Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: Felice »

Kryzny,w Lądku wszystkie znane mi kawiarenki mają dostęp do wi-fi.Bierzesz lapka,wychodzisz na kawę na taras w "Wojciechu" i załatwiasz sprawy internetowe...przyjemne z pożytecznym :)
Awatar użytkownika
Sewelka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 sty 2015 13:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Podziękował: 1 raz

Post autor: Sewelka »

Wielkie dzięki za info Serendipity :kwiat:
Ja zostałam "załatwiona" w przedbiegach, dzisiaj lekarz POZ odmówił wypisania wniosku :cry: . Czekam na wizytę do ortopedy może będzie łaskaw wypisać. W każdym razie będę z uwagą śledziła Twoje poczynania życząc jak najlepszego załatwienia i otrzymania skierowania na rehabilitację.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

Sewelka pisze:Wielkie dzięki za info Serendipity :kwiat:
Ja zostałam "załatwiona" w przedbiegach, dzisiaj lekarz POZ odmówił wypisania wniosku :cry: . Czekam na wizytę do ortopedy może będzie łaskaw wypisać. W każdym razie będę z uwagą śledziła Twoje poczynania życząc jak najlepszego załatwienia i otrzymania skierowania na rehabilitację.
Pozdrawiam
Przykro mi,że lekarz odmówił Tobie wypisania wniosku.Nawiasem mówiąc nie rozumiem dlaczego...łaski nie robi.Jeśli w danej chwili nie miał czasu powinien to zrobić pózniej.Czy to Twój lekarz rodzinny? ;)
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Przykro ,ale może na wizycie u ortopedy coś zdziała Sewelka. Bądź dobrej myśli. :)
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Sztani....nie jestem pewna czy lekarz może odmówić wypisania wniosku skoro się go o to prosi. Łaskę robi czy na łapówkę czeka heh? :( .Jestem oburzona jego zachowaniem.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

sewelko, czym lekarz umotywował swą odmowę :kwiat:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Marylka pisze:sewelko, czym lekarz umotywował swą odmowę :kwiat:
Pewnie swoim lenistwem.Jestem oburzona jego zachowaniem
beatricz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 mar 2013 14:47
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: beatricz »

Mój rodzinny lekarz też mi za pierwszym razem odmówił wypisania wniosku do ZUS-u, lecz po interwencji u ortopedy
poddał się i wypisał. Teraz czekan na komisję którą mam 4 marca i wtedy okaże się o celowości skierowania na leczenie. Pozdrawiam i gratuluje przydziału do Lądka w fajnym terminie, a za pozostałych trzymam kciuki.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

beatricz pisze:Mój rodzinny lekarz też mi za pierwszym razem odmówił wypisania wniosku do ZUS-u, lecz po interwencji u ortopedy
poddał się i wypisał. Teraz czekan na komisję którą mam 4 marca i wtedy okaże się o celowości skierowania na leczenie. Pozdrawiam i gratuluje przydziału do Lądka w fajnym terminie, a za pozostałych trzymam kciuki.
Czym lekarz motywował odmowę wypisania wniosku? ;)
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

Wprawdzie nie wybieram się do sanatorium z ZUS tylko prywatnie ale nie znalazłam odpowiedniejszego tematu a mam zapytanie do bywalców sanatoriów prywatnych nad morzem.
Może moglibyście polecić mi jakieś dobre sanatorium prywatne nad morzem? Chyba powinnam już teraz się "spiąć" i coś zarezerwować na okres od 15.08 - 25.08.2016 ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać.
Pomożecie? :)
ODPOWIEDZ