do poznania tego co nie poznane .
Właśnie obejrzałem dokument "Siła dotyku" na Planet+..... bo zostałem wybity ze snu :roll: . Dopiero od paru lat nauka zajęła się tematem dotyku. Badania poparte doświadczeniami i eksperymentami stwierdziły jak daleko dotyk wpływa na nasze zachowanie, emocje, psychikę, długość życia i wiele innych rzeczy. Choć dopiero teraz naukowcy to stwierdzili, to my już dawno robiliśmy to podświadomie i nie będę wymieniał co, bo lista jest długa...... to też jest na liście ;) :lol: .
Chyba coś jeszcze oglądnę zanim sen będzie mnie nachodził :roll: .
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Cześć :)

Proszę bardzo, zamiast spać lub pomarzyć o jakimś miłym fiku miku, to elaboraty mądrusiowe wypisuje :roll:
A później japa się drze ziewając :twisted: :lol:

Dobrze się zapowiada ten serial "1670", Heksa :)
Mogą z niego powstać kultowe cytaty :)

"Za morderstwo szlachcica grozi dożywocie lub łamanie kołem, a jeśli popełnił je duchowny, to... nawet przeniesienie na inną parafię"

"Nazywam się Jan Paweł Adamczewski a moją życiową ambicją jest zostać najsłynniejszym Janem Pawłem w historii Polski"
:lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jakbym pomarzył o fiku miku, to na bank bym nie zasnął ;) :lol: .
Cześć Słoneczko :) , a kiedy mi się darła ? jak już, to robię to ukradkiem..... nawet nie zauważysz :P .
Miłego i śnieżnego :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hej :D
Może tak być Nutko. Choć przyznam, że pierwszy odcinek bardzo mi się podobał, to już dalej oglądałam z mniejszym zaangażowaniem, :o ale sam pomysł świetny i cytaty, jak z Barei, do życia codziennego przenikną być może. Świetnie ukazuje funkcjonowanie ciemnych mas. ;) :lol:

Andy, w pewnych dziedzinach nauki być może, że trzeba będzie napisać od nowa, jeśli odkrycia będą na miarę kopernikańskich, a tak się zapowiada. :)

A a propos snów to dzis były bardzo ciekawe, aż żal, że mnie wybudzono :evil: i odkryłam dopiero, że w śnię niby jestem sobą, ale tylko świadomościowo, a nie osobowo. Też tak macie? :? I czy tak jest zawsze czy tylko czasem? :? Trzeba się temu przyjrzeć. 8-)

Pies woła na spacer. I co tu zrobić? Zaufać jego intuicji, że już jest na siłach? :? Chyba jakąś krótką trasę trzeba opracować i się wybrać, bo zamęczy hipnotyzującym wzrokiem. :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Hexe :) , poddaj się hipnotyzerce...... i poodbijaj stópki w świeżutkim śniegu :lol: .
Pewnie tak, zwłaszcza że "nasza" fizyka znacznie się mija z fizyką w innych częściach naszego wszechświata.
Jeżeli nasz wszechświat jest nieskończony, to dlaczego rejestrujemy promieniowanie reliktowe które od narodzin wszechświata cały czas nas otacza ? czyżby piłeczki pingpongowe się odbijają ?.... tylko od czego ? :roll: .
Śnij śnij i za mnie też ;) :lol: ...... a czy tym czy innym jestestwem, byleby miło :) .
Miłego dzionka :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Poddałam, poddałam, ale dzisiaj stópek nie odbijałam, przynajmniej gołych, bo za niska temperatura, ale suche morsowanie, a jakże z samego rana zaliczyłam. :D
Cóż, nie zbadany jest wszechświat, a może zbadany, tylko nie we wcieleniu na Ziemi? :? :o :D
I już wieczór nie wiadomo kiedy się zrobił :shock: :o
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A ja morsowałem.... ale przez okno :lol: .
Pewnie dlatego się narodziliśmy, żeby badać ;) . Bo jakby ten wszechświat wyglądał bez życia, jakkolwiek to życie wygląda :) ...... kto by go oglądał ? :P .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Badać i doświadczać. Tyle, że jakie ma znaczenie to, że poznamy Wszechświat, jeśli nie rozumiemy życia tu na Ziemi? :?
ODPOWIEDZ