Szalona Paczka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 264 razy
Podziękowano: 138 razy

Re: Szalona Paczka

Post autor: GIENIA »

Z gory to jeszcze mozna iść :lol: spacerować to ja będę i to sporo , ale niekoniecznie w tzw centrum ;)

Ja juz po 3 zabiegach ... tym razem większość mam na rękę .... dzisiaj juz zaliczylam gimn indywid , wirowke rąk i łóżko wodne , po obiedzie ruszam na posxukiwanie sklepu wg wskazowek Basi :) i na rozpoznanie skrótów , aby znaleźć cywilizację :lol:

Mimo ze czujemy sie tutaj jak Szrek na swoim odludziu , humorki dopisują :P będzie dobrze :D

Pozdrawiam z pochmurnego ale ciepłego Ustronia :D
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

To znowu ja :D
Wstępne rozpoznanie zrobione .. o tym sklepie co pisze Basia nikt nic nie wie , ale znalazlam skrot koło Elektrona i Pijalni do Centrum Rehabilitacji , a w nim sklep , ceny i zaopatrzenie calkiem przyzwoite .. jest w nim wszystko co potrzeba kuracjuszowi ;)
Są tez lody , kawa ...

Do pani , ktora czyta forum ;) to całkiem blisko , spacerkiem 10 minut , wracając moze z 15 :D są ławeczki po drodze ...;; lepiej sie lekko ubrac , bo ludzie noszą bluzy w rękach 8-)
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Witam :kwiat:
Gienia już się kuruje, poznaje tereny.....wszystkiego dobrego ,doborowego towarzystwa i super zabiegów :)
U mnie chłodno, ale nie pada .
Mieszkanko wysprzątane, obiadek zrobiony, już relaksik :lol:
Jutro wyjazd na wnuka urodziny :serce:
Miłej i spokojnej soboty :kwiat: 8-)
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 7 razy

Post autor: bardzyk2 »

Gieniu, :kwiat:
Wiem, że nikt nic o sklepiku nie wie, zwłaszcza recepcja Orlika :roll:. Wiem, bo pytałam o skrzynkę na listy i panie radziły mi iść do Elektrona.

Ja się dowiedziałam dopiero po kilku dniach od pań, które w Specjalistycznym Szpitalu Rehabilitacyjnym są po operacjach kardiologicznych w Katowicach Ochojcu. Zaczepiły mnie na dole parkingu, żeby zapytać o to, gdzie jest wejście do Parku Leśnych Niespodzianek, bo widziały sarenki za siatką przy Orliku. Niestety wejście jest dość daleko i mocno pod górkę wzdłuż drogi na Równicę od strony Centrum.
Od nich dowiedziałam się o sklepiku w ich szpitalu, a w przeciwieństwie do sklepu w Elektronie było tam pieczywo, wędliny, sery, owoce, lody i ciasta oraz napoje i woda w cenach podobnych jak na dole w Lidlu. Trzeba wejść do szpitala (są schodki - skrót z asfaltu za parkingiem po prawej stronie, jakieś 20 - 30 m jak skręcisz w lewo po wyjściu z parkingu. Z Orlika szpitala nie widać, bo jest niżej i zasłaniają drzewa - z mojego 4-piętra było widać dach) . Przy wejściu wisi skrzynka pocztowa, jest ławeczka. Tam przeważnie ktoś siedzi i Ci powie jak dojść do sklepiku - kawiarenki, bo to nie jest przy wejściu tylko przechodzi się koło gabinetów zabiegowych. W poprzednich latach sklepik działał, bo niektórzy pacjenci nie są jeszcze w stanie chodzić po górkach (blizny widoczne na dekoltach były dość świeże ;) ). Ja byłam w czerwcu, ale przecież SSR działa cały rok.

Pozdrawiam słonecznie, choć i u mnie pochmurno :serce:
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Podziękowano: 7 razy

Post autor: bardzyk2 »

To o czym piszesz Gieniu, to Polsko-Amerykańskie Kliniki Serca w Ustroniu, Grupa American Heart of Poland przy ul. Sanatoryjnej, już blisko Sanatorium "Równica" i kościoła. Piękny obiekt, piękny spacer, ale znacznie dalej i niżej :lol: niż SSR. No i nie wszystkie "skróty" działają po deszczu, bo to góry i glina i wtedy kijek z ostrym zakończeniem, ciupaga lub parasol na długim kiju są bardzo przydatne. I nie ze względu na modę, ale na utrzymanie równowagi, zwłaszcza przy schodzeniu w dół.

O ile dobrze pamiętam, właśnie tam jest przystanek autobusowy i można podjechać z centrum oszczędzając sobie jedno bardzo strome podejście. Autobusy jeździły dość często, a przystanek w Centrum jest na środku deptaka, koło pierogarni.
:serce: :serce: :serce:
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Bardzyku cennne informacje, zawsze potrzebne.Gieniu dziękuję za pozdrowienia, super spędzaj czas na kuracji. 8-)
Domowe prace zakończenie, czas na odpoczynek weekend ;)
Szarlotkę pozostawię do kawusi. :o
Miłego popołudnia wieczoru :kwiat:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Gienia ale w Ustroniu już nie wypijesz grejfruta, czy cytrynę jak to było w Mrzeżynie.
Tam miałaś blisko, bo Żabka była po drugiej stronie ulicy i tylko wystarczyło przejść przez tą ulicę.
Po Barmańską musiałaś ze mną jechać w do Kołobrzegu lub Trzebiatowa, ale myślę, że nie ma jej również w Ustroniu.
Tak, że wraz z Gienią stwierdziliśmy, że jednak nad morzem jest dużo lepiej niż w górach i następna praca jeżeli będzie, to jednak nad morzem.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Polecam zamiast Barmańskiej śliwkę z Łącka- może gdzieś na dolnej półce mają ;)
Super pobytu Życzę i Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Basiu ... poszukam jutro jeszcze raz :)
Andrzeju. ...; Łącką kupowalam w Szczawnicy 8-) :D z zadnej półki , ale z ręki do ręki :D
Zbyszek. , nie ma Sisi , nie ma owoców :lol: A gdziekolwiek bedziesz pracowal , tam Cię odwiedzę ;)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dotarłam dzisiaj nowymi skrotami do centrum .
Samo centrum sprawia dobre wrazenie ... czysciutko , piękne kwiaty , kawiarenki , pamiątki , sklepiki ..., jest ok
Jednak czesc sanatoryjna ... to koniec swiata :(

Dobrej nocy :)
ODPOWIEDZ