Dani

wszyscy powinniśmy o takich sprawach pisać , a nie udawać , że jest cacy

właśnie przez te szmaciane kagańce , obawę przed zamknięciem w razie gdyby ktos kichnął , prawdopodobnie zrezygnuję z turnusu , który mam pod koniec września . A rehabilitacja jest mi na prawdę potrzebna .
W moim powiecie jest na chwilę obecną kilka osób zarażonych . Taka ilość utrzymuje sie praktycznie od początku . Ktoś się zaraził , ktoś wyzdrowiał .... tak na prawdę chorowały tylko 4 osoby , pozostali zarażeni , to osoby z " przypadku" .. po kwarantannie granicznej lub wpółmieszkający z chorym . Gdyby nie przypadkowe testy , nie wiedzieliby , że są zarażeni .
Może to zasługa tego , że jesteśmy zdyscyplinowanym powiatem

wszyscy w maskach , przyłubicach , dusimy się , ale nosimy
W mieście powiatowym mamy dużą poradnię specjalistyczną , przyszpitalną , gabinety wszelakiej diagnostyki i rehabilitacji , GOZ , a także niepubliczne ośrodki ze specjalistami , rehabilitacją ,T K , USG , mammografia , laboratorium , stomatologią , .... w niepublicznych cały czas wszystko działało , w przyszpitalnych NIC .. wszystko jest zamknięte ... chyba chirurdzy już przyjmują , co najlepsze jest w tym wszystkim , gro specjalistów przyjmujących prywatnie w niepublicznych , to lekarze naszego szpitala i naszych poradni przyszpitalnych

przyjmują też tam przez cały czas lekarze z Krakowa i Katowic ....
Na rehabilitacji maski nieobowiązkowe ... nosi kto chce ... rehabilitanci w maskach ....
Tak to jest u mnie z pandemią .....