SZPITAL UZDROWISKOWY

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Re: SZPITAL UZDROWISKOWY

Post autor: Bogutka5 »

Mojej mamie wniosek o szpital uzdrowiskowy wypisał lekarz rodzinny . Pismo z NFZ (zachodniopomorski) mówiło o 6 miesiącach oczekiwania ale numerki spadały na łeb na szyję. Wczoraj po 3 miesiącach spadły do 0 i pojawiło się skierowanie do Połczyna Zdroju na ....12 maj. Czyli za 3 miesiące. razem 6 miesięcy. Myslę, że mama będzie zadowolona.
Pozdrawiam wszystkich oczekujących.
Awatar użytkownika
Iza03
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2014 12:37
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Iza03 »

Witam :kwiat:
Bogutka5 to fajnie wiedzieć o wyjeździe za trzy miesiące, :) Ja też chciałabym wiedzieć dużo wcześniej, mnie powiadamiano najwyżej 1 m-c wcześniej. Ale to inny fundusz, teraz mam czekać na skierowanie ok 10-cy, z wyliczenia powinnam jechać w czerwcu.
Mam pytanie do czekających na szpital uzdrowiskowy (reumatologia) z łódzkiego NFZ, czy już macie przyznane skierowanie?, z jakim numerem? ile czekaliście?
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam dziś dostałam informacje z Wielkopolskiego NFZ Poznań weryfikacja pozytywna zakwalifikowano Uzdrowiskowa Rehabilitacja
dla dorosłych w Szpitalu Uzdrowiskowym numer 91 czas oczekiwania 6 miesięcy leczenie bezpłatne jeszcze bez wskazania
miejscowości leczenia krótki okres oczekiwania pozdrawiam oczekujących :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Każdy NFZ ma inną kolejność i czas oczekiwania :kwiat:
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Grażynko, mam do Ciebie pytanie. Jaki lekarz wystawiał Ci skierowanie?
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam emik skierowanie wystawił mi lekarz rodzinny pisał na skierowaniu szpital uzdrowiskowy i taki dostałam
Jestem w trakcie zabiegów operacyjnych ciąg dalszy oczekuje na przyjęcie szpital uzdrowiskowy może być przesunięty
Do dokumentacji dołączyłam ksero dokumentacji szpitalne rehabilitacyjne skierowanie do kliniki :roll:
Ja liczyłam że dostane sanatorium jestem pozytywnie zaskoczona krótki termin bez dopłaty pozdrawiam oczekujących :kwiat:
Na weryfikacje skierowania oczekiwałam około 20 dni .
rak1946
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 09:12
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: rak1946 »

No to gratuluje grazynko bo ja wyslalam 23 stycznia i do tej pory nie otrzymalam wiadomosci .Jestem po szpitalu reumatologicznym,gdzie rowniez wypis dolaczylam do skierowania .Jak dlugo oczekiwalas na przydzial terminu?Tez jestem wielkopolanka, pozdrawiam i czekam na odpowiedz :kwiat:
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Rak 1946 skierowanie do NFZ Poznań Wielkopolska wpłynęło 19 -01 -2015 r a odpowiedz dostałam z NFZ 12-02-2015
piszę z karty jaką dostałam krótki termin realizacji skierowania dla mnie zaskoczenie dziś sprawdzałam
przeglądarkę nr 90 pozdrawiam oczekujących :kwiat: :kwiat: :kwiat:
rak1946
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 09:12
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: rak1946 »

Moi kochani wlasnie dzisiaj otrzymalam pismo z wlkp nfz ,zostalam zakwalifikowana na leczenie w szpitalu uzdrowiskowym,okres oczekiwania 6 miesiecy :D no coz trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i odliczac numerki Pozdrawiam wszystkich oczekujacych :kwiat:
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Rak 1946 też się doczekałaś wreszcie odpowiedz dostałaś gratulacje jaki masz numerek
pytam bo z NFZ Wielkopolski :roll:
barba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2011 17:27
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 16

Post autor: barba »

Witam:)Ja wysłałam skierowanie do Buska do Włókniarza na pobyt szpitalny,Czekam juzz 2 lata,a w odpowiedzi napisali że czas oczekiwania wynosi ok 82 miesiące :lol: :lol: :lol: jak nie poumieramy ,to może się doczekamy rehabilitacji :oops: :oops:
ODPOWIEDZ