Pogaduchy

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Re: Pogaduchy

Post autor: Nutka »

...od czego :?: a żeby sobie rąk nie sparzyć/splamić :P
A że Bożenka dba o swoje górne kończyny,to ślimaka od razu pod prąd.....i drut kolczasty :twisted: :lol:
Się ma łepetynę na karku,się myśli :lol: :lol: :lol:

I w związku z tym,że u mnie w końcu jakieś mokre krople zaczęło niebo zrzucać :D
życzę fajnych snów ;) .....Dobranoc :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Coś nie korciło Cię do podusi :o :lol: , serialik czy lektura wciągająca ?, a może szamańskie zaklęcia deszczowe :lol: ... witajcie Aniołki o poranku :) , przygotowania do wymarszu, a tu deszczyk zaczął w nocy padać spory , na szczęście teraz przestało ale pozwiedzać parę instytucji muszę i przydałoby się żeby suchą nogą nie mówiąc o czuprynie przejść ;) :lol: .
To mówisz że Bożenka prądem ich bierze ? :shock: , to może założy elektrycznego pastucha :lol: .... miłego :)
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Dzień dobry :kwiat:
Nutka po nocy buszowała ,spać nie mogła :o
Andy kakao nie zrobił ,pobiegł do instytucji ;) ;)
Że też nie pomyślałam ,o pastuchu na ślimaki :roll: :lol:
Takie duże ogrodzenie , na takie malutkie :lol: 8-)
Przygotowanie , do wyścia do pracy ,kawusi porannej nikt nie zrobił :o
Mokro po deszczu ,wypogadza się ,niech tak pozostanie :o
Niech nam miło ,dzień mija ,pozdrawiam :kwiat:
https://www.bing.com/videos/search?q=yu ... ORM=VDRVRV
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Korcić to korciło,nie tylko do podusi ,ale bolączka spać nie dała i się marzyło :twisted:
za słabo machałeś tymi kończynami w basenie....a miało pomóc :roll:
Gumioczki i czapeczka z daszkiem ochroni Ci to i owo przed opadem ;) ...nie patrz na urodę,tylko zakładaj :roll:
Nie wiem czy już ich Bożenka bierze czy dopiero zamiar ma,ale odkąd ma darmowy prąd,to wszystko
i wszystkich pieszczotami załatwia :twisted:

Dzień dobry :kwiat: wrześniowe i deszczowe :D

No właśnie Grażynko.....a kakałka ciągle brak :roll:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Już przybiegłem to częstuję :) .... kakałkiem ze śniadankiem :) , cały czas sobie deszczyk mży, a i tak to i owo zmokło, ale nie przemokło :lol: . To co teraz z tak rozpoczętym dniem ? może placuszki ziemniaczane z duszoną marcheweczką ? ochotnicy zgłaszajcie się... oczywiście z widelcem ;) :) , do takiej pogody to powinny smakować :P .
Nutko machałem przez pierwszy i ostatni tydzień, środkowy nam zabrali :roll: , to nie wiem dlaczego dopiero teraz Cię zabolały :lol: ,
a Bożenka niech ten darmowy prąd do ziemi podłączy, to nie tylko ślimaki, ale i pozostałe roślinki będą na baczność stały :lol:
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Rychło w czas :roll: obiad dochodzi,a Ty ze śniadaniem wylatujesz :roll: z głodu można by zaniemóc :twisted:
Wychodzi na to,że machałeś tak od picu .....na odwal się czyli ;) i dlatego bolączki są ;)
Przyznam,że jeszcze nie jadłam placków z marchewką duszoną :o nawet trudno mi sobie smak dopasować ;)
ale z przyjemnością spróbuję .....odwdzięczę się chińszczyzną :)
Ty tak głośno o tym staniu nie gadaj,bo Bożenka gotowa męża uziemić w tej ziemi :shock: ..... jak Jej się spodoba :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No widzisz jaki jestem zapóźniony :oops: , powoli kończę pilne sprawy i może znajdzie się chwilka zapomnienia ;) .... i jak widzisz da się co nieco zrzucić z wagi :lol: - od wyjazdu ubyło prawie 5 :o
Placuszki są wtedy bardziej na słodko, a jak się za bardzo spieczą to sosik je rozmiękczy :lol: . Ja lubię i z marchewką i z grzybkami i solo, kumpel z dawnej pracy to brał kefir, tylko taki jeszcze z butelki szklanej :P
Nie na odwal , bo sam po ćwiczeniach musiałem dochodzić..... do siebie :lol: , a dopiero po obiadku lub kolacji na rozruchowy spacerek :) . Bożenka taka zabiegana że ani myśleć o staniu ;) :lol: , może jesień Ją przystopuje, albo tylko spowolni. Jak ma się zamartwiać C-V to lepiej w grządkach gmerać i nie myśleć :roll:
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 29 razy

Post autor: BozenaMat »

No kurcze........ ale sobie pojechali po mnie :evil: :lol: To już wiem dlaczego cały dzień to czkawka, to uszy mnie piekły :D

Dzień dobry..... deszczowy dzień, prace polowe odłożone, to by zabić myśli (a plączą się cholery i jeszcze z tydzień się poplączą).... to namówiłam męża, by zerwać tapetę w przedpokoju i pomalować na bielutko :D Wtedy te nowe drzwi się ładnie wyeksponują... :roll: ... jak zaplanowała, tak zrobiła :D Dopiero co usiedliśmy na dupsku :D Mąż na urlopie, to muszę Mu czas zorganizować, bo zacznie marudzić i głowę zawracać :D

Miłego popołudnia życzę..... Dziś będzie serialik "Bitwa o ciężką wodę"... jak tytuł wskazuje akcja toczy się w Norwegii podczas II Wojny Światowej i chodzi o to, by uziemić Niemców w produkcji bomby :)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jakie tam pojechali :roll: , przecież "prawie" to prawda :lol: , a jak widać to lubisz ruch w interesie ;) :lol: ...
A mnie bitwa o ciężką wodę to z czym innym się kojarzy ... może nie ciężko waży , ale ciężko kosztuje :lol: , i Tobie też "spokojnego" wieczorku :)
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Wieczór deszczowy, brrrr nie lubię takiej pogody :roll:
Dzień szybko mija ,praca buraczki z ogrodu przerobione :roll:
Codziennie zapasy na zimę ,pracochłonne zabiera dużo czasu ;)
Andy kakao spóżnione ale było ,liczą się dobre intencje :o :kwiat:
Dobranoc pogaduchy :kwiat:
ODPOWIEDZ