Moralność Nasza...Jacy Jesteśmy?
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Re: Moralność Nasza...Jacy Jesteśmy?
Danii
Czy mamy rozpocząć Wojnę DOMOWĄ ?
Aby w POLSCE znowu było NORMALNIE ?
Ja byłem w Srebrenicy podczas wojny w Jugosławii
Widziałem stos zwłok
Widziałem porozcinane Kobiety ze swymi płodami
Widziałem stos Obciętych Głów
CZY w POLSCE musi być to samo co było w 1992 w Jugosławii ?
Jeden Pan Mówi
Nie będzie Marszu 11 Listopada bo ....
ok
Inny Mówi Mam Cię w Głębokim Poważaniu !!!!!
Inny Mówi że Ten co Zakazał to sobie może BO ja Wygrałem Wybory i do Mnie DZIŚ Należą Służby
Wielu Ludzi ZACHWYCA się ONR
Kiedyś wspomniałem Mój Dziadek Powstaniec Śląski Człowiek wg co niektórych PRAWY dzięki Swojej Żonie w 1939 został wywieziony na Roboty z cała Rodziną
Jesienią 1945 powrócił do Domu -Późną Jesienią jako Ślązak został zadenocjonowany i Znalazł się Wśród Osób do wywozu na Syberię !!!!
Tylko dzięki Fartowi że Ktoś wspomniał i zasugerował i Bacia udała się do Zientka -Udało się z Pociągu wyciągnięto Dziadka
Z tamtąd wróciło około 500 Powstańców Śląskich na wywiezionych ponad 30 000 ludzi
Przypadek
Moi Dziadkowie Gdy wracali z robót dostali na drogę Woła i Krowę tak Krowę bo było małe dziecko- Moja Matka
Dziadkowie wrócili do domu w między czasie Dziadka Aresztowano za poglądy z czasów lat międzywojennych
Została w Domu Babcia z trójką dzieci 12-8 i Moja Mama -1 rok
Przyszli Panowie za Brynicy Legitymujący się Jako siły Zbrojne dziś popularne ONR
i co Zabrali owego woła i Krowa bo mieli Głód
Tak Ci Ludzie Grabili Biednych
Dziś Stają sie Bohaterami
Dziś Boję się Ortodoksyjnych NARODOWCÓW Choć Mogę z każdym Rozmawiać i Mam ARGUMENTY że są nie do końca Prawii
Czy Takiej POLSKI CHCEMY ?
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
Ale nie rozumiem do czego dążysz... A jeśli ma być lepiej dla Polaków to nawet jestem skłonna do tego aby była wojna , jeśli my padniemy to może nasze dzieci i wnuki będą miały lepiej . A co było w Jugosławii to wiem doskonale... Z drugiej strony to nie daj Boże...
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Dla Mnie smutne jest to dziś co zostało nawet w jednym z programów udowodnione że bodajże Wnuk czy Prawnuk Hajluje a jego Babcia zginęła w Majdanku czy Sztutowie .
To Jest Bardzo smutne
Co do rozwiązań siłowych to Niestety ,ale nie widzę tego w zbyt Różowych Okularach .
Pamiętaj Dużo Ludzi za śmieszne pieniądze kupowało i ma w "Depozycie " troszkę złomu od Czerwonoarmistów i Najgorsze że ten Złom Jest Sprawny.
Bałbym się ,aby co niektórzy wyciągnęli zapasy kupione od byłych obywateli Zsrr
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
Odnośnie postu naszego Dziadka to faktycznie dziwne , nawet nie zdążyłam przeczytać
Mamy szuję forumową jak tak
Pandemia pandemią ale nie dajmy się zjeść , dobrej nocki
Moralność piękna .Nie wstyd ci kobieto ?za kogo ty się uważasz ?
Nie życzę sobie by taki ktoś mi odpowiadał ,miej resztki jeśli masz jeszcze kultury i pozostaw mój wpis bez odpowiedzi.
Str 337 post w temacie Czy wiecie że .
- dani888
- Super Kuracjusz

Tamten post , który tak chytrze cytujesz nie był o naszym Dzia_dku , był o zupełnie innym osobniku .
Jak już , to czytaj z pełnym zrozumieniem i nie próbuj nikogo wprowadzić w błąd .
Poza tym inni forumowcze dobrze zrozumieli o czym i o kim piszę . Żegnam .
- dani888
- Super Kuracjusz

Kłótni ? Otóż powiem tak - przez Ciebie my - ludzie , którzy lubimy się , szanujemy nawzajem i wspieramy się - nie będziemy kłócić się . Wprost przeciwnie , jesteśmy jednością i będziemy iść za sobą wzajemnie .
Więc moja rada , odpuść sobie i daj na luz dawna pani o nicku innym , dobrej nocy
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 21
Re: Moralność Nasza na Forum...Jacy Jesteśmy?
Zastanówmy się lepiej jak to jest z naszą moralnością
Zapoznajmy się z dwoma wpisami:
W odpowiedzi pojawia się taki wpis:
Jest to klasyczny przykład tak zwanej "moralności Kalego"dani888 pisze: 04 lis 2020 21:39 W takim razie powiem Ci tak , dosadnie - odczep się ode mnie i będzie ok .
Zajmij się sobą i swoimi sprawami , powodzenia .
Mam ważniejsze sprawy na głowie niż Twoje pierdoły...
Jak dani888 wyraża miłe słowa Majczce to czyni dobrze. Jak Hipokryt wyraża miłe słowa dani888 to czyni źle
Taka jest "moralność Kalego", którego poznaliśmy w powieści Sienkiewicza. Według Kalego: "jak Kali ukraść komuś krowę to robi dobry uczynek, a jak Kalemu ktoś ukraść krowę to robi zły uczynek"
Niezbadane są ścieżki naszej moralności