Pogaduchy

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Re: Pogaduchy

Post autor: Nutka »

Oglądałam Hexe "narodziny...".... Opinia :?: no,nie poruszył mnie bardzo ;)
...ale muzyka dobra 👍

Widzę,że Basia przy sobocie w babcię się bawi :D
I dobrze....niech Babcia czyta, tańczy, śpiewa, recytuje... i co tam jeszcze :roll:
I dobrze Ci tak :D
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

O rany, chyba jednak jestem zmęczona, albo blondynka mi się uruchomiła, bo nie mogę zrozumieć o co chodzi z tą wypadkową i wiekiem 🤔🤭😆

Nutko, no to trafiłam jak kulą w płot. :lol:
Mnie poruszył, ale wiadomo każdy ma inną percepcję. :D
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Post autor: Bibi2 »

Nuciu , dobrze mi , nie narzekam :)
to tylko tydzień :shock: , Ty jesteś bardziej zaprawiona :lol:
Ja nic nie ogllądam , muszę zorganizować sobie czas ;)

Skończyłam książkę , ale jestem pod takim wrażeniem , że nie mogę jeszcze sięgnąć po następną

Hekse , nie może być , blondi to ja :lol:
no jak nie kumasz , mam dwie jedna młodsza , druga starsza - średnia to 7 lat, a Ty chyba wielokrotność Księżniczko ;) :lol:
Ostatnio zmieniony 09 paź 2021 21:58 przez Bibi2, łącznie zmieniany 1 raz.
Gość

Post autor: Gość »

Researche szczególnie w kuluarach więcej szkody niż pożytku przynoszą ot co.
Odnośnie filmu...zapowiada się mrocznie, trup będzie słał się gęsto 🤭 😉 drugi odcinek za chwilę. Eeech Ci Skandynawowie 😁 I Babcie na pełnej petardzie 😉
Po drinku pora na herbatkę z meliską. Tak mi się nagle zamarzyła ławeczka w Polanicy, w ciepły majowy dzień i dobra książka.🥺
Dobranoc
Ostatnio zmieniony 09 paź 2021 22:00 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Post autor: Bibi2 »

Haj Majeczko,
to tego dżina , hm zgładziłaś ?
Gość

Post autor: Gość »

No ba....nie takie dżiny poległy 🤭
Wczoraj w restauracji panienka mi zrobiła jakiegoś gniota , który smakował jak płyn do naczyń z dodatkiem limonki 🤮 to se sama tworzę.
A napił by się człowiek chociaż kawy byleby w zacnym towarzystwie a tu bryndza 😳
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Oczywiście, że tak,Hexe ;)
Może dlatego,że ja nie za bardzo za L.Gagą ;) .... ale przeponę to Ona ma :!:
Tylko pozazdrościć ;)

To coś Basiu czytała :?: ....po takim wpisie, to mus zaliczyć treść :)
A tak na marginesie.... masz kontakt z Marysią :?:
Ona jak coś poleciła do czytania i jak dodała do tego to "koniecznie",
to w ciemno sięgałam po książkę i to "koniecznie" trafione było w dziesiątkę :!: :D
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

W kuluarach nie bywam, jak researchuję to samodzielnie.😊
A Polanica to i mnie się marzy, zwłaszcza że dokładnie w tym czasie rok temu w niej gościłam, tyle że i tak brakowałoby mi jednej osoby... 😔 ach i mi się melancholia zaraz włączy.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

No nareszcie gary poukładane to siąść można :roll: ....
Kleinehexe jak sama widzisz nie z każdym można porozmawiać.... czy kraść konie :lol: . Każdy ma swoje zasady tak jak inteligencję : wrodzoną, nabytą lub podpatrzoną :lol: , a może i są jeszcze inne przypadki :o . Na pewno zdecydowana większość osób napisze o swoim pobycie na leczeniu, różnym "językiem", jedni obszerne , drudzy skąpe. Ważne jest aby przedstawić rzeczy potrzebne , te które będą nam pomocne przy wyborze ośrodka i zakresu rehabilitacji itp.
Jak większość z nas oceniamy innych, czasami robimy to podświadomie bo tak jesteśmy skonstruowani i tak działa nasz mózg. Część rzeczy robimy świadomie ale znacznie więcej podświadomie bo pewne rzeczy dziedziczymy po przodkach lub nabieramy rutyny i tym się kieruje nasz mózg. Już gdzieś kiedyś pisałem, że jak się zastanawia i rozkłada na czynniki czy zrobić tak czy tak, to pierwsza myśl która nam przyjdzie do głowy jest z reguły najlepsza - już wielokrotnie się o tym osobiście przekonałem.
Jesteśmy wzrokowcami ale i słuch czy węch też ma duże znaczenie czy do osoby pierwszy raz spotkanej poczujemy sympatię. Dopiero w późniejszym czasie po dłuższej rozmowie możemy zmienić swój pogląd, gdy myślenie drugiej osoby jest zbieżne z naszym :) .
Kleinehexe pisze: 09 paź 2021 19:36 Kontynuując myśl z innego tematu, to oczywiście zgadzam się z Tobą, że zasad należy przestrzegać, tych dobrego wychowania też i nie jest to przytyk do Ciebie Andy, bo nie zauważyłam byś kogoś tu źle traktował, ale researchu na Twój temat też nie robiłam. ;) :lol:
Mogę tylko powiedzieć, że świętym nie jestem :lol:
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dobrze mówisz, a najbardziej to się zgadzam z tym, że czasem pierwsze wrażenie może być mylące, że dopiero po bliższym poznaniu powinniśmy głębsze wnioski wyciągać czy oceniać, bo rzeczywiście nie oceniać w ogóle to bardzo trudne, a pewnie i niemożliwe.
Dodam, że wzrokowcem jestem marnym, zwłaszcza, że sporą wadę wzroku mam, to mogę oko na to czy tamto przymknąć. Słuch też nie wybitny, ale za to węch, to mój dominujący zmysł, więc po węchu będę oceniać. :lol:
A Świętym to nikt nie jest, a kamieniem niech rzuci, ten kto jest bez winy.😇
ODPOWIEDZ